Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
On se mi nabídl, že když přestavujeme, tak ať jdu k němu, že to tam budu mít pohodlnější. Ať nejsem v tom prachu. Že tam stejně chodí jen přespat. Ale teď tu jsou celé dny, pijou, pařej a kouřej a pouštějí nahlas rock, a nikomu nevadí, že mi je zle.
Tak jdi k rodičům, ti určitě nebudou pařit a pouštět rock. Nechápu, proč jste si nenašli podnájem. My to tak při rekonstrukci řešili
@Peltaga píše:
Jako aby mi někdo podkuřoval pod nos, návštěva nenávštěva
Chápeš, že on je doma? On má své zvyky a byl tak laskav, že ji poskytl střechu nad hlavou. Je to snad málo?
@Anonymní píše:
Jsem v období, kdy mi je vážně špatně, zvracim několikrát za den, jediné, co snesu na sobě je košile, když je to oblečení upnutější, je mi ještě hůř. Přechodně do porodu bydlím u bráchy (náš byt se předělává, manžel tam pomáhá a navíc ještě jezdí do práce skoro 100 km (kde často bývá na ubytovně, po porodu půjde do místa bydliště). Byt je 1+1, takže soukromí nic moc.
Ale abych se dostala k věci: každý den tu je bráchův kamarád, který i občas přespí. Pořád pařej na netu, sem tam pivo a ten puch![]()
![]()
Když je poprosím, ať jdou jinam, tak prý nemají kam, že si jich nemám všímat (s hlavou v belíku nebo míse). On je ten kluk z Asyloveho domu.
Co mám dělat? Nedá se to vydržet.
Tak si zaplať po dobu rekonstrukce hotel.
@Ms.Ragdoll píše:
Takže ve svém bytě bys být mohla? Tak se vrať tam. Budeš tam mít větší soukromí a klid, i když je tam teď nepořádek.
Nemohla. Nemáme ani WC, v každé místnosti dělník.
@Ms.Ragdoll
Asi 100 km. A jelikož to tam je jen pro zaměstnance, tak nemůžu.
@Kockazvysocan
Tcháni už nejsou a naší jdou rozvedení a mají nové rodiny a upřímně se jim ani nedivím, že tam nechtějí těhotnou ženskou.
Budu to muset vydržet, nejvíc mi vadí ty cigarety.
V březnu bude bydlení hotové, v dubnu rodím.
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll
@Kockazvysocan
Tcháni už nejsou a naší jdou rozvedení a mají nové rodiny a upřímně se jim ani nedivím, že tam nechtějí těhotnou ženskou.
Nooo, takže si u bráchy téměř celé těhotenství? No upřímně bych nečekala, že se bude uskromňovat a ty bys teda měla taky trochu brat ohledy na něj. Máš před sebou ještě půl roku, za mě bych šla do podnájmu. Aspoň to nenaruši vaše vztahy. Jinak mi není jasný, jaký je rozdíl mezi rodiči a bráchou. Že u rodičů chápeš, že by těhotnou nechtěli, ale u bráchy to bereš pomalu jak samozřejmost i s omezováním jeho návštěv.
@Kockazvysocan píše:
Chápeš, že on je doma? On má své zvyky a byl tak laskav, že ji poskytl střechu nad hlavou. Je to snad málo?
Podle toho co psala ji to nabídl on. Tak asi ví že je v tom a může aspoň kouřit chodit ven. Zbytek je jeho věc.
@Anonymní píše:
On se mi nabídl, že když přestavujeme, tak ať jdu k němu, že to tam budu mít pohodlnější. Ať nejsem v tom prachu. Že tam stejně chodí jen přespat. Ale teď tu jsou celé dny, pijou, pařej a kouřej a pouštějí nahlas rock, a nikomu nevadí, že mi je zle.
No protože jaksi nepočítal s lockdownem… jsi na návštěvě. tak holt potřebuješ akceptovat to, že ten kdo tě u sebe nechává bydlet holt nepřizpůsobí celý svůj život tobě.
Pokud chceš klid, najdi jiné řešení, než že budeš u bratra v pidibytě.
@Peltaga píše:
Podle toho co psala ji to nabídl on. Tak asi ví že je v tom a může aspoň kouřit chodit ven. Zbytek je jeho věc.
A já stále nevidím důvod, proč by se on měl omezovat.
@Kockazvysocan píše:
A já stále nevidím důvod, proč by se on měl omezovat.
Protože je těhotná a je zkrátka neslušný jí kouřit pod nos? Jestli tohle nechápeš tak už asi nic ![]()
On má starost o to, aby nebyla v prašném prostředí ale kouří ji rovnou do obličeje. To je logika… ![]()
@Peltaga píše:
Protože je těhotná a je zkrátka neslušný jí kouřit pod nos? Jestli tohle nechápeš tak už asi nic
On má starost o to, aby nebyla v prašném prostředí ale kouří ji rovnou do obličeje. To je logika…
asi už mu to omezování leze krkem,
a zakladatelka ať si najde podnájem, bydlet u bráchy je tak na 14 dní, ale bydlet u něho několik měsíců ![]()
těhotenství asi bylo plánované ![]()
@Peltaga píše:
Protože je těhotná a je zkrátka neslušný jí kouřit pod nos? Jestli tohle nechápeš tak už asi nic
On má starost o to, aby nebyla v prašném prostředí ale kouří ji rovnou do obličeje. To je logika…
No představ si, že chápu, dokonce jsem nekuřák. Ale nechápu drzost zakladatelky diktovat si podmínky.
Trochu to na mě dělá dojem " já jsem těhotná a co je víc, všichni se z toho po…".
Tohle se dá vydržet 14 dnů a ne celé těhotenství. Myslím z jeho strany.
U sebe bych taky nechala bydlet kohokoliv na těch cca 14 dnů, pak už by to zcela jistě ovlivňovalo chod mé rodiny a domácnosti a to je špatně.
Problém je, že se na soužití nedomluvili, ale zakladatelka asi viděla jen ušetřené penize.
Příspěvek upraven 25.10.20 v 21:22
A rekonstrukce bytu, která potrvá do března? To dělá jednorukej osmdesátiletej řemeslník, co má čas každé úterý?
Taky je možný, že brácha nepočítal s tím, že tě bude mít nastěhovánou celé těhotenství. Třeba si myslel, že ten měsíc vydrží. No a teď ti dává najevo, že je čas zvednout kotvy. Máš přítele, čekáš dítě, měla by ses chovat dospěle a neveset se na bratra.
No bývalo by super napřed rekonstruovat a pak těhotnět, ale co no. Teď už to nezměníte… Tak se zkuste aspoň domluvit, že by zrekonstruovali co nejrychleji koupelnu a pokoj, kam byste se mohla přesunout. Nebo jděte na hotel/ubytovnu/do podnájmu. Bydlet až do března s bratrem v mini bytě - to vás totálně semele oba…
I kdyby to bratr nabídl s vědomím toho, že se to potáhne až do března, je přece absolutně nesoudné na to kývnout. Ano, na chvíli, než byste našla podnájem atd., ale na tak dlouho? To vám to není ani trochu blbé? A ještě chtít, aby svůj životní styl podřizoval vám… Snad jste si opravdu nemyslela, že na půl roku opustí svůj životní styl, kopne kámoše do zadku, přestane dělat, co ho baví - a to jen kvůli tomu, že jste těhotná? Za své dítě zodpovídáte vy, ne váš bratr. Pokud je to prostředí nevhodné pro těhotenství, je na vás odejít do vhodnějšího…
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll
@Kockazvysocan
No a kam jsi měla v plánu na těch x měsíců jít, kdyby se tě neujal bratr? Proč jste si s manželem nehledali nějaký pronájem, který by měl kousek od práce, na tu dobu?
A takhle dlouhá rekonskrukce bytu, to jako vážně? To byl předtím úplně neobyvatelnej? Co Vám tam dělají?