Požití štiplavého vína a kojení

Anonymní
10.3.17 22:44

Požití štiplavého vína a kojení

Ahoj, dnes jsem si po náročném dnu nalila deci bílého vína a protože jsem se ho dvakrát napila spolu se sýrem a šunkou, nepřišlo mi hned divné. Chvíli po vypití jsem v nose a na jazyku cítila odporný štiplavý pocit. Potom jsem si čichla ke skleničce a to víno opravdu štiplavě páchne. pohledala jsem pár článků a našla, že štiplavá chuť může být z většího než přípustného množství oxidu siřičitého a víno může obsahovat i kyselinu sírovou. já už to nějak přežiju, ale můj dotaz teď - za několik hodin bych měla kojit, může se nějaká chemikálie, ať už ty siřičitany nebo pokud je to něco jiného dostat do mléka? Asi dvakrát jsem si lokla takže tipuju necelá půl deci vína…docela by mě uklidnilo, že takovéhle věci do mléka nepřechází - nějaký biochemik? lékař? a pokud přechází, jak dlouho to trvá, než se do mléka dostane? tj. kdy odstříkat? prosím o zachování anonymu, chodí sem rodina…

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

10.3.17 22:58

Nestresuj se, v klidu nakoj, v mlíku z takové trošky vína nic nebude ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
21500
10.3.17 23:04

Nestresuj, to bude ok. A už to nepij…Já takhle kdysi popila něco vína
(bylo sladké bublinkové, tak mi jelo), když jsem kojila. Dítě se mi osypalo. Pak jsem se dočetla o obsahu síry, asi to bylo tím. Samozřejmě už jsem to neopakovala a dítku se pleť zase srovnala.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
252
10.3.17 23:10
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem si po náročném dnu nalila deci bílého vína a protože jsem se ho dvakrát napila spolu se sýrem a šunkou, nepřišlo mi hned divné. Chvíli po vypití jsem v nose a na jazyku cítila odporný štiplavý pocit. Potom jsem si čichla ke skleničce a to víno opravdu štiplavě páchne. pohledala jsem pár článků a našla, že štiplavá chuť může být z většího než přípustného množství oxidu siřičitého a víno může obsahovat i kyselinu sírovou. já už to nějak přežiju, ale můj dotaz teď - za několik hodin bych měla kojit, může se nějaká chemikálie, ať už ty siřičitany nebo pokud je to něco jiného dostat do mléka? Asi dvakrát jsem si lokla takže tipuju necelá půl deci vína…docela by mě uklidnilo, že takovéhle věci do mléka nepřechází - nějaký biochemik? lékař? a pokud přechází, jak dlouho to trvá, než se do mléka dostane? tj. kdy odstříkat? prosím o zachování anonymu, chodí sem rodina…

Ahoj mám díky dětem pouze rozstudovanou chemii, ale snad tě trochu uklidním i tak. Malé bych normálně nakojila, řekla bych, že siřičitany do mléka sice projít můžou, ale rozhodně v zanedbatelném množství.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17699
11.3.17 07:58

Tak nepi vino kdyz kojis :roll: :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama