Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mílé maminky a tatínkové
http://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
Může to školka podmiňovat přijetím dítěte?
no husty a ted bude ockovani jako k cemu? Nebo ta voda jeste porad neni v poradku?
nechapu smysl tohoto
„Žloutenka v žádném vzorku odhalena nebyla. Podle hlavního hygienika jde pouze o předběžnou opatrnost.“
Kdyby ji tam našli, tak OK, neceknu. Ale pokud ne, tak mi to přijde přehnané. ![]()
Zrovna dneska jsem si tuto otázku také kladla, i když se to nás netýká, tedy zda je toto očkování nutné, nebo zda se situace s nakaženou vodou někomu „hodí“. I primátorka říkala, že žádné nebezpečí nehrozí, ale prý to očkování dělají kvůli inkubační době. Takže mám z toho pocit ten, že žádné nebezpoečí nehrozí, ale chvála bohu za tu inkubační dobu, na kterou se můžeme vymluvit, až na nás potáhnou bandy neočkujících sluníčkových rodičů.
Takže já bych neočkovala a spíš dítě sledovala..
@valkil píše:
Sotva si to tu přečtu už mám v mailu dopis od ředitelky MŠ.
tak šup šup pro včeličku
![]()
Zaráží mě, že v lokalitách s předpokládaným (a dokonce i prokázaným) výskytem )žloutenky se takové plošné očkování nenařizuje. A to si nemyslím, že by tyto lokality byly nějak řídce osídlené vzhledem k typu obyvatelstva, které se tam vyskytuje. ![]()
Taky jsem to četla, ono jde asi hlavně taky o to, že je to virové a nákaza se pořád šíří. zrovna jsem se synem na kapačkách v Motole a to jsem byla u rodičů týden po té aféře. možná je to větší průšvih než říkají, ale taky, nevím proč, plošně očkovat, když je možná pozdě…
@valkil píše:
A můžou mi ve školce naočkovat dítě aniž bych o tom věděla?
nemužou ![]()
@valkil sepis pisemne, ze si to neprejes a predej ji to za pritomnosti nejakeho svedka
Otazkou je, zda v tomhle pripade skolka nema pravo nebo povinnost dite vyloucit
jsou to pitomci, asi si testuji, co vse si muzou dovolit
@valkil píše:
Paní ředitelku napadlo, že nechá děti oočkovat ve školce, aby rodiče nikam nemuseli. Možná už zítra. Když se jí to podaři zajistit.
Tohle je nepovinné očkování, tam budou potřebovat souhlas rodičů s očkováním. A pokud by naočkovali jen tak, tak bych si stěžovala na zřizovateli a na ministerstvu zdravotnictví na očkujícího lékaře.
Ten nesouhlas taky není špatný nápad.
Tak článek na iDnesu už poupravili, nevyznívá tak direkrivně, a objevuje se tam i pár ne zrovna souhlasných názorů na toto očkování.
Mě to teda jako nepovinné nepřislo.
Snad se to do září vyřeší…