Počínající zánět prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
294
5.10.08 19:49

SANY, prave sedim s obkladem na prsou a cekam, jestli zanet ustoupi…
Jsem sice kojici, ale podle mne ti studene vyzene zanet,, ale potrebujes dostat mleko z prsu a to se rozhani teplym. Zkus to v kombinaci s masazi. Doufam, ze ti to pomuze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.10.08 10:54

Dik za radu, pomohli ATB a obklady, len v prsniku nahmatam este tvrde miesta, tie masirujem, ale uz su tomu skoro 2t a prsnik je stale tvrdy. Odsavat to nejde, uz nekojim a zastavili mi laktaciu. no dufam, ze mairovanie pomoze. na kontrolu idem o tyzden, bojim sa , ze to do vtedy nezmyzne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
28.10.12 10:05

Ahojky :)

tak podle toho, co čtu na internetu, mám pravděpodobně zánět v prsu - v noci zimnice střídala horkost, byla jsem strašně malátná, hlava mě třeštila neskutečným způsobem, naštěstí trochu pomohl paralen. prso mě bolí jako když tam mám zatvrdlé mléko, ale to mi vždycky prcek vysál, teď mě to bolí už od včera, kojila jsem z toho prsa 3× a pořád bolí stejně, navíc je v tom místě zarudlé. chtěla jsem se zeptat, k jakýmu doktorovi mám jít? k obvoďákovi, na gyndu, nebo to konzultovat s pediatričkou? v nemocnici nám prsa kontrolovaly dětské sestřičky, teď nevim, na koho se s tim obrátit :(

děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
28.10.12 10:06

Já byla normálně u obvoďačky.. Měla jsem horečku, na prsu rudej flek a hrozně divně to bolelo-píchalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
28.10.12 10:08

No být tebou, tak do zítra nečekám a jedu na pohotovost - jednou jsem to podcenila a pak jsem ležela 5 dní se čtyřicítkama a skoro přišla o mlíko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
28.10.12 10:36

Zajdi na pohotovost na gynekologii. Určitě nečekej do zítra, dr. by měl rozlišit jestli je to zavrdlé mlíko (taky může být s horečkama, zažila jsem) nebo zánět. Byla jsem s takovými příznaky na gyndě ve 3 ráno, byla jsem přesvědčená že je to zánět, byla to retence mléka. Prosté kojení z prsu nestačilo, musíš to místo ošetřit, nahřát a pak ručně odstříkat. Mě s tím pomohla moje PA, sama bych to z tama dostávala těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
28.10.12 10:47

@xpisk03 já šla taky k obvoďačce, jako šestinedělku mě vzala dokonce skoro bez čekání.
být tebou tak taky peláším na pohotovost- klidně běžnou, určitě to nemusí být gynekoligická- pro ATB. pokud už máš teď teploty, tak je třeba to řešit. já měla i s ATB čtyřicítky, to se mi nikdy u žádné nemoci nestalo a byla sem totálně nepoužitelná. není to žádná banalita.

tak ať si brzy zdravá! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
28.10.12 11:33

Holky děkuju za rady, až přijede manžel, asi radši vyrazíme :) pak napíšu, jak to dopadlo ;)

• Citovat
  • Upravit
1285
28.10.12 11:49

Holky zanety prsu jsou pekne svinstvo. Ja zrovna lezim s jednim uz 5 den v nemocnici. Dostala jsem zanet prsu, krery jsem se snazila lecit tvarohem, zelim, paralenem a ja nevim cim vsim, ale nic nezabralo. Nakonec jsem dostala ATB, ale ty taky nezabraly, nakonec se z toho vyklubal absces prsu a prso mi museli rezat. Ke vsi smule zjistili, ze tam mam Stafylokoka, takze hospitalizace v izolaci a silna ATB. Snad budu brzo fit a budu moct byt se svoji malou princeznou.
Xpisk drzim palce at jsi na tom lip nez ja a jsi brzo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
28.10.12 11:50

@Stormay ježíííš, tak to fakt pojedu asi radši už dnes na nějakou ambulanci. to jsi asi musela přestat kojit, co :(?!

• Citovat
  • Upravit
5829
28.10.12 12:28

@Stormay tyvo.e! 8o to mě fakt mrzí. :( zní to děsivě. to mi na klidu nepřidá. už se kojení zase děsím. s prvním sem s tím sekla po 7mi týdnech. teď sem odhodlaná vydržať. tak doufám, že na toto rychle zapomenu :mrgreen:
z čeho vlastně takový absces vzniká? z neléčeného zánětu nebo co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1285
28.10.12 13:13

Holky ano, musela jsem prestat kojit. Mam 5-ti tydenni holcicku, ktera byla plne kojena. Diky hospitalizaci v nemocnici je nyni na UM. Ze dne na den se o ni stara pritel, ale nastesti vse zvladaji skvele a mala presla na UM v pohode. Ja odstrikavam a stale dokola premyslim jestli se ke kojeni po doleceni vratim, mam z toho strach. A kdyz vidim jak je mala na UM v pohode, tak se na kojeni vykaslu, ta bolest byla takova, ze to budu mit uz porad v hlave a neustale bych se stresovala jestli se mi to nevraci. Me cely ten absces vyvolal neleceny zanet, ale hlavne ten Stafylokok, ktereho jsem udajne chytla v porodnici pri porodu. Vy urcite budete v pohode, zaleci vas ATB a budete ok. Ten muj pripad je dost vzacny a ojedinely, tak se nebojte. Ale k Dr. urcite bezte co nejdriv. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
28.10.12 13:45

@Stormay fíha, to se ti fakt nedivím :(
já měla nejdřív zánět, pak se mi udělaly retence a přišla o půlku mlíka. a taky sem se pořád bála, že se mi zánět vrátí- pořád to mám v živé paměti, takže sem to taky vzdala. prcek sice 100% „v pohodě“ na UM nebyl- trpěl děsně na břicho, na MM asi taky, ale ne tolik nebo prostě jak visel na prsu (prakticky furt) tak neřval, ale za ten klid mi to stálo. jen ty peníze za UM. to je něco šíleného :roll:
takže teď se modlím, abych kojila. termín mám teprv v lednu.

třeba to kojení ještě vybojuješ. s dobrou odsávačkou by se to snad dalo. otázka, zda malá bude ještě ochotná jít k prsu. :nevim:
ale hlavně, ať ste zdavé a brzy spolu! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1285
28.10.12 13:53

@Mičule moc díky! Doufám, ze už mě brzo pustí domu. Taky si říkám, ze možna malá nebude chtít k prsu a vyřeší to za mě. :) Ty se ničeho neboj, tentokrat můžeš kojit úplne v pohode a nemusíš mít zádné problémy. A i kdyby jsi cítila, ze Ti tvrde prso, už víš jak na to, hlavní je, nenechat to rozjet a řešit okamžitě. Držím ti palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
28.10.12 13:54

@Stormay no kéž by! :mrgreen:
držte se! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...