Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@žirafka 76 No mně doktorka hrozí 6 měsíci, že 4-5 měsíců se stahuje děloha a i čípek, že může být uvolněný. Jsem se jí ptala 2×, jako proč zrovna mně říká 6 měsíců, jestli jsem to měla horší než ostatní. Ale jen se možná jistí, což chápu, chce aby to příště bylo OK. A třeba i trošku přehání, aby mě třeba nenapadlo začít hned v šestinedělí. Nebo taky nepřehání a myslí to vážně, že jo. Vím že tělo ještě nemám jako dříve - bolesti zad, nafouklé břicho, někdy i bolí, nějaké ty kg navrch. Ale čas letí a příští rok chci svůj uzlíček štěstí ![]()
@Ornel Mě můj dr. řekl min.3 měsíce a pak mě několik gynekologů říkalo že půl roku. kvuli čípku a jizvě v děloze, co zbyla po placentě..Momentálně už nám to táhne na 4.měsíc a už minulý cyklus jsme se snažili, takže do toho jdeme po hlavě a snad se zadaří..Od neděle ovu testíky, poctivě měřim a snad ms už nedorazí z důvodu těhu a ne že se zase někde ztratí ![]()
Mě doktorka v nemocnici říkala taky šest měsíců, ale moje dr. říkala, že 3 MS stačí aby se zahojila děloha. Prý se to říká pro jistotu aby se tělo stihlo upravit do normálního stavu. Já mám známou ta měla ZT ve 4 měsíci a podařilo se jí otěhotnět dva měsíce po tom a měla dost problémy v celém těhotenství špinila a nevypadalo to dobře, nakonec rodila na konci sedmého měsíce. Lékaři si mysleli, že je to tím že to bylo moc brzy.
Já si jdu příští týden do nemocnice pro výsledky pitvy tak jsem zvědavá jestli něco zjistily.
A rozhodla jsem se podat žádost o adopci, zítra jedu na sociálku a začneme vyřizovat. Sice vím že jsme staří a mimino nám asi nedají, ale třeba budeme mít štěstí. Manžel chtěl už dřív já jsem z toho měla strach a pořád ještě mám uvidím co mi řeknou. Teď si říkám, že jsem udělala chybu kdyby jsme to podalí tenkrát tak jsme už mohli mít doma mimino dřív. Jsme rozhodnutí jít ještě i do jednoho pokusu IVF s darovátkama já věřím, že to nakonec dopadne a to vytoužené dítě doma mít budeme.
Držím nám všem pěsti aby to bylo co nejdřív. ![]()
Tak teď nevím jestli jste mě potěšily nebo ne, je to prostě složité. No ještě mám tři týdny na rozhodnutí, jestli začnu po 3MS nebo raději po 4MS. Déle už ale opravdu čekat nehodlám.
@barca0140 Držím palčáky, 4MS je z mého pohledu ideální! ![]()
@barca0140 -hodně štěstí do snaženíčka ![]()
@zandulka1973 -přeju,ať máte brzy k adopci vše, bez problémů, vyřízené a budete čekat až zavolají
.A ještě jednou tolik štěstí s darovátkama, tam jsou ještě vyšší šance úspěchu IVF ![]()
@Ornel -já myslím, že ideál čekat někde mezi 3-6 měsíci a brát 1-15DC kontryhel na posílení dělohy a pak při snažení také grep na vyšší sliznici, ale té by měl pomáhat i kontryhel. Hodně štěstí ![]()
A mě došla 2MS za 25dní a docela silná. Taky jsem hodně nachlazená, tak paráda, ještě, že jsem doma.
Jinak zas včera na mě jedna MM zakáznice ptala, jestli se nám to už narodilo, řekla jsem, že ne a tím jsem skončila s diskuzí
,asi je slepá z chlastu, který si hojně dopřává ![]()
Ještě jsem vám zapoměla napsat, že mi minulý týden volali z „Banky pupečníkové krve“
že se mi blíží termín porodu a jestli jsem už zaregistrovaná v nějaké porodnici.
Já jsem se předběžně se svou lékařkou domlouvala, že pokud to půjde tak bych klidně při porodu pupečníkovou krev darovala. Já jsem dřív chodila darovat krev i normálně tak jsem si říkala proč ne když to může pomoct někomu jinému. Vím jak mě pomohlo to, že se našla nějaká žena která darovala vajíčka tak proč nepomoct zase dál.
Akorát jsem na to ůplně zapoměla a dost mě to v tom telefonu vykolejilo byla jsem pak celý den ubrečená. Tak se všechny držte a snažilká držím pěsti aby to bylo co nejdřív. ![]()
Holky, nějak mě začal pohlťovat smutný a deštivý podzim…Posledních pár dní si přijdu jak tělo bez duše..Mám v hlavě jakýsi zmatek a pořád se mi vrací zvláštní pcoit jako bych někde něco zapomněla a nemohla se pro to vrátit..K tomu sem teď z toho počasí šíleně unavená a pořád jen polehávám a jen spím..Snažim se myslet pozitivně, zaměstávám hlavu a pořád si říkám že pokud se nezadaří teď, zkusíme to další měsíc, ale z nějakého důvodu nějak nedokážu čekat a ten měsíc navíc mě přijde strašně dlouhý. Přitom je tolik žen které čekali na mimi i několik let a já sem vykolejená z prá měsíců..I když už to bude rok..ale mezitim sem těhu byla, tak snad se mi podaří otěhotnět jako minule do těch 5ti měsíců..:( Teď akorát čekám jestli přijde ovu, ale snad jo a zadaří se teď nebo daší měsíc..Moc držim palečky aby to vyšlo nám všem! ![]()
Taky na mě tento týden přichází smutné chvilky, už jsem na tom byla lépe zdá se mi. Už jsem přemýšlela nad tím, jestli to nebude tím, že se blíží dušičky. Pravdou je, že se nedá tvářit a dělat, že se nic nestalo. Já jsem se o to teď snažila, nemyslela na to a dívala se jen dopředu. Ale ono bez nějakého toho zastavení a ohlédnutí to nejde.
Ahoj holky. Ve zkratce. Byla jsem ted po třech měsících navštívit Car, abychom se domluvili co kdy jak a k mému příjemnému překvapení za měsíc začínám se stimulací a pokud se to podaří tak do vánoc budeme zase těhu. Tak snad no. Tak nějak mě v tomto pochmurným období tyto myšlenky drží nad vodou. Věřím, že všechny budeme maminky.
U mě je to na jednu stranu i fázemi cyklu..Když sem okolo ovu tak si říkám že to vyjde, sem plná nadějí a optimismu..Po ovu doufám že to vyšlo a že na mě za pár dní vykouknou ty krásné // a pak když BT klesne a přijde ms, opět vidim černě a říkám si že další měsíc snažení a možná další měsíc bez úspěchu a vidím jen jak se případné TP oddaluje a TP našeho andílka naopak strašně rychle přibližuje..I když se nenarodil na dušičky mu zapálím svíčku u jeho fotky, snad se má tam nahoře dobře a už brzy se k nám vrátí.. ![]()
@nurse.007 Budu moc držet palečky aby vám to do Vánoc vyšlo a vy u stromečku byli 3,i když ten třetí člen bude zatim v bříšku..Tentokrát už to musí vyjít ![]()
Já čekám do týdne ovu tak snad bude a zadaří se ![]()
Ahoj. Procitam diskusi a chtěla jsem se zeptat, jsem 13+2,utz byl špatný, NT 4mm, něco se nezdálo i se srdickem, dávají 90% ze je vše špatně, brali plodovku, tam zatím zjištěna infekce, prý čekat na další výsledky… Jak dlouho se to může táhnout, vždyť přece výsledky by měly být do dvou týdnů a pak jasný verdikt?! Nevhce je, že nemám podporu přítele, nejdřív šok, vzhledem k věku a komplikacím před neplánované, pak se tesil a teď když jsou problémy, tak jsem na to sama… Neříkám, ze o tom musíme mluvit, ale stačí obejmuti, ale já z něj najednou nic necítím… Omlouvám se, ze jsem se tady takhle rozepsala, ale někdo to třeba zná…
@tehu3
ahoj -myslim, ze plodovka opravdu trva 2 tydny-urcite ti to meli rict pri odberu kdy mas zavolat na vysledky a nebo jit na kontrolu…spis to vypada, ze si chteji jen potvrdit to co zjistili z UTZ ![]()
a pritel se tak chova urcite proto, ze je z toho taky mimo…oni ty chlapy jsou jinaci…urcite ho taky boli, ze to tehu nevypada dobre…a jestli ne aspon uvidis, jestli je to ten pravy s kterym chces byt zbytek zivota ![]()
verim, ze to cekani musi byt hrozne ![]()
ale ted uz ti nezbyva nez jen pockat…treba to nakonec jeste dopadne dobre ![]()
a nebo zkus zavolat, tam kde ti odber plodovky delali a nebo na gyndu- nevim kam maji vysledky poslat…drzim palce
Těhu3: Já měla NT 4,6 a mám zdravého chlapečka, ty výsledky bývají za 2 týdny hotové. Drž se určitě to bude dobré, člověk musí věřit. Ohledně NT je bezva diskuze na modrém koníkovi. Je dost ženských co mělo NT hodně zlé a mají zdravá mimi, koukni tam zvedne ti to náladu ![]()
@barca0140 Ahojky.
Tak já jsem měla teď 30.10.termín porodu, takže celkem masakr.
Ale už se z toho celkem dostávám. Na genetice mi zjistili, že mám nějakou špatnou sráženlivost krve, takže musím na gynekologii, abych se dozvěděla co dál:-(
Takže se pravděpodobně miminku zacpal pupečník.
@misulka34 To je taky šílěný..Já bohužel nevím proč mi odtekla plodovka když se prood nerozjel a vše probíhalo jak má, ale u zdravého dítěte je to ai úplně nejhorší..ať už se jedná o pupečník, infekci plodových obalů nebo špatnou funkci placenty..Když víš že je děťátko zdravé, ale nedonosíš ho kvuli jinému selhání.. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.