Porod v Praze jako Covid pozitivní
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Porod v Praze jako Covid pozitivní
Zdravím, máte někdo informace ohledně porodu jako covid pozitivní? Vím,
že každého testují, ale nikde jsem nenašla, jak pořádně probíhá porod
v případě pozitivní maminky. Je pak automaticky testován i doprovod -
otec, pokud je pak pozitivní i on, může být přítomen? Testuje se pak
následně i miminko, případně zůstává s matkou na pokoji nebo ho
separují někam samotné? Psala jsem dotaz na porodnici, tak pak případně
dodám zpětnou vazbu, ale pokud vůbec odepíšou…Covid pozitivní nejsem,
ale ještě jsem ho neprodělala a rodit jdu za 5 týdnů, tak abych
případně věděla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
@Linda99999 porod v Praze je široký pojem, přece jsi registrovaná v určité porodnici? ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@stinga to ano, v Motole, ale předpokládám, že to bude podobné všude. Mimo Prahu to moc neřeší, jen měří teplotu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Linda99999 píše:
Zdravím, máte někdo informace ohledně porodu jako covid pozitivní? Vím, že každého testují, ale nikde jsem nenašla, jak pořádně probíhá porod v případě pozitivní maminky. Je pak automaticky testován i doprovod - otec, pokud je pak pozitivní i on, může být přítomen? Testuje se pak následně i miminko, případně zůstává s matkou na pokoji nebo ho separují někam samotné? Psala jsem dotaz na porodnici, tak pak případně dodám zpětnou vazbu, ale pokud vůbec odepíšou…Covid pozitivní nejsem, ale ještě jsem ho neprodělala a rodit jdu za 5 týdnů, tak abych případně věděla
Informuj se tam, kde jsi registrovaná. Tak budeš vědět úplně přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Popeladym napsala jsem jim, ale zatím bez odezvy…a na lince mi řekli, ať se obrátím na vedení. Tak uvidím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak pokud budete covid pozitivní a budete o tom vědět, tak bude potřeba určitě dopředu nahlásit aby se na vás mohli připravit a automaticky vás separovat od ostatních rodiček a personálu. Samozřejmě že nebudete rodit sama, předpokládala bych že vám přidělí personál který bude v tu chvíli jen u vás. Myslim že ve chvíli kdy budete pozitivní tak asi nepovolí dalšího možného nakaženého, který by se v nemocnici pohyboval. Tohle je divná doba a prostě se člověk musí připravit na věci které kdysi probíhali samozřejmě, že tam teď prostě nebudou. Tslze se musíte připravit i na možnost že budete u porodu sama.Co jsem slyšela, tak by se dítě po porodu separovat od matky nemělo, rozhodně to není ku prospěchu dítěti ani matce a a nevýhody převažují výhody toho že se dítě nenakazí. Takže bych si dítěte určitě nenechala odnést. Porodnice už za tu dobu musí být dobře připravena, takže určitě mají postupy jak v trhla situaci porod probíhá. A z vlastní zkušenosti, být sama u porodu zase taková hrůza není, zažila jsem porod i s partnerem i bez něj a velký rozdíl to není, stejně v určité fázi porodu už jsem ani nevnímal jestli tam někdo je nebo ne, takže za mě nic co by se nedalo zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ja ted pred 4 tydny rodila v Motole. Porad je to aktualni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@kyticka86 určitě
budu ráda když napíšeš, klidně
i celkově, jaké to bylo a jak jsi byla spokojená
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kde jen zacit
Byla jsem tam uz potreti. Vzdy plan. sekce. Do poradny cjodis 1× tydne. Priprav se na par hodin cekani.. Na monitory az po 38tt.
Maji 5 porodnich pokoju. Moc hezkych. U sekce je muz za sklem..
Ad covid. Kdyz jdes na planovanou sekci nebo vyvolavani, udelaji Ti test den pred hospitalizaci. Kdybys byla pozitivni, operace, sekce a ani vyvolavani se nerusi. Jen budes bez muze (ale nevim jiste) a doktori ve specialnich oblecich a pak vas s miminkem daji na tzv. covid pokoj. Tam budou vchazet vsichni v oblevich (ale ne v tech bilych skafandrech, ale maji na sobe cepici, rousku, stit, rukavice, takovy sackovy plast a spesl boty). Miminko neseparuji.
Ja byla covid negativni. Po porodu jdes na dvojluzak a mas miminko u sebe. Propousti uz po 2 dnech..
Kdyz prijdes rodit z ulice (jakoze praskla voda, mam kontrakce..), tak Te berou jako covid pozitiv a chodi k tobe v tech obleccich. Pri porodu Ti udelaji PCR test a podle vysledku pak jdes po porodu bud na ten normalni 2luzak (negativni test) nebo na ten covid pokoj. Ale mimi mas u sebe vzdy. Teda pokud to stav dovoli..
Zajima Te neco konkretniho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
S podporou kojeni moc nepocitej.. Radi davaji prikrmy.
Na 6nedeli vozi jidlo na pokoj 3× denne. Kvalita nic moc
Navstevy ted ve stupni 5 nepovoleny. Ja rodila ve stupni 4 a mohla prijit jedna osoba. Nesmela na pokoj, takze se sedi v jidelne nebo na chodbe a miminko je v pojizdnem boxu u Tebe.
1× denne tam chodi sanitarka desinfikovat pokoj (bohuzel ma rousku permanentne pod nosem..). Jak nekdo vstpupi do pokone (sestra, doktor, sanitarka, pani s jidlem), nasadis si rousku. Jinak mit rpusku nemusis, pokud s tim bude souhlasit i ta druha maminka.
Obecne ale mani snahu davat zeny na pokoj po jedne, kdyz je volno.. Ja byla 2 dny s jednou maminkou a pak 2 dny sama..
Me pousteli po sekci iz po 4 dnech. Pri predchozich sekcich (obe bezproblemove) az po 6 dnech.. Je proste snaha ty maminky posilat domu co nejdriv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Po muzi se negativni test nevyzaduje. Jen at nema priznaky respir. onemocneni a na sobw musi mit rousku.
Ale nevim, jak to je, kdybys mela vyvolavani a vysla bys den predtim covid pozitiv.. To by asi k porodu nesmel hadam.. Ja potkala jen covid negativni maminky (ty pozitivni nesmi opustit pokoj a potkat se s nami negativnimi a chodi se k nim jen v tech oblecich..).
Ja jsem s Motolem celkem spokojena a muzu ho doporucit. Jako jo je to „tovarna na deti“, ale uroven pece je vysoka. Na 6nedeli se trochu obrn proti nekterym sestram. Obecne ale spokojenost z me strany.
Musim rict, ze i prostup se za ty roky, kdy jsem tam rodila prvne, zmenil.
Tahdy pred a po kojeni vazeni. Nuceni budit miminko co 3 hod a podobne.. Dnes
uz se to tak nehroti, miminko se zvazi denne pri vizite a az moc hubne, resi se
to.. Jako ta vaha a tabulka k vyplneni jsou tam na pokoji porad, ale treba
maminka, co byla se mnou na pokoji ji ignorovala a nikdo ji nic nerekl. Ja to
jak pitomec vyplnovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@kyticka86 super moc
diky za info! pristi tyden se tam budu objednavat na
poradku poprve, takze par hodin cekani mam pocitat, jo? Monitory az od 38 tt?
Jsem taky nevedela
jinak ohledne porodu, muzu se zeptat, proc jsi
mela pokazde planovanou sekci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Poprve ve 2016 pro dvojcata v kolizni poloze (lze jen sekci porodit),
podruhe pro stav jizvy (ale cekali jsme na prirozeny porod, ktrery se nerozjel)
a potreti pro ty dve predchozi sekce
Bohuzel cekacky tam jsou silene.. A jeste vyhodi doprovod z cekarny (a ten se pak toula po Motole..). Monitory po 38tt je ted trend vsude..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Testy na covid před porodem/CS
- Poporodni deprese 4. Mesice po porodu??
- Očkování Covid před IVF
- Logopedie - jak během covidu?
- Bobování s malými dětmi v Praze
- Autoimunitní nemoc a očkování Covid
- Registrace ke covid očkování - funguje to někomu?
- Covid a srdeční vada u miminka