Používáte vepřové sádlo?

3
28.5.13 18:55

používáte vepřové sádlo?

Maminy používáte při přípravě jídla pro děti taky vepřové sádlo? Ja zatím používám jenom olej nebo rostlinný tuk ale chtěla bych začít používat taky sádlo od mé tchýně, která bydlí na vesnici. :lol: Pokud jej používáte chutná to pak vašim dětem? Není to z pohledu zdravé výživy problém? A nemáte taky nějaký tip co se sádlem chutná vašim prckům? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
28.5.13 18:59

Mažu ho od dvou let na chleba :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.5.13 18:59

Používám ho na vaření, třeba do guláše a omáček, orestuju na něm cibulku a maso :nevim: Dcera s tím problém nemá :nevim: Já ho teda miluju i na chlebu, ale to jen jednou začas tenkou vrstvu, posolit a posypat cibulí. Ale nekupuju sádlo normálně v obchodě, kupuju domácí od řezníka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.5.13 19:04

Na chleba ho nemazu, ale do jidla pouzivam, na smazeni a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
28.5.13 19:04

Také ho používám, domácí. Používám ho hlavně na cibulový základ do omáček. Malý jí takto připravované jídlo od 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
28.5.13 19:05

No já zatím čekám první dítě, takže nevím jak to snáší děti, ale pocházím z vesnice, takže máme dvě zabijačky do roka a sádlo používáme uplně všude. Na smažení, do omáček, jen tak na chleba s pažitkou nebo cibulí. Já osobně jím sádlo od malička asi tak od tří let a naši říkali, že mě i bráchovi to chutnalo víc než máslo a ve vařeném nebo smaženém jídle to není ani poznat, že je to ze sádla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.5.13 19:06

Nepoužívám, jediný živočišný tuk, který používám, pochází z kravičky :mrgreen: V pdostatě ani nepoužívám vepřové maso, nějak nevidím extra přínos :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
28.5.13 19:26

TAk já osobně ho nepoužívám, protože mi pak jídlo nechutná, cítím to sádlo z toho (ale už jsem rozmlsaná zabíječky 2× do roka od narození doteď mě zmlsalo :mrgreen: ),ale naši se kterými bydlíme v jednom baráku z něj vaří a používají takřka všude a malý u nich taky jí a chutná mu.

Nevidím v jeho používání problém, pokud chutná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.5.13 19:31

POužívám, chutná nám to víc než na oleji. Dělám si domácí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
28.5.13 19:39

Veprove temer nejim, sadlo tudiz taky ne. Obcas domaci tlacenku nebo jitrnice. Kdyz si dam u babi rizk smazeny na sadle, je mi pak 2 dny blbe.
Decku nic takoveho nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
28.5.13 19:59

Otec synacka je turek a tak doma ze sadla nevarim vubec. Ani mi to nevadi, stejne jsem i pred tim delala vice na oleji.. ale moje mamka poprve udelala klukovi v roce knedliky s vajicky prave na sadle a kluk nemel problem.. ted je klukovi 21 mesicu, mama vari na sadle normalne (pozor, nemyslim tim denne, ale dost casto) a kluk basti
(tatinkovi nelzeme, ze veprove kluk neji, jen mu nerikame celou pravdu :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
28.5.13 20:03

Vepřové sádlo používám na vše- zásmažky do omáček, základ na zeleninovou polévku ap. Nejmladší dceři cca od 1,5 roku. Teď už i baští chlebík se sádlem (vlastně to bylo první, co přijala na chlebu a od té doby ho jí i s máslem, sýrem ap.) Sama si řekne, že chce k večeři „chleba še sádem“. Na sádle není nic špatného- naši předci používali sádlo i máslo denně a i dle nových výživových doporučení je lepší než oleje a margaríny. Naše dětská dr. dokonce vzpomíná, jak se dříve nedonošeným dětem „škrábal špek na lžičku“, aby líp přibývaly a vše dohnaly…

PS: nepoužívám kupované sádlo…koupím si syrové, doma vyškvařím a vím, co mažu a vařím+ bonus škvarky (třeba na pomazánku) a vyjde to i levněji :palec:

@Black_Orchids babi nesmí to sádlo přepálit :nevim: nebo řízky se řízky nesmí v sádle koupat ;) - pak Ti blbě nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
28.5.13 20:06

U nás doma se používá zásadně domácí sádlo (z domácích zabijaček u babičky). Olej vůbec nepoužívám, maximálně tak olivový třeba na salát. Ale vešekrý smažení atd jedině sádlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
28.5.13 20:07

Tak já na něm smažím řízky, lepší než na domácím sádle jsem nikdy nejedla, no a pak ho mažu na chlba s cibulkou, ale to jím jen já pač děti ani manžel to nemusí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
28.5.13 20:12
@birma píše:
Vepřové sádlo používám na vše- zásmažky do omáček, základ na zeleninovou polévku ap. Nejmladší dceři cca od 1,5 roku. Teď už i baští chlebík se sádlem (vlastně to bylo první, co přijala na chlebu a od té doby ho jí i s máslem, sýrem ap.) Sama si řekne, že chce k večeři „chleba še sádem“. Na sádle není nic špatného- naši předci používali sádlo i máslo denně a i dle nových výživových doporučení je lepší než oleje a margaríny. Naše dětská dr. dokonce vzpomíná, jak se dříve nedonošeným dětem „škrábal špek na lžičku“, aby líp přibývaly a vše dohnaly…

PS: nepoužívám kupované sádlo…koupím si syrové, doma vyškvařím a vím, co mažu a vařím+ bonus škvarky (třeba na pomazánku) a vyjde to i levněji :palec:

@Black_Orchids babi nesmí to sádlo přepálit :nevim: nebo řízky se řízky nesmí v sádle koupat ;) - pak Ti blbě nebude…

Z vlastní zkušenosti, pokud není člověk zvyklý nebo má popřípadě citlivější žaludek, tak věř, že blbě je a bude.

Jak jsem psala se sádlem nemám problém, ale sama ho nemůžu v žádné formě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí