Počínající zánět prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2060
28.10.12 13:58

Ja jsem se to snazila rozehnat tvarohem, ale znama, ktera je sestricka na novorozeneckem me dokopala na pohotovost do porodnice (byla jsem jeste v sestinedeli). Moc se mi nechtelo, mam 3leteho rostaka a kojence k tomu… :roll:
No ale jsem za to nakonec rada, doktor se memu tavrohovemu obkladu jen vysmal a hned mi dal antibiotika, jen diky tomu se mi nerozjely horecky.
Takze byt tebou tak bych taky sla k doktorce, mit pak 40st horecky a starat se o miminko, neni o co stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
28.10.12 16:22

Tak jsem byla na gynekologický ambulanci v Motole, mám na 7 dní antibiotika a potvrzenou mastitidu :( tak si jdu lehnout a dělat maroda :D ať se manžel jednou stará :-P

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
28.10.12 17:58

@Stormay to je mi líto :hug: Přeju ať jsi brzo doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.10.12 18:00

@xpisk03 Jo jo válendo a dítě si nech nosit jen na kojení :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
28.10.12 19:38
@xpisk03 píše:
Tak jsem byla na gynekologický ambulanci v Motole, mám na 7 dní antibiotika a potvrzenou mastitidu :( tak si jdu lehnout a dělat maroda :D ať se manžel jednou stará :-P

Taky jsem byla v Motole. Za 2 dny jsem ale byla dobra. Prso nebolelo, jen jsem dojidala atb.
At jsi taky brzy fit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
28.10.12 19:39

@gabriela82 zas tak skvěle to u nás nefunguje, ale manžel vyluxoval a vytřel celý byt, tak aspoň tak ;)

• Citovat
  • Upravit
1053
23.12.12 08:41

Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
9.10.14 20:11

Já mám pravou pradavku o dost větší, červenější a jakoby je ztracená dírka, nekojím, ale odsávám a malému to pak dávám z lahve (není schopný sát, vždy hned usne a za půl hodiny má zas hlad). Levá bradavka měla vždy méně mléka, ale zaráží mě, že když odsávám, z pravé nejde skoro nic (vždy jsem vytáhla i 100ml za 5 minut i půl hodiny po kojení). Levá byla vždy menší a méně se nalévala, snažila jsem se odsávat z obou stejně. Mám pocit, že ta odsávačka spíš ničí prsa, mám Medelu mini electric…Je to zánět když nemám horečky? Co teď s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
9.10.14 20:24

@Halibar zkus zábal ze slivovice nebo alpy ;) já dávala alpu a pomohlo mi to…taky jsem to masírovala a snažila se to odstříkat…ale tu slivovici mi doporučila na gyndě…to mi pomohlo

• Citovat
  • Upravit
6590
9.10.14 20:33

@Nicolink Jako namočit plínku do slívky a přiložit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
9.10.14 20:58

Na plínku jsem si dávala režnou (což je speciální lihovina se směsí bylin a koření) a nechala třeba celou noc pro zapaření. Nosila jsem i přes den. Taky mi pomohli několikrát denně teplá sprcha a promasírovávání problematického místa. Když už bylo zle, tak ještě pomohl manžel, který se snažil z daného místa upít a masírovali jsme a masírovali. Po 2 dnech bylo po všem a já s radostí kojila až do 2 let dítěte.
Přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.10.14 21:12

Hlavně to nenahřívejte. Zánět se tím ještě zhoršuje. Chladit těmi gelovými polštářky z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
9.10.14 21:27

Odstříkávej ručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
9.10.14 21:32
@Halibar píše:
@Nicolink Jako namočit plínku do slívky a přiložit?

namazat slivkou a dát kapesník a podprdu ;) nechat chvíli hřát a pak zkusit odstříkat…při teple se taky spouští laktace takže mi to příjde víc logické než to chladit ;)

• Citovat
  • Upravit
16730
9.10.14 22:55

Odstrikat rucne a jen prebytky (ne cele prso). Zatvrdliny rozmasirovavat a vytlacovat mleko bodovymi tlaky. Nikdy ne trenim, tim se situace rychle zhorsi. Po vytlaceni nadbytecneho mleka osprsit vlaznou a zachladit (hrasek v uterce do podprsenky). To mi poradila sestra po druhem porodu a oproti prvnimu kojeni jsem si dost ulehcila od bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová