Dobrý den, procházím diskuze a čtu recenze, ale pořád nevím, který
šicí stroj koupit. Chci stroj v ceně do 9000,který šije hezké stehy a má
pružný overlockovy steh(overlock zatím nechci, ten si možná koupím
později) a horizontální chapac. Na stroji šiju oblečení z různých
materiálů (převážně bavlna a strečové materiály). Je taky důležité,
aby stroj šil potichu. Přemýšlím nad Brother NV 15, Husqvarna Viking H
Class 100 Q, Janome 423 s, Pfaff Smarter 260 C. Můžete mi poradiť, který
z týchto strojů, popřípadě doporučit jiný? Děkuji
Potřebuji poradit s výběrem šicího stroje
Já osobně bych šla do toho Brotheru, ale zkuste napsat pánovi na ráj šití je velice ochotný. Mám od něj už 2 stroje a vždycky mě dobře poradil.
@Essential určitě
dobrá volba je ten Brother NV 15, ev. jeho novější model Brother A 16 : https://www.sicistrojecz.cz/…A16-d194.htm
- mají horizontální chapač, ideální na prožné materiály
Janome 423 je silný celokovový stroj, ale má CB chapač, je lepší na
těžké materiály, bohužel modely 419 a 423 jsou totálně vyprodány a
budou až koncem února.
Pokud hodně šiješ oblečení z úpletu, tak se určitě vyplatí koupit overlock. Je to šití úplně nesrovnatelné s normálním strojem. Pokud rovnosteh máš a šije ti dobře (jen třeba má málo stehů), tak bych do toho OL šla určitě.
Děkuji Vám všem za rady, určitě nad výběrem ještě popřemýšlím,
pravděpodobně si vezmu Brother nebo Janome
@AnastazieB píše:souhlasím, ale já právě nejsem se svým strojem spokojená a chci ho vyměnit za lepší.
Pokud hodně šiješ oblečení z úpletu, tak se určitě vyplatí koupit overlock. Je to šití úplně nesrovnatelné s normálním strojem. Pokud rovnosteh máš a šije ti dobře (jen třeba má málo stehů), tak bych do toho OL šla určitě.
@steeve píše:
@Essential určitě dobrá volba je ten Brother NV 15, ev. jeho novější model Brother A 16 : https://www.sicistrojecz.cz/…A16-d194.htm - mají horizontální chapač, ideální na prožné materiály
Janome 423 je silný celokovový stroj, ale má CB chapač, je lepší na těžké materiály, bohužel modely 419 a 423 jsou totálně vyprodány a budou až koncem února.
Natrafila jsem ještě na tento šicí stroj, co myslíte? **
Edit admin – odstraněn odkaz
@Essential Juno je nižší řada Janome, takže to není úplně Janome, proto má i kratší záruku než originál Janomky, de fakto za stejnou cenu bych šel raději do Brothera,
@steeve píše:
@Essential Juno je nižší řada Janome, takže to není úplně Janome, proto má i kratší záruku než originál Janomky, de fakto za stejnou cenu bych šel raději do Brothera,
Děkuji
Původně jsem chtěl Janome. Protože stroj ale používám jenom občas, tak jsem hledal něco levnějšího a vyhrál to Pfaff. Už bych nikdy nechtěl mechanický, i když šicí stroj je jediná věc, kde mi „víc“ elektroniky nevadí. Tichý je a ostatní značky budou nejspíš taky. Dá se na něm šít i v noci v paneláku a nikoho z rodiny nevzbudím. Prošije to všechno a to se s ním moc nebabru. Dávám mu někdy nechutně zabrat. Myslím že v cenové kategorii 9000, bude dobré téměř všechno. Šel bych po zavedené značce, která má tady zázemí servisu. Tady by to bylo nejspíš Janome. Nikdo nemá podobně skvělé podmínky a servisování. (píšou to)
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.