Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja jsem se to snazila rozehnat tvarohem, ale znama, ktera je sestricka na novorozeneckem me dokopala na pohotovost do porodnice (byla jsem jeste v sestinedeli). Moc se mi nechtelo, mam 3leteho rostaka a kojence k tomu… ![]()
No ale jsem za to nakonec rada, doktor se memu tavrohovemu obkladu jen vysmal a hned mi dal antibiotika, jen diky tomu se mi nerozjely horecky.
Takze byt tebou tak bych taky sla k doktorce, mit pak 40st horecky a starat se o miminko, neni o co stat.
Tak jsem byla na gynekologický ambulanci v Motole, mám na 7 dní antibiotika a potvrzenou mastitidu
tak si jdu lehnout a dělat maroda
ať se manžel jednou stará ![]()
@xpisk03 píše:
Tak jsem byla na gynekologický ambulanci v Motole, mám na 7 dní antibiotika a potvrzenou mastitidutak si jdu lehnout a dělat maroda
ať se manžel jednou stará
Taky jsem byla v Motole. Za 2 dny jsem ale byla dobra. Prso nebolelo, jen jsem dojidala atb.
At jsi taky brzy fit ![]()
@gabriela82 zas tak skvěle to u nás nefunguje, ale manžel vyluxoval a vytřel celý byt, tak aspoň tak ![]()
Už 3. den mám na dvorci zatvrdlinu, dávám pravidelné tvarohové obklady, mám je celodenní-měním po 3 hodinách při kojení, před kojením masíruju teplou vodou, malej, ačkoliv nemocné prso odmítal, tak z něj začal pít. Teploty nemám, ale prso je pořád stejné. Kdo má zkušenosti, že mu tvaroh pomohl-jak dlouho trvá tato „léčba“?
Já mám pravou pradavku o dost větší, červenější a jakoby je ztracená dírka, nekojím, ale odsávám a malému to pak dávám z lahve (není schopný sát, vždy hned usne a za půl hodiny má zas hlad). Levá bradavka měla vždy méně mléka, ale zaráží mě, že když odsávám, z pravé nejde skoro nic (vždy jsem vytáhla i 100ml za 5 minut i půl hodiny po kojení). Levá byla vždy menší a méně se nalévala, snažila jsem se odsávat z obou stejně. Mám pocit, že ta odsávačka spíš ničí prsa, mám Medelu mini electric…Je to zánět když nemám horečky? Co teď s tím?
@Halibar zkus zábal ze slivovice nebo alpy
já dávala alpu a pomohlo mi to…taky jsem to masírovala a snažila se to odstříkat…ale tu slivovici mi doporučila na gyndě…to mi pomohlo
Na plínku jsem si dávala režnou (což je speciální lihovina se směsí bylin a koření) a nechala třeba celou noc pro zapaření. Nosila jsem i přes den. Taky mi pomohli několikrát denně teplá sprcha a promasírovávání problematického místa. Když už bylo zle, tak ještě pomohl manžel, který se snažil z daného místa upít a masírovali jsme a masírovali. Po 2 dnech bylo po všem a já s radostí kojila až do 2 let dítěte.
Přeji hodně štěstí
Hlavně to nenahřívejte. Zánět se tím ještě zhoršuje. Chladit těmi gelovými polštářky z lékárny.
Odstrikat rucne a jen prebytky (ne cele prso). Zatvrdliny rozmasirovavat a vytlacovat mleko bodovymi tlaky. Nikdy ne trenim, tim se situace rychle zhorsi. Po vytlaceni nadbytecneho mleka osprsit vlaznou a zachladit (hrasek v uterce do podprsenky). To mi poradila sestra po druhem porodu a oproti prvnimu kojeni jsem si dost ulehcila od bolesti.