Pořádný sporťák do opravdového terénu

3157
22.2.12 17:31

Pořádný sporťák do opravdového terénu a marastu

Plánuju koupi sporťáku ale potřebuju poradit..
Jezdit budu z 99 % na nezpevněných cestách - štěrk, písek, tráva. Bydlíme na statku, na silnici nebo chodník se dostanu max. když jedu s malým k doktorovi, pokud někam vyrazíme, jsou to závody nebo jiné akce, takže tráva, písek. Takže potřebuji něco stabilního, a vyloženě „terénního“.
Podle obrázku se mi líbí třeba toto http://kocarky.heureka.cz/…trekko-2011/

Ale předesílám, že je to fakt jen podle obrázku. Vůbec netuším na co se koukat nebo jak vybírat, čeho si všímat, na co dát pozor. Poradíte prosím někdo? Díky

A cenově ideálně kolem 5 tis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22756
22.2.12 17:35

Tak já sice nebydlím na statku, ale na zpevněnou cestu se taky moc nedostaneme. Máme tento kočárek http://www.dorjan.cz/…oss-Country/ . Je teda težší (ale asi nebudeš jezdit často MHD), ale cenově přijatelný, stabilní, dostatečně velký. Já jsem s ním spokojená.
Teď koukám, že chceš vyloženě jen sporťák, tohle je kombinace, tak nevím, jestli vyrábí i jen sporťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.2.12 17:43

Do terénu bych po mé zkušenosti volila 4 kolku a je velký rozdíl přední otočná a pevná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106

Pokud chceš KVALITNI kočárek do terénu, kde píšeš, tak jedině GESSLEIN, ale to je invetice 15 tis. Zkus se podívat na nějaký jetý okolo 6tis se dá pořídit. Sporták za 5 tis? To už je snad leoší kárka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019

Tak já bych ti radila spíše 4 kola než trojkolku, taky jezdíme po hrozných cestách, s trojkolkou nic moc, popravdě děs, babička dokonce odmítla s tím kočárek jezdit, teď máme Toledo, velice podobné Xlanderu, ale odpružený, ě otočná přední kola a s tím se jezdí krásně, jako 1 kočár jsem měla maritu, 4kolku bez otočných neber, je těžkej a blbě se s nima jezdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.2.12 17:45

pokud budeš jezdit hodně terén, doporučuju spíš nafukovací kola, kvůli odpružení, ta kola dají hodně.
další je, že záleží, jak jsi zdatný jezdec, můj muž projede s trojkolkou všechno, já na ní nedám dopustit, ale pořádný terén, co jede on, bych leckdy nedala…

doporučuju zvážit ruční brzdu (ideálně na zadní kola), v terénu se dost hodí. měla jsem 3m v létě kočár bez ní a bylo to znát..

já mám Quinny speedi a je to nejlepší terénní kočár, co jsem kdy měla v ruce. snadno ovladatelný, opravdu stabilní, velký pro dítě. ale má spoustu ALE (mizerné polohování, sluneční strecha - záleží, pro jak staré dítě hledáš..)

k zamyšlení dávám, jetsli bys do toho marastu a terénu spíš nevyužila 4kolák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.2.12 17:46
Buřtí píše:
Pokud chceš KVALITNI kočárek do terénu, kde píšeš, tak jedině GESSLEIN, ale to je invetice 15 tis. Zkus se podívat na nějaký jetý okolo 6tis se dá pořídit. Sporták za 5 tis? To už je snad leoší kárka :-)

tak to JEDINĚ bych vynechala. jsou mraky kočárů, co jsou kvalitní a jsou do terénu. a nestojí 15tis atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
22.2.12 17:48
Nataša píše:
Buřtí píše:
Pokud chceš KVALITNI kočárek do terénu, kde píšeš, tak jedině GESSLEIN, ale to je invetice 15 tis. Zkus se podívat na nějaký jetý okolo 6tis se dá pořídit. Sporták za 5 tis? To už je snad leoší kárka :-)
tak to JEDINĚ bych vynechala. jsou mraky kočárů, co jsou kvalitní a jsou do terénu. a nestojí 15tis atd.

Já ho mám a jsem s ním spokojená, nad míru. Trojkolky bych hodila ze skály, hlavně ty od Jané. Kvalitní kočárek je investice. BRIO nebo GESSLEIN. Lepší neznám. To je moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.2.12 17:54
Buřtí píše:
Nataša píše:
Buřtí píše:
tak to JEDINĚ bych vynechala. jsou mraky kočárů, co jsou kvalitní a jsou do terénu. a nestojí 15tis atd.
Já ho mám a jsem s ním spokojená, nad míru. Trojkolky bych hodila ze skály, hlavně ty od Jané. Kvalitní kočárek je investice. BRIO nebo GESSLEIN. Lepší neznám. To je moje zkušenost.

Nemyslím, že kvalitní kočárek musí stát 15 tis, mám levnější a jsem max spokojena (celkem jsem měla možnost otestovat 4)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.2.12 18:01

Hlavně neber tříkolku. Myslím,že pod 15 seženeš určitě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
22.2.12 18:04

My měli český Patron Apollon Alux, použitý je za super cenu, nový okolo 10.tis, myslím, že je taky kvalitní a je to tank. Jen se s ním blbě jezdí přes kořeny v lese, ale to asi s každým kočárkem. Funkčně je myslím dobře vymyšlený - větrání, velký úložný prostor pod kočárkem, prostorný pro mimčo, dobře odpružený atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
22.2.12 18:05

Taky bych doporučila do terénu kočár s velkýma 4 nafukovacíma neotočnýma kolama a kuličkovými ložisky, aby se hned nevydrncal. Pokud sjíždíš i kopce, tak je k nezaplacení ruční brzda. Bohužel kočáry s kvalitními ložisky a ruční brzdou bývají drahé, ale zase je to asi lepší, než kočár po chvíli měnit. Možná se zkus podívat po nějakém z druhé ruky. Mně by se líbil do terénu třeba tenhle: http://www.teutonia.com/…stral-p.html nebo kočáry od emmaljungy bývají také hodně kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.2.12 18:10
Buřtí píše:
Nataša píše:
Buřtí píše:

jasně, to chápu, že ho asi máš, a že jsi spokojená. :mrgreen:

JENŽE - zakladatelka má limit kolem 5tis, ..

a já se jen ohradila proti tomu „jedině“, což prostě v kočárkách neplatí :jazyk: :mrgreen:

trojkolka nemusí být do terénu nutně špatná,ale musí mít dobrého řidiče.

no a o značce brio zas trochu pochybuju já :D ale to jen tak naokraj.

mimochodem, jezdila jsem už s kdečím.. :)

Příspěvek upraven 22.02.12 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.2.12 18:11
Neoenc píše:
My měli český Patron Apollon Alux, použitý je za super cenu, nový okolo 10.tis, myslím, že je taky kvalitní a je to tank. Jen se s ním blbě jezdí přes kořeny v lese, ale to asi s každým kočárkem. Funkčně je myslím dobře vymyšlený - větrání, velký úložný prostor pod kočárkem, prostorný pro mimčo, dobře odpružený atd.

to je docela dobrý tip :palec:
cenově přijatelný, nezničitelný, terénní a vhodný pro různě staré děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
22.2.12 18:13

ještě k té ceně, levné trojkolky nebývají dobré a na druhou stranu, za menší peníz se dají sehnat opravdu terénní 4kolky (pevná kola)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí