Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lowel píše:
musíme, mám v 7 ráno naklusat ve čtvrtek na monitor a rovnou nahoru k Bubníkovi dohodnout se přímo na indukci, a hodili tam do průkazky křížek, takže by mělo být ve čtvrtek finito. Už aby bylo, protože se jim na monitoru děsně divočí a neshodovala se ani s mýma kontrakcema při vyvolávání a to je pak blbý, tak to doufám budeme mít za sebou
tak budu drzet ve ctvrtek moooc palecky a az pak prijdes domu a budes moct tak povine foto a info jak se dari!!! ![]()
Jinak mi dneska pani doktorka rekla ze male je uz hodne dole a ze uz to na dlouho nevidi,ze uz to asi prijde kazdou chvilkou..tak uvidime..no a jinak na kontrolu dalsi utery kdyz to nevyjde a tam by se semnou prej uz chteli dohodnout na vyvolani,kvuli tomu aby se mi pry nezacla kazit plodova voda a neublizilo to mimiskovi…tak uvidime,…tak doufam ze nam to do uterka dopadne a ja porodim sama od sebe..
Jinak sem se opet zapomela zeptat na to dukezite co jsem chtela..jestli muze odchazzet plodova voda po troskach ?? nevite holky,uz sem dvakrat nebo trikrat mela vlhke kalhotky ale vytok to nebyl..proste mokre,ale takovej styl jako bych se pricurla,ale nepricurla sem si.. Tak sand to plodovka neni..
Jinak si myslim ze jsem tam dneska videla SAMARU s pritelem..
A koukala jsem ze sla na monitor..
Sami to ti ten prvni nesel?? ze jsi sla na druhy??byla si to vubec ty??jestli si mela prouzkovany svetr a nike boty a culika,tak si to urco byla ty!! Tak mi pak napisej jak jsi dopadla?? ju??
Doufam ze je vse v poradku..
Me dneska mimisek na monitoru blbnul..sedela sem tam hodinu a 5 minut prvbnich 25 minu´t mimi totalni flegmatik a sralo na me,pak sem si tam udelala rozcvicku a dostala cucavej bonbon a male se uracilo udelat par kotoulu a tim sme to zacranili
ja mam line ditatko
to je jasny po kom to je…TATINEK!!!
![]()
Marbuli píše:
Jinak mi dneska pani doktorka rekla ze male je uz hodne dole a ze uz to na dlouho nevidi,ze uz to asi prijde kazdou chvilkou..tak uvidime..no a jinak na kontrolu dalsi utery kdyz to nevyjde a tam by se semnou prej uz chteli dohodnout na vyvolani,kvuli tomu aby se mi pry nezacla kazit plodova voda a neublizilo to mimiskovi…tak uvidime,…tak doufam ze nam to do uterka dopadne a ja porodim sama od sebe..Jinak sem se opet zapomela zeptat na to dukezite co jsem chtela..jestli muze odchazzet plodova voda po troskach ?? nevite holky,uz sem dvakrat nebo trikrat mela vlhke kalhotky ale vytok to nebyl..proste mokre,ale takovej styl jako bych se pricurla,ale nepricurla sem si.. Tak sand to plodovka neni..
Jinak si myslim ze jsem tam dneska videla SAMARU s pritelem..
Me dneska mimisek na monitoru blbnul..sedela sem tam hodinu a 5 minut prvbnich 25 minu´t mimi totalni flegmatik a sralo na me,pak sem si tam udelala rozcvicku a dostala cucavej bonbon a male se uracilo udelat par kotoulu a tim sme to zacranili
A koukala jsem ze sla na monitor..
Sami to ti ten prvni nesel?? ze jsi sla na druhy??byla si to vubec ty??jestli si mela prouzkovany svetr a nike boty a culika,tak si to urco byla ty!! Tak mi pak napisej jak jsi dopadla?? ju??
Doufam ze je vse v poradku..ja mam line ditatko
to je jasny po kom to je…TATINEK!!!
![]()
Ajoooj, no tak to som bola jááá a můj naštvanej manžel
Chtěla jsem tě oslovit, ale popravde, bylo mi trapně
. Mimo to sme tam strašily od 9
Nechápu jak to u dr. vlasně je… fakt hrůza. No Marbulíkuuu, zas to máme nastejno
Taky je malá už hodně dolú, tak snad už další uterý budeme maminky ![]()
Jsem z toho dneška fakt utahaná, ubolená, hrůza.
Včera mě malá tak moc tlačila, že jsem myslela, že to už asi bude. Ale po čase usnula
Jinak se budím ve 2-3 a nemůžu spát, nervičky blbnou…
Jinak za tu vodu… chtěla jsem se taky zeptat, ale bohužel únava udělala své. Známá mi říkala, že když rodila, praskla jí plodová voda a potom si spětne uvědomila, že 2 dni před jí taky něco málo vytékalo… ale fakt nevím ![]()
Marbuli: a fakt se moc omlouvám, že jsem se neozvala
, ale taky jsem si všimla, že už máš toho dost.
Tak aspon vim jak vypadas
ja sem te chtela oslovit,ale nechtela jsem si udelat ostudu abych te oslovila a ty to nebyla
¨
No na pritelovi bylo videt ze uz je kantare.. ty jsi byla taky vlacna.. ja tam teda byla od pul 11 do asi cca pul 2…
No stou vodou ja uz to resit nebudu,proste bud praskne uplne a nebo driv porodim.. ![]()
Sami dala by si mi na sbe tel kontakt,kdyby neco tak at si pisnem ,kdyby to na nejakou prislo
a treba se sesli v porodnici na sestinedeli ![]()
Jinak ste moc krasnej par ![]()
Lowel píše:
tak vás holky zdravím, pořád 2v1, vyvolávání nepomohlo i když je vše otevřené, holčičce se prostě na svět nechce, takže nás dnes ráno na revers pustili domů, nástup na ukončení těhu a to definitivní mám ve čtvrtek, když nepomůže oxytocin v kapačce už jen CS, ale hurá bude to za náma
, holčička je totiž pořád vystresovaná a monitory lítají, takže nás obě nechtějí už dýl trápit.
Al3da- gratuluji k holčičce, určitě jsme se tam viděli i s tvým mužem, šla jsi na porod zrovna když mě přijímali, jiná mamča tam v tu dobu totiž nebyla, takže gratuluji a doufám, že nám to ve čtvrtek taky dopadne jak má, další termín už nám nedávají
![]()
Kdyz jsem byla na monitoru na prijmu byla tam tehulka v sekni nebo satech, to jsi byla ty? nikoho jinyho si nevybavuju ![]()
Marbuli píše:
Tak aspon vim jak vypadas![]()
ja sem te chtela oslovit,ale nechtela jsem si udelat ostudu abych te oslovila a ty to nebyla
¨
No na pritelovi bylo videt ze uz je kantare.. ty jsi byla taky vlacna.. ja tam teda byla od pul 11 do asi cca pul 2…
No stou vodou ja uz to resit nebudu,proste bud praskne uplne a nebo driv porodim..
Sami dala by si mi na sbe tel kontakt,kdyby neco tak at si pisnem ,kdyby to na nejakou prisloa treba se sesli v porodnici na sestinedeli
Jinak ste moc krasnej par
Ne e, vám to moc slušelo
. On je moc hodnéj, jen ho prostě rozhodil ten přístup… tak jo, pošlu ti číslo do schránky ![]()
Ahoj Sami a Marb.,
No holky ani se vám nedivím že jste z toho urvaný, já minule byla taky a zítra to čeká zase mě a vůbec se mi tam nechce.:-(((
No já mám termín porodu ve čtvrtek, tak by bylo fajn kdyby jsem se všichni sešli na šestinedělí na stejném pokoji, myslím si že by to bylo super a hlavně by jsme si určo vyšli vstříct podle toho jak si tu píšem si rozumíme!To by byla švanda co?!:-)))
No jinak ta plodová voda - jen sem to četla www.porodnice.cz (to jsou stránky od Apolináře), tak tam píšou, že plodová voda odchází až do porodu a to až do doby než porodíš,ale jak ty to popisuješ tak si myslím že to plodová voda nebude, pač ona když praskne tak by jí mělo vytékat více než jak to popisuješ, ale jsem v tom laik jako vy,
ale pokud by bylo něco v nepořádku, tak by ti to dnes řekli. No a dnes vás apoň vyšetřili a dělali UZV?A koho jste měli za doktora/ku?Já tam jdu zase na osmou, tak jsem zvědavá jak tam budu dlouho, minule jsem tam odtud odcházela až po 12. ![]()
No tak vám budu držet moc palečky aby jste rodili co nejdřív a přirozeně bez pomoci!!! ![]()
samara17 píše:Marbuli píše:Ne e, vám to moc slušelo
Tak aspon vim jak vypadas![]()
¨
No stou vodou ja uz to resit nebudu,proste bud praskne uplne a nebo driv porodim..
Sami dala by si mi na sbe tel kontakt,kdyby neco tak at si pisnem ,kdyby to na nejakou prisloa treba se sesli v porodnici na sestinedeli
Jinak ste moc krasnej par
. On je moc hodnéj, jen ho prostě rozhodil ten přístup… tak jo, pošlu ti číslo do schránky
pristup?? co se tam stalo??jako ze te nechteli vzit na monitor nebo jak??
No ja sem si nejdriv rikala ze to asi nebudete protoze jsi psala ze tam jdes na tu 9 tak sem si rikala ze to uz je nejak pozde aby ste tam sedeli,ale z ty fotky sem si zase rikala ze mozna jo.. No kdyz si sla na monitor tak pritel tam preslapoval.. to je fakt,bylo mi to az lito..
a jak si dopadla?? co vsechno ti rekla??
Ja dneska byla ve 2 a mela sem maladou nejakou blondaatou doktorku ale prijmeni.. Od K to vim urcite ale nepatauju si to
oni delaj v podoli takhle ultrazvuky?? ja myslela ze jen monitory..ultrazvuk jsem tam jeste nezazila..
jojo snad to na nas prijde brzo:)
Mě dělali UZV 2×, při první návštěvě, ale je možný že to dělali kvůli tomu tlaku a při 2návštěvě, pač mi řekl pan doktor že mám velký břicho a že to vypadá na velký miminko, tak jí měřil. Jinak naposledy mě jen vyšetřila. Tak jsem zvědavá co zítra, ale chtěla bych aby mě poslali na ten UZV průtoku pupečníkem, pač mám termín den po návštěvě a ještě ten TK tak chci vědět jak je na tom malá.No jsem zvědavá jestli to zase nezazdím jak všechny otázky co mám vždycky. ![]()
Sami,
a ty jsi měla ňákej problém že tě nechtěli vzít na monitor nebo co?
no asi monitor ne Sami..protoze na to ze jsi tam prisla v 9 do porodnice a v pul jedny si teprve zase padila na monitor..to je nejaky divny..
aspon tak mi to prijde ze jsi to mela ne??
NNatálie píše:
Mě dělali UZV 2×, při první návštěvě, ale je možný že to dělali kvůli tomu tlaku a při 2návštěvě, pač mi řekl pan doktor že mám velký břicho a že to vypadá na velký miminko, tak jí měřil. Jinak naposledy mě jen vyšetřila. Tak jsem zvědavá co zítra, ale chtěla bych aby mě poslali na ten UZV průtoku pupečníkem, pač mám termín den po návštěvě a ještě ten TK tak chci vědět jak je na tom malá.No jsem zvědavá jestli to zase nezazdím jak všechny otázky co mám vždycky.
Sami,
a ty jsi měla ňákej problém že tě nechtěli vzít na monitor nebo co?
musis nam sem dat pak vedet jak si dopadla…budu na tebe mooooc myslet ![]()
monika215 píše:
Marbuli,
a to mas v kazde velikosti i treba tenke body s kratkym rukavem a i teplejsi vecicky s dlouhym?
A pokud mas veci az do jednoho roku - jakou velikost kombinezky mas treba na letosni prosinec?
Zimni veci jsou ted ve vyprodejich lacino, ale ja si vubec netroufnu odhanout, jak bude mimi kolem Vanoc velke.
Určitě bych nekupovala kombinézku a jiné podobné věci na příští rok. I já si koupila kombinézu na malého předem a musím říct, že do teď mi leží ve skříni. Nám třeba Honzulka roste každý měsíc o jednu velikost, takže určitě na začátek pár menších věciček a pak dokupovat podle toho, jak prcek poroste. Spoustu věcí jsme i nevynosili. Každopádně doporučuji z vlastní prvotní zkušenosti hlavně bodýčka s dlouhým rukávem a dupačky s rozepínáním mezi nožkama ![]()
Děkuji! ![]()
Dneska tu nebyla Monča?Doufám, že je vše v porádku,né že nás předběhneš a někde rodíš
![]()
Osmanka,
dik za info - body a dupacky vel. 50 urcite dokoupim. A mozna i body 46.
Puvodne jsem nekupovala, protoze podle odhadu ve 32. tydnu bylo mimco lehce vahove nadprumerne, ale na kci 38. tydne ma jen 2780 g a navic myslim (spis doufam), ze me kvuli tlaku nenechaji rodit az po terminu, takze pokud se v odhadu strefili, nebude mit mimi ani 3 kg.
Body s kratkym rukavem mam prave az 62 na leto - v byte bude desne vedro, mame okna na jih, takze by se v cemkoli teplejsim upeklo.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.