Bolest a hojení po nástřihu :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
ahoj dobra je mast z dubovy kury na hojeni. a pak taky nejaky oplachy ,ale to se chce zeptat treba v lekarne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vydrž, já taky nemohla chodit ani sedět po prvním porodu, a to skoro do konce šestinedělí. Binec doma nikomu nevadí (krom tebe), na to jsem si taky musela zvyknout. Pak to doženeš nebo využij manžela, maminku, tchyni..
Já mazala ještě gelem z dubové kůry (teda hlavně kvůli hemoroidům) a sprchvoala se po každém použití WC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně trošku pomáhalo mazat se gelem z dubové kůry - v lékárně za cca 60 Kč. Bolet to přestalo po 6nedělí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus čípky, to se nedostane tolik do krevního oběhu a nevadí to kojení. Mně dávali čípky a bylo to OK.
- Citovat
- Upravit
vysprchovat a pak vysušit fénem. A v mezídobí ledovat - dej si zmrznout rukavici nebo prezervativ napuštěný vodou - docela to pomáhá. A na těch čípkách asi taky něco bude. Já naštěstí sedět mohla aspoň na kruhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jen sprchovala a omejvala mýdlem.Hodně to pomohlo a to sem byla po kleštích takže šití jak plot.Zkus nějakej lehkej lék na bolest co se s mí i při kojení a hlavně odpočívej.Uklid neuteče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne PA napsala homeopatika a musim rict, ze jsem se docela rychle zahojila a i zvladla velkou ztratu krve.
- Citovat
- Upravit
Jizvu musíš mazat, a oplachovat vodou, nebo koupat v koupeli z dubové kůry, ale promazávat aby se ta jizva zatáhla a rychleji hojila, alespoň zvenčí, uvidíš bude líp, pokud tě ta jizva ale strašně bolí, skoč si na gynekologii ať na to mrknou, aby sis do ní náhodou nezanesla zánět, to se taky občas stává, pak ti na to dají mastičku oni, mě se stalo po prvním porodu a pomohli, někdy se zanítí ty stehy bohužel a luftovat, tedy poporodní vložky a síťované kalhotky po celou dobu dokud se čistíš, jakmile si dáš jakékoliv jiné vložky na zánět je zaděláno, nedýchá ani jedna krom zdravotnických z buničiny. víc bohužel neporadím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já byla po kleštovém porodu-šílena jizva dost to bolelo hl.při chůzí nebo když jsem dyl stála, pomáhal mi na to odvar z řapíku.Přeji brzké uzdravení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gel z dubové kůry jsem mazala kolem rány a brala homeopatika - Arnica montana a Staphysagria - pomáhají při hojení. Držím pěsti, ať jsi brzy ok, zapoj do pomoci příbuzné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky a neužene tím ledováním zánět do stehů??? nebo resp. nemáš ho tam?
hodně dobrá na hojení je homeopatická ARNIKA CH 9 a poctivě brát 4× denně pod jazyk..
modřiny se mi ztrácí před očima.. a manželovi to doporučila paní dr. když šel na operaci, že prej se budou divit jak se manžel hojí a opravdu šlo to dobře!
pokud to nepovolí asi bych zašla k dr. přeci jen aby tam nebyl zánět ve stehách… ![]()
vydrž! bude lépe! mě zas braly po porodu hemeroidy že jsem plakala bolestí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Arnika ch9 , že bych si ji koupila do porodky už předem?
, to jsem ještě nezkoušela na to hojení, já si loni zvládla o sklo skoro ufiknout prst na ruce a děsně se to hojilo, stejně tak i po porodech, fakt to podporuje to hojení líp? jen dotaz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lowel píše:
Arnika ch9 , že bych si ji koupila do porodky už předem?, to jsem ještě nezkoušela na to hojení, já si loni zvládla o sklo skoro ufiknout prst na ruce a děsně se to hojilo, stejně tak i po porodech, fakt to podporuje to hojení líp? jen dotaz
Arnika urychluje hojení a vstřebávání modřin a Staphysagria je na hojení řezných ran - nástřih hráze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, moc vás prosím o radu. Zítra to bude týden co se nám narodila nádherná holčička. Všechno by bylo super, kdyby mě tak nebolelo to šití hráze. Doktor mě šil na sále hodinu a půl. Nemůžu sedět - ani na kruhu. O chození vůbec nemluvím, můžu jen ležet. Už z toho mám depresi jak blázen - nemůžu nic,uklidit, uvařit, přebalovat, všechno dělám vleže,doma binec, hrozně mě to trápí a jen brečím. Nevíte o něčem co by pomohlo od bolesti nebo urychlilo hojení? Sprchuju se co dvě hodiny vlažnou vodou a wobenzym taky beru už týden. Moc děkuju…