Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
taky jsem kdysi rodila s pořádnou rýmou ale neboj,průběh porodu to nijak neovlivní ![]()
Ja jsem taky rodila s peknym nachlazenim, jsem si rikala, jak me boli cely clovek, ze nebudu mit silu ani prcka vytlacit........Ale slo to, na rymu jsem zapomnela…Ale pak jsem byla vyrizena. Vincentku na rymu jsem pouzivala, nic jineho mi nedovolili. To zvladnes, neboj ![]()
Divine píše:
Ja jsem taky rodila s peknym nachlazenim, jsem si rikala, jak me boli cely clovek, ze nebudu mit silu ani prcka vytlacit........Ale slo to, na rymu jsem zapomnela…Ale pak jsem byla vyrizena. Vincentku na rymu jsem pouzivala, nic jineho mi nedovolili. To zvladnes, neboj
Já ted byla pěkně nastydlá v 18tt,ženskej doktor říkal žádné kapky a obvodní říkala že můžu jaké koliv,tak sem si říkala,tak si vyber.
Urcite nemuzes jakekoliv, to je jak s ostatnima lekama, vsechny prece nejsou vhodne pro tehotne
.
Já jsem nemohla skoro nic,ale vzhledem k tomu že mi vincentka vůbec nepomáhala jsem si párkrát stříkla olynth,né často,max. 2krát za den a bylo po rýmě,je mi tě líto,ale snad se z toho do porodu vyhrabeš,taky jsem s tím ke konci bojovala a když si vzpomenu na porod,neumím si vůbec představit bejt do toho ještě nachlazená
Držím palce ať se toho brzy zbavíš ![]()
JÁ měla uplně stejný problém.lítala jsem s rýmou od šestýho měsíce,nic horšího jsem nezažila,přehazovali si mě jak horkej brambor,moje obvodačkami tvrdila,že mi nic dát nemůže,a já ji věřila,i v lekárně,vy jste těhotná,vy nic nesmíte,pak už jsem na ně prděla,koupila si olynth,chce to vysmrkat,co to jde,pak nastříkat,lehnout a čekat,jestli máš takovej beton,jako jsem měla já,trošku to trvá,ale za chvíli to začalo praskat,a rýma pryč,ze začátku na osm hodin,ale pak se to začalo prodlužovat,ty intervaly,a měly by se užívat jen týden,pak už jsem měl naleptanou sliznici,ale bez nich bych nemohla existovat,nakonec mi to spadlo na průdušky,lítala jsem fakt všude,na plicní,nanosní,alergologie,střídavě s o bvodní a gyndou,větší hrůzu jsem fakt zatím nezažila,po třech měsích totální vyčerpanosti mi na gyndě poradila,at jedu do nemocnice na internu,na nějakou úlevovou infuzi,tu mi teda nedali,ale vzali si mě tam do parády,tři hodky vyšetřovali,udělali i rentgen!zakryjou břicho,projeli mě celou ultrzvukem,protože se mi ještě natáhl na straně nějaký sval,a nemohla jsem dýchat,tak jestli nemám náhodou trombozu,protože mám trombofilii,no řeknu Ti,užila jsem si,takže Tě naprosto chápu,jak Ti je,já se taky bála,že se do porodu nedám do kupy,ale ty antibiotika zabrali,ale díky tomu,jak jsem kašlala a kýchala,tak se to tam asi někde nahlodalo,voda praskla dřív,a malej se narodil v 36.týdnu,ale zdravej,trochu nezralej,ale nic vážnýho.Ale ty nervy s tím,zkus si zajít i nějakýmu jinýmu doktorovi,nebo do nemocnice,i na rýmu,když trvá dlouho,a je taková žlutá,to už je zánět,a pomůžou antibiotika,ale zkuz ten olynth,toje fakt zázrak,já ho užívám i teď,jsem zas těhotná,teď opět ležím s rýmou jak hrom a záńětem průdušek,dneska jsem jela už rovnou na pohotovost do Jc,dali mi penicilín,ten je totiž pro těhotný i kojící neškodný,ale zřejmě to neví každý doktor
,nechápu,takže zobu penoš,sttříkám olynth,ono se musí zvolit cesta menšího zla,myslím,že těhotná by měla být vpohodě,a hlavně zdravá,na porod je potřeba energie.omlouvám se za román,ale tohle téma mě zaujalo,protože jsem to zažila,nenech se odbýt,z rýmy může být pěkná patálie,tak brzy volnej nosík přeju ![]()
Havraní píše:
JÁ měla uplně stejný problém.lítala jsem s rýmou od šestýho měsíce,nic horšího jsem nezažila,přehazovali si mě jak horkej brambor,moje obvodačkami tvrdila,že mi nic dát nemůže,a já ji věřila,i v lekárně,vy jste těhotná,vy nic nesmíte,pak už jsem na ně prděla,koupila si olynth,chce to vysmrkat,co to jde,pak nastříkat,lehnout a čekat,jestli máš takovej beton,jako jsem měla já,trošku to trvá,ale za chvíli to začalo praskat,a rýma pryč,ze začátku na osm hodin,ale pak se to začalo prodlužovat,ty intervaly,a měly by se užívat jen týden,pak už jsem měl naleptanou sliznici,ale bez nich bych nemohla existovat,nakonec mi to spadlo na průdušky,lítala jsem fakt všude,na plicní,nanosní,alergologie,střídavě s o bvodní a gyndou,větší hrůzu jsem fakt zatím nezažila,po třech měsích totální vyčerpanosti mi na gyndě poradila,at jedu do nemocnice na internu,na nějakou úlevovou infuzi,tu mi teda nedali,ale vzali si mě tam do parády,tři hodky vyšetřovali,udělali i rentgen!zakryjou břicho,projeli mě celou ultrzvukem,protože se mi ještě natáhl na straně nějaký sval,a nemohla jsem dýchat,tak jestli nemám náhodou trombozu,protože mám trombofilii,no řeknu Ti,užila jsem si,takže Tě naprosto chápu,jak Ti je,já se taky bála,že se do porodu nedám do kupy,ale ty antibiotika zabrali,ale díky tomu,jak jsem kašlala a kýchala,tak se to tam asi někde nahlodalo,voda praskla dřív,a malej se narodil v 36.týdnu,ale zdravej,trochu nezralej,ale nic vážnýho.Ale ty nervy s tím,zkus si zajít i nějakýmu jinýmu doktorovi,nebo do nemocnice,i na rýmu,když trvá dlouho,a je taková žlutá,to už je zánět,a pomůžou antibiotika,ale zkuz ten olynth,toje fakt zázrak,já ho užívám i teď,jsem zas těhotná,teď opět ležím s rýmou jak hrom a záńětem průdušek,dneska jsem jela už rovnou na pohotovost do Jc,dali mi penicilín,ten je totiž pro těhotný i kojící neškodný,ale zřejmě to neví každý doktor,nechápu,takže zobu penoš,sttříkám olynth,ono se musí zvolit cesta menšího zla,myslím,že těhotná by měla být vpohodě,a hlavně zdravá,na porod je potřeba energie.omlouvám se za román,ale tohle téma mě zaujalo,protože jsem to zažila,nenech se odbýt,z rýmy může být pěkná patálie,tak brzy volnej nosík přeju
Přesně tak,doktoři ti ho nepovolej,ale pořád je to míň škodliví než třeba cigárka v těhu.Kojím,byla jsem dva měsíce v kuse nachcípaná až hrůza,malá díky tomu blbě pribejvala a doktor na to jen,nemůžu vám nijak pomoct když kojíte,tak jsem si hold zas musela pomoct sama,jinak bych se toho asi nezbavila.
rozmary píše:Havraní píše:Přesně tak,doktoři ti ho nepovolej,ale pořád je to míň škodliví než třeba cigárka v těhu.Kojím,byla jsem dva měsíce v kuse nachcípaná až hrůza,malá díky tomu blbě pribejvala a doktor na to jen,nemůžu vám nijak pomoct když kojíte,tak jsem si hold zas musela pomoct sama,jinak bych se toho asi nezbavila.
JÁ měla uplně stejný problém.lítala jsem s rýmou od šestýho měsíce,nic horšího jsem nezažila,přehazovali si mě jak horkej brambor,moje obvodačkami tvrdila,že mi nic dát nemůže,a já ji věřila,i v lekárně,vy jste těhotná,vy nic nesmíte,pak už jsem na ně prděla,koupila si olynth,chce to vysmrkat,co to jde,pak nastříkat,lehnout a čekat,jestli máš takovej beton,jako jsem měla já,trošku to trvá,ale za chvíli to začalo praskat,a rýma pryč,ze začátku na osm hodin,ale pak se to začalo prodlužovat,ty intervaly,a měly by se užívat jen týden,pak už jsem měl naleptanou sliznici,ale bez nich bych nemohla existovat,nakonec mi to spadlo na průdušky,lítala jsem fakt všude,na plicní,nanosní,alergologie,střídavě s o bvodní a gyndou,větší hrůzu jsem fakt zatím nezažila,po třech měsích totální vyčerpanosti mi na gyndě poradila,at jedu do nemocnice na internu,na nějakou úlevovou infuzi,tu mi teda nedali,ale vzali si mě tam do parády,tři hodky vyšetřovali,udělali i rentgen!zakryjou břicho,projeli mě celou ultrzvukem,protože se mi ještě natáhl na straně nějaký sval,a nemohla jsem dýchat,tak jestli nemám náhodou trombozu,protože mám trombofilii,no řeknu Ti,užila jsem si,takže Tě naprosto chápu,jak Ti je,já se taky bála,že se do porodu nedám do kupy,ale ty antibiotika zabrali,ale díky tomu,jak jsem kašlala a kýchala,tak se to tam asi někde nahlodalo,voda praskla dřív,a malej se narodil v 36.týdnu,ale zdravej,trochu nezralej,ale nic vážnýho.Ale ty nervy s tím,zkus si zajít i nějakýmu jinýmu doktorovi,nebo do nemocnice,i na rýmu,když trvá dlouho,a je taková žlutá,to už je zánět,a pomůžou antibiotika,ale zkuz ten olynth,toje fakt zázrak,já ho užívám i teď,jsem zas těhotná,teď opět ležím s rýmou jak hrom a záńětem průdušek,dneska jsem jela už rovnou na pohotovost do Jc,dali mi penicilín,ten je totiž pro těhotný i kojící neškodný,ale zřejmě to neví každý doktor,nechápu,takže zobu penoš,sttříkám olynth,ono se musí zvolit cesta menšího zla,myslím,že těhotná by měla být vpohodě,a hlavně zdravá,na porod je potřeba energie.omlouvám se za román,ale tohle téma mě zaujalo,protože jsem to zažila,nenech se odbýt,z rýmy může být pěkná patálie,tak brzy volnej nosík přeju
Mě v lékarně doporučila a to jen na noc MUCONASAL PLUS a také mi pomohl.Proč nedokážou něco pořádnýho vymyslet pro těhotný.
Mě v lékarně doporučila a to jen na noc MUCONASAL PLUS a také mi pomohl.Proč nedokážou něco pořádnýho vymyslet pro těhotný.
Protože na těhotných ženách si to nikdo netroufne otestovat ![]()
Naše obvodní antibiotika třeba normálně předepsala, když byly potřeba (samozřejmě ty, co se můžou) a nebo doporučila koupit Bioparox - to je antibiotický sprej do nosu a krku. Každý doktor je jiný ![]()
strelish píše:
Mě v lékarně doporučila a to jen na noc MUCONASAL PLUS a také mi pomohl.Proč nedokážou něco pořádnýho vymyslet pro těhotný.Protože na těhotných ženách si to nikdo netroufne otestovat
Naše obvodní antibiotika třeba normálně předepsala, když byly potřeba (samozřejmě ty, co se můžou) a nebo doporučila koupit Bioparox - to je antibiotický sprej do nosu a krku. Každý doktor je jiný
No a mě právě nedovolili při kojení ani ten bioparox,prostě nic,ani hloupej jitrocelovej sirup,protože jsem měla těh. cukrovku a nemám ještě hotové testy po porodu ![]()
já jsem měla týden před termínem rýmu jako trám, nemohla jsem dýchat nosem a taky jsem řešila jak asi udýchám porod…V noci mi prasklavoda a v porodnici jsem si uvědomila, že dýchám nosem…Prostě příroda…Nakonec jsem rodila pro KP císařem…
No,příroda fakt dělá divy,já k porodu taky šla ještě s rýmou,pamatuju,že jsem žmoulala kapesník, a ten mechanismus porodu asi nějak potlačí to ostatní do pozadí,při porodu už si na rýmu vůbec nevzpomínám,kapesník jsem tam někde zapomněla,a od ty doby byl nos volnej. A s těmi léky,taky myslím,že se tím jen některý doktoři krejou,radši nic nedat než pak mít průser,ono se asi neví,že ty léky škoděj,jen se prostě neví,že neškoděj,na těhotných se to zřejmě netestuje,to je jasný.A taky ke konci těhotenství už některý léky tak nevadí,to spíš zezačátku.
Já rodila s horečkou 38, bolest svalů, v krku…A během porodu jsem na to úplně zapoměla a porodila jsem dobře, hladce. Neboj se a drž se!
Hezký den
mám dotaz - hrozí mi předčasný porod (nyní jsem 35+5) a do toho jsem dostala šílenou rýmu, nemůžu se ani nadechnout, vyzkoušela jsem již všechno a ještě k tomu mě bolí v krku. Jak probíhá porod v takovém případě, jak vůbec budu dýchat, nosem se vůbec nenadechnu a kapky ani nic nepomáhá
Je možné, že i kvůli tomuhle rozhodnou o císaři? To asi těžko že? Jsem totálně vyčerpaná, unavená