Poraďte s úzkostí

Anonymní
10.2.24 19:09

Poraďte s úzkostí

Je to pět let co jsem se léčila se středně těžkou depresí a s úzkostmi tím spojeným.
Poslední dva týdny ale mám pocit jakoby se vše vracelo. Není to stále, celý den, ale objevuje se to. Ráno vstanu, během příprav do práce cítím jak mám sevřený hrudník, studený rozklepaný ruce a pocit bušení srdce. V práci když už jsem zavalena prací to přejde. Nyní jsem o víkendu doma a pokud nic nedělám, děje se to také. Dnes jsem šla na procházku že provětrám hlavu, tři hodiny jsem se přemlouval, ale šla jsem. Venku dobrý. Přišla jsem domů a znovu. Není to nic, co by se nedalo vydržet, ale nepříjemné to je. Jen když něco dělám, tak jsem v klidu. Ale nemůžu si jen tak sednout ke knížce, seriálu, nebo se jen natáhnout a na nic nemyslet. Ta úzkost nemá žádný podklad, snažila jsem se sama sobě dávat otázky, které mi tehdy pokládala moje psycholožka, třeba z čeho mám úzkost, ale já nevím, v tu chvíli nepřemýšlím nad ničím, jen to cítím fyzicky. Nálada ty poslední dva týdny také žádná sláva, sem tam nějaká vtíravá myšlenka, jako že si vezmu víc prášků a bude klid, ale není to nic co bych nedokázala ovládnout, každopádně hlavou mi to občas proletí nějaká myšlenka na sebevrazdu. Jinak normálně funguji.
Myslíte že je to jen nějaké období, které přejde? Nebo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.2.24 20:06
@Anonymní píše:
Je to pět let co jsem se léčila se středně těžkou depresí a s úzkostmi tím spojeným.
Poslední dva týdny ale mám pocit jakoby se vše vracelo. Není to stále, celý den, ale objevuje se to. Ráno vstanu, během příprav do práce cítím jak mám sevřený hrudník, studený rozklepaný ruce a pocit bušení srdce. V práci když už jsem zavalena prací to přejde. Nyní jsem o víkendu doma a pokud nic nedělám, děje se to také. Dnes jsem šla na procházku že provětrám hlavu, tři hodiny jsem se přemlouval, ale šla jsem. Venku dobrý. Přišla jsem domů a znovu. Není to nic, co by se nedalo vydržet, ale nepříjemné to je. Jen když něco dělám, tak jsem v klidu. Ale nemůžu si jen tak sednout ke knížce, seriálu, nebo se jen natáhnout a na nic nemyslet. Ta úzkost nemá žádný podklad, snažila jsem se sama sobě dávat otázky, které mi tehdy pokládala moje psycholožka, třeba z čeho mám úzkost, ale já nevím, v tu chvíli nepřemýšlím nad ničím, jen to cítím fyzicky. Nálada ty poslední dva týdny také žádná sláva, sem tam nějaká vtíravá myšlenka, jako že si vezmu víc prášků a bude klid, ale není to nic co bych nedokázala ovládnout, každopádně hlavou mi to občas proletí nějaká myšlenka na sebevrazdu. Jinak normálně funguji.
Myslíte že je to jen nějaké období, které přejde? Nebo?

Holky, opravdu žádná nevíte? :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.24 20:24

Tak se zkus zabavit i doma, zacni delat neco, co jsi odkladala nebo na co nebyl cas. Ze zdravejsich veci, ktere muzes zkusit je Tryptofan B nebo Mucenka pletni, jsou to takove tabletky volne prodejne. Uzkosti mohou byt z nejakeho nahromadeneho stresu nebo treba je to jinak zakoreneny a je potreba to odblokovat nekym, kdo tomu rozumi. Kazdy ma urcite obcas uzkosti. Kdyz je mam, tak mne teda brani ve spanku, jsem unavena a ne a ne usnout, prevaluju se, zacnou mi bolet zada, tuhle tamhle, ruzne divne pocity, takovy jako člověk ce strehu, boli svaly a tak. Dam si treba Magnosolf (horcik), vitaminy b, lipozomalni cecko, decko. Nevim no. Mne to vetsinou prejde za par dni. Ale jestli mas az takove divne vtirave myslenky, co pises, asi by to chtelo se vratit k antidepresivum nebo si vyzadat nejaky ulevovy lek Atarax, Neurol, Lexaurin samozrejme k velmi krátkodobému užití.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.24 22:03
@Anonymní píše:
Myslíte že je to jen nějaké období, které přejde? Nebo? [/citace.
Ahoj, me se uzkosti vratily po roce, je důležité se nezaleknout a si rict ze se nic nevraci je to jen blbe obdobi a bude zas dobre, snazit se nepremytat jak se citim a soustredit se na neco jineho co ti dela radost. Ja se toho zalekla ze je to zpet a porad moc zkoumala jak se citim a spadla do toho znova aniz by byla nejaka pricina zrovna nic se nedelo, klidove obdobi…myslela jsem ze to prejde cekala a zkousela bylinky ale po 3 mesicich utrpeni beru znova prasky nic se neda delat prestala jsem fungovat i v praci…uz mi je lip a snazim se si najit vic casu na sebe, odpocinek a udelat si nejake plany, neco zacit noveho, cvicit apod.ja treba vytahla po letech kytaru…nez zabraly prasky tak to taky trvalo tentokrat teda. Drzim palce at to zvladnes
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.24 16:10
@Anonymní píše:
Tak se zkus zabavit i doma, zacni delat neco, co jsi odkladala nebo na co nebyl cas. Ze zdravejsich veci, ktere muzes zkusit je Tryptofan B nebo Mucenka pletni, jsou to takove tabletky volne prodejne. Uzkosti mohou byt z nejakeho nahromadeneho stresu nebo treba je to jinak zakoreneny a je potreba to odblokovat nekym, kdo tomu rozumi. Kazdy ma urcite obcas uzkosti. Kdyz je mam, tak mne teda brani ve spanku, jsem unavena a ne a ne usnout, prevaluju se, zacnou mi bolet zada, tuhle tamhle, ruzne divne pocity, takovy jako člověk ce strehu, boli svaly a tak. Dam si treba Magnosolf (horcik), vitaminy b, lipozomalni cecko, decko. Nevim no. Mne to vetsinou prejde za par dni. Ale jestli mas az takove divne vtirave myslenky, co pises, asi by to chtelo se vratit k antidepresivum nebo si vyzadat nejaky ulevovy lek Atarax, Neurol, Lexaurin samozrejme k velmi krátkodobému užití.

Ahoj, díky za odepsání. Ano, mám, k lékům se ale nikdy již vrátit nechci a hlavně nemohu. Sice mi pomohli, ale teď mám práci, kde kdyby se na pracovní prohlídce dozvěděli že beru antidepresiva, byl by to opravdu problém. Tehdy to nevěděl ani praktik, chodila jsem jen k psych. A teď jak je propojené že praktik si může vyhledat co berete za léky, hned bych to měla v kartě a následně by se to prokázalo i při pracovní prohlídce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex