Potrat ve 24tt, nejhorší dny mého života

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3868
13.9.12 21:55

Já mám taky třezalku v tobolkách, ale od Arkokaps tady ze zdravé výživy a bylinek, taky mám Rakytníkový sirup, piju kontryhelový čaj a od bylinářky Venuše mám čajovou bylinkovou směs pro ženy na plodnost a hojení po revizi a je moc dobroučkej. K tomu mám Unilakt čoko..hodně mi vyhovuje, prootže je v něm obsáhé jakž takž všechno od probiotik které se mi teď hodí po atb až po listovku, vlákninu, minerály a něco na imunitu :) Ale pak cca začátkem listopadu bych začala brát klidně ještě něco na tu podporu, zatim se snažim to tělo dát dokupy aby bylo zdravé a připravené..
@zandulka1973 mě první ms po revizi dost vzala..Už jen proto že sem už definitivně věděla a uvědomila si že po miminku už ve mě nic nezbylo, kromě té jizvy a vzpominek..:( Ale i tak ta ms byla šílená..Měla sem hrozné bolesti a strašně silně sem krvácela i v noci..Naštěstí to trvalo jen 3 dny a poté špinění..Ale musim říct že sem byla strašně slabá, bolaváa dokonce sem 2× zkolabovala, tak doufam že druha ms bude už klidnější..
Na Vánoce se netěšim vubec..Zatim je to poměrně daleko i když ten termin budu mit asi v paměti už vždycky a každé Vánoce si vzpomenu..O to je to asi horší..že by to měli být rodinné svátky plné spokojenosti a ne připomínka něčeho tak smutného a bolestného.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.9.12 08:41

@zandulka1973 ohledne te MS - ja jsem to dostala presne po 5 tydnech od porodu (vim, ze to byl potrat, ale ja to proste stejne beru jako porod) a kdybych nekrvacela, vubec o ni nevim - takze druhej extrem, protoze normalne jsem min. prvni dva dny bolesti mela…tak taky nevim, jestli je to dobre…

Jinak z toho, co pisete, neberu nic…akorat dobiram femibion, ten pro aktivni mamky, ne ten tehu…pak mam jeste nacatej bion…a az to doberu, prejdu na Calibrum babyplan, ten mi nejak zbyl a kdyz uz ho mam…u nas stejne do vanoc snazeni nehrozi a potom to zas spatne vychazi, takze budeme proste dele cekat..(nechci byt uz tehotna v srpnu, NIKDY!!!)..

Preju, at jste (jsme) zase brzy stastne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
14.9.12 09:48

Ahoj holky já po UPT špinila asi dva týdny s občasným zakrvácením. MS jsem měla čtyři týdny po UPT asi třídenní a pak zase po pár dnech špinění, ale dr říkal, že to bude injekcema co jsem si píchala na ředění krve.

Jinak ted dořešuji neschopenku a ani ve snu si nedovedu představit se vrátit do práce kde se bude řešit čerstvě narozené miminko kolegině a těhotná sestra od jiné kolegině. Mám strašný strach mezi lidi čím dál víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.9.12 10:14

@Daleth -také to byl pro mě porod, potrat ani plod mě nejdou přes pusu :,(
Když odešlo v 8tt jedno dvojče, tak jsem říkala, že příroda ví co dělá, ale teď jsem zvědavá, jestli příroda ví, co udělala a hlavně proč?
Já mám PN do konce října, pak do práce, z většinou se uvidím od té doby poprvé…tak doufám, že to zvládnu.
Těhule mě vadí dost, mimča?-podívám se, ale svírá se mě žaludek, moc jsem se těšila, strašně si vážím, že nám byla dopřána zdravá dcera :srdce:,ta se také těšila, včera mě zas říkala, že to řekla jedné své kamarádce. Na koupáku mě fíkala, na břicho, dělaly jsme si srandu -ať na mimčo nefíká, že až vykukne na svět, že jí to vrátí apod. Nevím, jak to ve své dušičce zvládá ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
14.9.12 21:19

Já sice o mimi přišla v 16tt, ale dělali mě klasický potrat, i když plod byl velký už 12cm a měli vyvolávat porod..ale tohle byla poměrně snadnější a rychlejší varianta a neměli volná lůžka jelikož ze 2 pokoju museli udelat JIP a jeste enco rpotoze se zrovna gyn.-por. sály rekonstruovali..Nikdo mi doteď nedokzaal vysvětlit proč me nenechali naše miminko poroditkdyž je to v zákoně že od 14tt se rpostě interupce dělat nesmí..všichni ejn zatloukali..takže pak máme věřit někomu, kdo se nám snaží vše zatajit :-/ :zed:
Jinak jak řikal dr. ms nejspíš přijde dřív, což by znamenalo zkrácení cyklu na 28 dní z původních 30 dní :dance: Dneska jsem totiž na wc objevila růžovoučké špinění a takové ty gelové červené provázky takže tipuju že se to zítra nebo pozítří rozjede, protože mi spadla i bazálka..Jinak slyšela sem že na plodnost a otěhulení je moc dobrá Maca a produkty z ní..Hodim odkazek :http://www.lekarna.cz/…su-dr-popov/
Níže je napsané na co všechno je dobrá, takže do ní nejspíše pujdu a od listopadu ji bude zobat asi i přitel.. :) Jinak ráno sem se poměrně dost vybrečela, tak sem teď překvapivě docela v pohodě a asi den zakončíme s přítelem vanou při svíčkách.. :srdce: A co plánujete na víkend..? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
14.9.12 22:30

@žirafka 76 jestli Ti můžu poradit zkus zajít do práce dřív alespoň na chvíli za někým, kdo je Ti trošku blízký jestli máš někoho koho by jsi ráda viděla.
Z vlastní zkušenosti vím, že jsem si neuměla vůbec představit jak nastoupím a všichni se budou bát mě potkat, protože neví jak se mají chovat jak se mnou mluvit.
Když zjistí, že jsi pořád stejná tak ta „senzace“ odezní a za chvíli se budou bavit o něčem aktualnějším.
Sama jsem zažila situaci i z druhé strany kdy kamarádka přišla v zimě o miminko stejně jako já v srpnu a věř, že i pro ostatní je to nepříjemné, ale většinou se jedná jen o to první setkání, protože nevíš o čem s ní máš mluvit aby jsi jí nějak neublížila.
Mě pomohlo že jsem tam šla, že jsem hodně kolegů viděla, sice jen chvilku, ale to nejhorší jsem měla za sebou a ten nástup po PN už nebyl tak stresující.
Hned po porodu jsem se vůbec nechtěla do práce vrátit bála jsem se někoho potkat měla jsem pocit, že jsem zklamala celý svět. Chvilku mi trvalo si to uvědomit proč tam nechci a když jsem to probírala s manželem a kamarádkou tak se domluvili a manžel mě naložil do auta a do práce mě zavezl a za hodinu pro mě přijel. Já jsem prvně nechtěla, ale opravdu to nebylo tak strašný, viděla jsem, že mě všichni rádi vidí a že i jim je to líto.
A ještě jestli to jde tak zkus jít do práce co nejdřív čím dýl to budeš odkládat tím to bude horší. Já jsem nastoupila po měsíci a jsem ráda.
Musíš si užívat dcerky a radovat se že ji máš ona je teď pro Tebe to nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.9.12 22:44

@barca0140 -my 23tt, odhad mimi 500g asi 20-25cm :andel: a přemýšlela jsem, která varianta, by byla přijatelnější-méně bolestivější, pro dušičku/je jasné, že přijatelná, není pro nás ŽÁDNÁ :! :| /.Víš na pocit, když jsem jeho tělíčko cítila mezi nohama na dosmrti nezapomenu :,( :andel: a že Tě tvé tělo nutí ho vytlačit… :,( Malý byl KP.
Ale zas probudit se po narkoze, bez něj, bez bříška a ani o tom nevědět, nebýt u toho…taky bych to zvládala v hlavě moc špatně. Prostě tyhle věci by se neměli stávat :|
Je zajímavé, proč se u tebe takhle rozhodli, jestli čistě z kapacitního hlediska. :think:
Jinak vitamíny určitě nějaké zkusit, jíst listovku a k tomu něco na posílení dělohy apod.,ale jestli v ikonce máš svoji fotku, tak u tebe velkou devizou je věk :palec:,kdy tělo funguje naplno, ozdravné procesy, tvorba -dozrávání vajíček, sliznice apod. Což po zkušenostech při IVF, mohu potvrdit. Mě naštěstí tělo fungovalo dobře, reagovalo výborně, ale některé holky měly problém, ale taky i mezi mladýma holčinama byly problémy.
Jak říká jedna mudr.-první se musí pole pohnojit, aby se zadařilo :nevim:,že to měla v dost případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.9.12 23:01

@zandulka1973 -máš 100% pravdu, vidím, že pro ty na druhé straně je to první setkání nejhorší, neví, co říkat, jak se bavit:Pro mě první setkání s nimi je těžší, pak už OK. A vidím, že se jim ulevilo, že probíráme normální věci…
Z některýma lidma z práce jsem v kontaktu a určitě na skok do práce přijdu i já to cítím, že to bude lepší.
Dnes jsem se setkala na hřišti s paní, co mě nabízela pomoc, když jsem čekala tédy na záchranku, poděkovala jsem ji za zájem a ona mě říkala, že z toho celou noc nespala, že teď úplně měla strach se semnou potkat a říkala, že neví, co má říct, že je jí to moc líto. Jsem jí říkala, neříkejte nic-na to se těžko něco říká. A také jsem na výrazu viděla, jak jí to je líto a to mě stačí-slova zbytečná.
Sama je v 14tt.Tak jsem jí říkala, ať se nestresuje se mnou :kytka:

Dnes byla kontrola nemocných ze sociálky.
Zítra přijde návštěva, tak mě to zas odloudí myšlenky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
15.9.12 11:34

@žirafka 76 Jojo je mi 20 let, takže sem mlaďounká :) Takže bych teoreticky měla být zdravá a tělo by,,mělo'' fungovat..Ale všechno je to trošku složitější..Ja to zkusim všechno tak nějak shrnout, abych nenapsala slohovku, protože moje lékařská karta je docela obsáhlá na můj věk.. :( Začalo to v 15ti kdy mi objevili dysfunkci štítné žlázy přesněji autoimunitní thyeroditis, který přešel do hypofunkce šž..Tím šla do háje celá moje imunita..Byla sem pořád unavená, spala kdy jen to šlo..z normální rýmy, kterou sem chytla na každém rohu sem měla zánět jako hrom a s nemocema se kterýma se běžný člověk léčí max.14 dní já s tím bojovla i měsíc a občas to skončilo až hospitalizací.. :( Salmoneloza, Mononukleoza, recidivující hnisavé anginy, chronické záněty nosních dutin, z toho 15× na punkci dutin, kde mi zničili nosní přepážku..Docházela sem na revmatologii, endokrinologii,imunologii..ASLO sem měla 1000 a norma je od 0-200..Byla sem pendeponizovaná několik měsíců, ale vubec to nepomahalo..Měsíc co měsíc atb, a 3 druhy streptokoka, který se mi nakonec dostal až do ledvin, kdy sem skončilana měsíc v nemocnici s akutnim zánětem ledvin za 5min 12 a od te doby musim docházet na nefrologii..Aby toho nebylo málo přibyli potíže se spodkem..Četná přítomnost HPV, polipy a patolog. změny na čípku atd..špatná cytologie..Prostě celé moje tělo mě sabotovalo a já do sebe snažila dostat co nejvíce vitaminu, ale nic nepomahalo..Předloni mi kvuli neklesajícímu ASLO museli vzít i krční mandle, čímž mi pěkně zavařili na chornicé záněty průdušek.. :( Pak sem poznala svého přítele a ještě loni sem byla na poslední punkci nosních dutin..Pak když mě čekala operace nosní přepážky-septoplastika+2 drobné zákroky v te oblasti, nemohla sem operaci podstoupit, prootže mi šli do háje játra a to sem nikdy nepila a určitě za to nemohli ty 2-3 piva za měsíc..Takže hodnoty ALT 1,89(norma je do 0,55) a nikdo nevěděl proč..Začala sem ještě více trpět na spodek, tak mi dr. doporučil vysadit antikoncepci a to byl kamen urazu..Jaterky začali pomalu klesat, cyklus byl méně bolestivý, slabší, pravidelný a my se s přítelem rozhodli že to s miminkem necháme na osudu..že si tělo samo řekne kdy je připravené na vznik a vývoj nového života..4 měsíce utekli jako voda a pořád nic, tak sem si našla nového gynekologa, který to viděl docela bledě..přesně nevim co našel, ale prý nejspíš přírodní cestou neotěhotním..Začala sem mít strach, co když to opravdu nepujde..Za ty 4 měsíce sem se tak nějak připravila na to že to dopadne a těšila se na zodpovědnou roli matky..V dubnu se stal zázrak a já našla vysněné // na těhu testu..Od te doby nic..jediná rýma, kašel, zánět..Musim říct že en jednou sem přemýšlela o tom zdali ty všechny viry a onemocnění nepřenašim na našeho drobečka..Ale vše bylo v naprostem pořádku..Pak ve 12tt přišli hematomy placenty, ale mrňousek byla pořád v pořádku, až v 16tt mi oznámili že nechápou jak se to stao když tam 14 dní zět byla, ale teď už tam plodovka prostě není i když mrňous roste a prospívá..Teď sem 2 měsíce po UPT a už sem měla 3× atb na zánět prudušek, moč. cest a dělohy.. :( Až teď když sleduju ovu, bazálku a další faktory jak tělo funguje tak zjišťuji že spíše nefunguje..Naštěstí teď se cíítm fajn..Ještě 3 dny zpět sem měla rýmu jako hrom a dnes už je skoro pryč, beru pravidelně vitamíny, piju bylinkové čaje na podporu, cvičim, snažim se udržovat dobrou životosprávu, jen ta psychická složka zatim trošku pokulhává..:( Ale ten strach že to nepujde tam je..naštěstí mám skvělého dr. který se mi snaží vyjít vstříc a slibil že příště už uděláme maximum aby to dopadlo dobře..Ale není to tak dlouho co mi jedna dr. v nemocnici povídala že to všechno mohla zavinit jen hormonalni nerovnovaha..Že se to občas stává a kolem 15.roku života to začne a pak když se dají hormony do pořádku a harmonie tak je vše zase jak má a to bývá po tom 20.roce..Mě bude 21 a zlepšení za psolední půl rok je dost znát, tak moc doufám že už budu mít klid a nebudu se muset bát každé rýmy a miminko už příště dopadne..
No tak sem to chtěla zkrátit a stejně se mi povedl slušný sloh, tak se omlouvám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
15.9.12 18:52

@barca0140 Krásná slohová práce :mrgreen:. Máš toho za sebou taky už hodně a vůbec nezávidím. Já ikdyž jsem měla IVF a myslím, že samo se to nepovede ani ted tak se stejně bojím brát jakékoli léky a říkám si, že před braním prášků si vždycky asi radši udělám test, abych případnému těhotenství neubližovala lékama. Od porodu jsem ted naopak rozházená. Já jsem do ted angínama a ničím netrpěla a už mám v sobě taky druhá ATB a pořád se cítím nachlazená a navíc zánět dásní a problémy s kostrčí. Jsem zvědavá jak to půjde dál, ale doktoři se na mě koukají divně, když jsem po šestinedělí mám pocit, že nemám nárok být nemocná. A otázka hormonů je veliká. Hormony jsou zázrak celého fungování těla to jsem zjistila taky až v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
15.9.12 19:39

@barca0140 -teda toho máš za sebou teda hodně, tvé tělo si dělá, co chce a mě přijde, že mudr.to zatím nemají nic moc pod kontrolou :think:
Nechceš si zkusit přečíst na netu o mladém ječmeni? Já ho beru od února, kvůli mimi, teď kvůli ozdravení těla, před tím jsem hodně o něm přečetla, hlavně různé zkušenosti lidí. Zpouští samoozdravení těla, přirozené procesy v těle. Lidem se zlepšila cukrovka, atop exem, potíže ze žaludkem apod. Jedna dávka ječmenu obsahuje nutričně-jako bych snědla 2brokolice.nebo 3/4kg rajčat a ty dávky mám denně min 2 někdy 3.Ale chce to brát 3měsíce, aby se dostavil efekt a může se tvůj problém dočasně zhoršit a pak se to začne zlepšovat.
Třeba znám případ, kdy paní v těhu, začala ke konci, špatně vyživovat placenta, vrátila se k ml. ječmeni, který část těhu brala a placenta začala fungovat, že mudr. nevěřili. Škoda, že mě ml. ječmen neochránil…http://www.gw-int.net/cs/jecmen
@nurse.007 -jak píšeš, že tělo stále nějak nefunguje…mě zas bolí záda, když chvíli stojím, s tím jsem neměla problémy, a stále mívám často nateklé nohy, měla jsem i ruce.

tak doufám, že se těla dají dohromady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
17.9.12 16:32

@žirafka 76 taky mám pocit oteklých nohou, ale doufám, že se to srovná. Zítra si jdu neechat převést neschopenku k obvodní doktorce a uvidíme začátkem října co řeknou na ortopedii. Koukala jsem na Marly a já a brečela jsem asi půl hodiny v kuse a nešlo to zastavit. Už chci být zase těhotná. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
17.9.12 16:35

@nurse.007 Moje řeč..Už chci taky opět zažívat ten neskutečně krásný pocit, když je ten mrňousek uvnitř tebe a roste.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
17.9.12 20:18

@barca0140 jo jo zrovna dneska jsem se dívala zase do zrcadla a říkala si jak mám to břicho povadlé a jak už by bylo kulaté. Ted přišel manžel a povídal, jak si tchán hrál se sousedovic klučíkem a opékali si buřty a spívali, tak mi to přišlo líto, že když mu ted nemůžeme dát vnoučátko musí si hrát s dětmi sousedů a je mi to strašně líto. Asi to nikdy jen tak nepřejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
18.9.12 14:12

Však on se svých vnoučátek taky dočká :)Já měla dneska dostat ms, dokonce to i vypadalo jak sem 4 dny zpět špinila, ale pořad nic a bez příznáků. Přitom sliznice je narostlá pořádně říkal dr..tak netušim kde je háček..to tělo strašně blbne..už aby se vše dalo nějak dokupy.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty