Porod císařem a rady :)

1040
2.8.14 16:35

Porod cisarem- rady...:)

Ahoj, omlouvam se, jestli tu to téma někde je, ale nenašla jsem… Čeká me porod císařem a rada bych zjistila rady a vaše zkušenosti, jestli je něco, čím třeba urychlit hojení jizvy, abych se dala co nejdřív dohromady… Nebo jestli si do porodky vzít neco jinyho narozdíl od normálního porodu- kosmetiku nebo tak…Co jste dělali pro rozběhnuti kojení, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6257
2.8.14 16:50

iovku

Tak jednak jizvu můžeš mazat až po šestinedělí, doporučuju klasickou calciovku :palec: Jinak, kojení se rozběhlo normálně, jen jsem se dávala dlouho do kupy. Cítila jsem se vyloženě rozpáraná, dost dlouho mě to bolelo… :? Ale určitě doporu :? uju co nejdřív na nohy, je to pak o něco lepší čím víc se hýbeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
2.8.14 16:56

Za mně do porodnice vzít homeopatika. Za pár dní budu tři týdny od porodu císařem a možná i díky homeo funguji tak dobře. Zrovna včera už jsem v pohodě odridila trista km autem, můžu se bez bolesti smát, kašlat a smrkat.:-)Prostě klasika. Takže na hojeni homeopatika. A hlavně pak vstát a i přes bolest zkoušet chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
2.8.14 16:58

Páni jo tak to je krása..to já se po třech týdnech, ploužila jako zombie :roll:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
2.8.14 16:59

Ahoj, já jsem také po císaří, teď 22.8. to budou 3 roky :-) A neměj strach, já ho neměla plánovaný, ale akutní a jako dobrý, jasný bolí to, ale není to nic co by se nedalo přežít, doktoři ti navíc napíšou něco na bolest, takže v pohodě. Jediný co tak, jak píše Andy musíš se hýbat, jak budeš na dospáváku, tak každou hodinu si dej kolena co nejvíc k břichu a otoč se na druhý bok, fakt hodně to pomáhá a co se týče kojení, tak já jsem byla kojná hned po probuzení po narkoze jsem si odsávala a vytáhla jsem ze sebe 200ml mleziva, takže jsem v tomto ohledu na tom byla 100× líp jak klasické rodičky, který se to rozjíždělo postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
2.8.14 17:00

První dítě jsem měla plánovaným císaře a teď mě čeká zas. Poprvé šlo u mě vše hladce, tak doufám, že to bude stejné. Rozhodně doporučuji si jít odskočit před tím než ti dají cévku před operací, já to neudělala a bylo to pak hrozný :roll: Pak je nejhorší to první vstávání, to jsem se setry pořád ptala jestli mi to nemůže prasknout, jak moc mě to při tom vstávání táhlo a bolelo. Ale to tak prostě je a je potřeba to rozchodit. Takže pokud se ti nebude motat hlava, tak potom co nejčastěji vstávej a choď, kratší vzdálenosti ať se to rozhýbe. Já jizvu ničím nemazala a mám jí krásnou, zhojila se taky pěkně. Ale to je individuální, každému se to hojí jinak, taky záleží jak se to doktorovi povede atd. Jinak u mě byl nejhorší ten první den, druhý den už to bylo lepší a pak už se to jen zlepšovalo. Když jsem šla po týdnu z porodnice, tak jsem už doma fungovala v celku normálně jen jsem to trochu cítila, ale za nějaký další týden už jsem o jizvě ani nevěděla. Ale kojení bylo tedy katastrofa, pořádně mi to neukázali, nic mi neteklo, no prala jsem se s tím hrozně, pak ještě i doma. Takže jsem trochu kojila a zbytek měl malý Nutrilon. Vydržela jsem to 6 měs., kdyby se to teď mělo zase opakovat, tak už to po druhý absolvovat nehodlám a dám UM rovnou.

Příspěvek upraven 02.08.14 v 17:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
2.8.14 17:01

Tak co se týka bolavosti, tak to je kus od kusu :mrgreen:..první týden nic moc..druhý lepší a pak už v poho..začla jsem mazat hned po týdnu (příjezdu z porodnice) mastí, teď nevím jak se jmenovala z lékárny na jizvy..ale řekla bych že stačí jakoukoliv mastí co je masná :mrgreen: (jak jinak 8) )

Laktace mi „naskočila“ 4. noc..od 1. dne jsem zobala Homeo Ricinus cosi na rozkojení, nevím, jestli díky tomu se to rozjelo..v každém případě mlíka bylo dost..kojila jsem do 10. měs..pak mě to už neba 8)

Jinak kosmetiku či něco navíc jak píšeš..nebyl čas..byla jsem tam 6 dnů a nějak to uteklo :nevim:..návštěvy, kojení, starání o mimčo..

Tak hodně zdaru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
2.8.14 17:10

@Evullka můžeš mi napsat jaky homopatika? Abych věděla co koupit…

Bez cevky to asi nejde, co?:)

S tím kojením jste me potesili… Když vidím, jak kolem me skoro nikdo nebojí, tak mam strach, abych s tím neměla problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
2.8.14 17:15

Jo bez cévky to nejde :? Ještě si s sebou vem, alespoň čaj na podporu kojení a doporučuji ti síťovaný kalhotky z lékárny, aby se ta jizva větrala a dobře se hojila. To kojení je je individuální, dvě paní po císaři kojili hned normálně, ta jedna měla mlíka pro celou porodnici a já nic. Takže je to různý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
2.8.14 17:24

Tak já o jizve nevedela už 4. den po porodu. Jen trochu to bolelo při smichu. Mazala jsem asi 14 dní po porodu domácí mastí z marijanky. Jak už tu psali, tak co nejdříve se hýbat. Musím kojit s klobouckama, takže ještě 3 dny trvalo, než se pořádně spustilo mliko, aby ho nemuseli dokrmovat Nutrilonem. A na cestu domů nějaké oblečení, co nebude tlačit v oblasti té jizvy. Žádné homeopatika ani nic podobného jsem nezobala. Ale byla tam se mnou paní taky po císaři a byla na tom o hodně hůř jak já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.8.14 17:24

Jsem necele 3 tydny od planovaneho cisare. Homeo jsem nemela a po 2 tydnech jsem uz fungovala naprosto normalne a to vcetne smrkani, smichu, kaslani. Mazu od navratu z porodnice, tak mi to bylo receno. Kojim od 3. dne, ale to jsem uz mela mlika pro pul porodnice. Doporucuju s sebou caj pro kojici matky.
Chce to opravdu hned vstat, chodit a starat se o mimco.

• Citovat
  • Upravit
875
2.8.14 17:26

Urcite ty sitovany kalhotky a taky papirovy uterky, mne bylo prijemnejsi utrit si jizvu po sprchovani prave s nima, nez vecne vlhkym rucnikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
2.8.14 17:53

Ja jsem mela cisare 23.7, a druheho dne jsem myslela, ze zemru. Mala byla hodne velka 4280kg, a tak jsem mela hodne porezanou delohu. Dneska jsou to skoro dva tydny, jizvu citim, ale je to uz v pohode. A chystam se mazat, ale nejak se bojim, doporucili mi v nemocnici obycejni sadlo. Dneska jsem jen tak nastoupila do auta a zkusila jestli bych to zvladala amyslim, ze uz v pohode.
Ale jak to tady pisi holky chce to vstavat a chodit i kdyz to boli, me pustili po 4 dnech a fakt musis verit, ze se to rychle zahoji.

• Citovat
  • Upravit
1386
2.8.14 18:29

Ahoj, jak už tu bylo napsáno, hrozně moc pomáhá se hodně hýbat, chodit, zvedat se… první den teda můžeš jenom ležet, ale od okmažiku, kdy ti poprvé pomůžou vstát, tak to chce hodně poohybu - jako pohybu, prostě sednout si, dojít si pro čaj, projít po chodbě,,,

a moc doporučuju vzít si sebou lahev na pití s takovým tím pítkem s blankou-třeba rajec 0,75 l., první den máš hodně pít a nemůžeš zvedat hlavu, takže se buď pobryndáš brčkem nebo si pohodlně piješ z lahvičky. Já pila vodu a ředěný džus.

a kojící čaje taky doporučuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
2.8.14 18:33

Jo a ještě fajn, když s tebou ten den po císaři někdo je - můžeš pak mít u sebe miminko (asi záleží na porodnici), podává ti pití atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí