Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobré ráno.
Beru 3. den antibiotika na zánět dutin. Hlavna už mě bolí jen trochu, teplotu jsem ani neměla. Jsem taková ospalá a oslabená, ale nic strašného.
Jsem v půlce 30ti denní výzvy na břicho, konečně jsem začínala vidět výsledky a teď mě fakt štve představa, že bych ještě týden nemohla cvičit, když jsem se do toho konečně pustila. Myslíte, že by mi to nějak uškodilo? Jindy k tomu cvičím ještě nějaké kardio, to bych samozřejmě vynechala. Cviky z výzvy bych nějak rozdělila, třeba na polovinu nebo na třetiny, aby si tělo mezi cvičeními odpočinulo.
Nebo mám radši ležet a nechat cvičení až po dobrání ATB?
@levandule23 osobně necvičím pouze, když umírám
možná se to nemá, ale dělám, co mi řekne tělo - dneska se chystám běhat - mám zánět v prsu
![]()
@levandule23 nechala bych to tak na tyden po dobrani ATB, telo se musi poradne vzchopit, nepridelavej mu dalsi zatez. zacla bych pote vyzvu od znova.
Jestli je Tvoje tělo na sport zvyklé a cvičení potřebuješ, tak dejme tomu.. ![]()
Ale jestli na to zvyklá nejsi - a cvičení máš jako jednorázovou výzvu, abys viděla výsledky před létem - tak si leda tak zaděláš na delší dobu uzdravování.
I dětem se po ATB dává klidovější režim…
@levandule23
Cvičení bych nechal až po skončení léčby, lépe však ještě o týden déle. Akademický dotaz, jaká ATB jste dostala? ![]()
Odlož to.. nestojí to za to.
Ale úplně chápu jak ti je, beru ATB na zánět dýchacích cest, už jsem bez pohybu skoro 2 týdny a strááášně mě svrbí nohy, hrozně mi chybí běh. Včera už jsem to málem nevydržela, ale rozum nakonec zvítězil.
Tělo by ti nepoděkovalo. I když už je ti dobře, je léky hrozně oslabené
Edit: a teď vidím, že tě hlava dokonce ještě bolí - no tak to vůbec neuvažuj ![]()