Pozitivní triple test (AFP test)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3287
11.12.08 14:39

Anguo 8O , to koukam, prave kdyz jsem dr oznamila ze mam 6 kg nahore, jancila.......... :roll: , to je videt, ze kazdy dr ma jiny nazor.....

No, presazeni 80 kg hranici si nedovedu predstavit taky :roll: .....
To uz bude mazec..........no uvidime......... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.12.08 14:46

No, je fakt, že když jsem tam byla, tak jsem měla teprve 79,5, tak ho možná ukolébala ta 7 na začátku - něco jako baťovské ceny :lol: :lol: :lol: Ale nemám pocit, že bych přibrala někde výrazně jinde než na břiše a prsách, tak to má asi Samík těžké kosti :wink: :lol:

A kromě toho, můj Dr. se svým pupíkem nemá co říkat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
5.1.09 14:38

Ahojky, dneska mi volala sestřička, že mám pozitivní Triple test :cry:
Jsem objednaná na pondělí a asi mě čeká odběr plodovky. :oops:
Bojim se, holky výsledky jsou opravdu až za měsíc???
Jak je to s procentem potatu?? Mám už 2 za sebou. :cry:
Strašně se bojim. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.1.09 16:54

Ahoj, už jsi četla tento článek? Někde jsem ho tady už vkládala, je to o amnio… http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…

A na genetický UTZ tě nejdřív nepošlou proč? Já bych tam teda šla jako první možnost mnohem radši - když jsme tam došli, doktor jenom mrknul na ty hodnoty, prohlásil, že je to zvýšené malinko, že to bude dobré (přitom na papíře samozřejmě červeně s vykřičníkama SKRÍNING POZITIVNÍ), udělal UTZ, všecko pečlivě zkontroloval a o amnio nepadlo ani slovo. U nás se dá i zaplatit zvlášť na přání a 650,– není zase tolik… Tak bych se na to v pondělí určitě zkusila zeptat.

U amnia je tuším riziko potratu 0,5 - 1% (i když najdeš i jiné hodnoty), což není moc, ale není to ani málo. Já bych na to osobně pro klid duše asi šla a je tu spousta holek, které to mají úspěšně za sebou a mají zdravé mimča, tak snad napíše i některá z nich…

A pozitivní tripl má dneska kde kdo, tak se tím nenech rozhodit, i když je to těžké. Oni ti doktoři se někdy tváří, jak kdybys byla jediná v okruhu 200 km, ale to teda rozhodně nejsi. A uvidíš, že to dopadne dobře, budu držet pěsti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.1.09 16:58

Jo, a my jsme to měli pozitivní na rozštěpy (1:90), kolegova žena na Downa (1:7) a postup byl v podstatě stejný (akorát, že jim teda to amnio po tom gen. utz. ještě nabídli, ale s tím, že je to v podstatě zbytečné), takže nevidím důvod, proč by tě tam nemohli poslat taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
5.1.09 19:34

Anguo, moc děkuji trošku jsi mne uklidnila.
Já jdu nejdřív na konzultaci a určitě se zeptám na vše a budu se snažit tomu vyhnout, ale já ani nevím jak hodně je ten výsledek pozitivní, tak snad bude s doktory řeč. Ale bohužel mi za měsíc bude 37 takže asi tomu neuniknu. Jinak ještě jednou moc děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.1.09 22:46

Méďo, nemáš zač, prožívala jsem to nedávno a jsou to fakt docela nervy. Hodně mi pomohlo, když jsem si přečetla X diskuzí a názorů lidí, kteří měli taky špatné výsledky, někteří ještě mnohem horší a všem to dobře dopadlo.

Mně třeba můj doktor neřekl nic, ani na co je to pozitivní, prej že neví, to jsem si dohledávala sama na internetu. A kdyby mi už tehdy řekl, že je to zvýšené jenom málo, tak bych se nenervovala už skoro vůbec. Když on je taková stará škola :roll: Snad tvůj dr. bude sdílnější…

Jinak ta kolegova žena má taky tak nějak jak ty (teď nevím jistě, nerada bych jí přidala), riziko 1:7 je poměrně dost a stejně ji na amnio nehnali, ani ji nenutili, blbě nekecali nebo tak, vlastně řekli, že jí to schvalujou, že tam nechce, že je to v podstatě zbytečné… Takže bych to nebrala jako hotovou věc, že na amnio půjdeš jistě. A vždycky je to na tobě :wink:

Jo, a výsledky amnia jsou podle mě do 2-3 týdnů, aspoň co lidi různě psali - a to jim ještě nějak dřív posílali nějaké předběžné, mám dojem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
5.1.09 23:09

ahojky…
tak mi to nedá a musím taky trošku přispět - já jsem taky měla pozitivní triply…stejně jsem na genetiku chtěla jít sama, ale tohle mě docela šokovalo! dr mi nai neřekl výsledek, jen, že musím do špitálu…
tam jsem s (tehldy ještě) přítelem absolvovali genetickou konzultaci, pak jsem šla na podrobnej UTZ, podle kterýho všechno vypadalo tak, jak má být, takže mi taky řekli, že amnio už podstupovat nemusím, jenže z té plodovky se dají zjistit i jiné vady „neviditelné“ ultrazvukem, takže jsem ho podstoupila a dohodla se, že za 3 týdny zavolám na výsledek …ono to ani dřív být nemůže kvůli jakýmsi testům s buňkama či co…
jinak jestli je ti 37, tak věk ty výsledky taky hodně zkresluje…takže být tebou, tak bych se absolutně nestresovala (což se samozřejmě lehko řekne, já vím…)
jinak výsledek jsem měla 1:16 a mám naprosto zdravého chlapečka…(teda pokud nebude po tátovi :lol: )

takže přeji ti hodně pevné nervy a hlavně se moc nestresuj…miminku to vůůůůbec nesvědčí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
6.1.09 12:59

Holky, moc děkuji jsem trošku klidnější :lol: :lol: :lol:
V pondělí písnu jak jsem dopadla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.1.09 15:51

Ahoj Anguo,
tady je „nakukovatelka“, dluzim Ti odpoved mozna z jine diskuse na tema pozitivnich tripple testu apod (nekde jsi mi radila, myslim v listopadu), takze jen chci rict, ze vsechno dopadlo dobre, na amniu jsem byla 4/12, a uz druhy den me nesmirne uklidnil predbezny vysledek, ze DS nemame (doktor mi rekl, ze pokud mi tohle reknou na predbeznem vysledku, tak se na to muzu spolehnout na 100%). A skutecne, po 14dnech jsem si volala na kompletni vysledky, a vsechno je v poradku. Dokonce mi rekli, ze ani ty vysledky odberu (v 1.trimestru i „tripple testy“ ve 2.trimestru) nebyly zase tak spatne, i kdyz s mirnou odchylkou, ale ze je dobre to overit (je mi 37). Takze mi temer zbytecne dobli jehlu do bricha:).
Tak Ti jeste jednou dekuju, moc jsi mi pomohla, i tim clankem, ktery jsi do mejlu vlozila.
Mej se hezky a bezproblemovy zbytek tehotenstvi !
nakukovatelka

• Citovat
  • Upravit
1466
8.1.09 14:33

Ahoj,

já měla pravděpodobnost Downa 1/16 a na UTZ ještě nějaké cysty na mozku. Po amniocentéze vše OK. Výsledky na Downa a ještě jeden gen jsem měla hned druhý den. Kompletní výsledky za 2 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.1.09 19:47

Nakukovatelko, jsem ráda, že jsem ti mohla aspoň trošku pomoct, i když u těchto věcí je to tak těžko, to si musí každý nějak překousat v sobě sám… A jsem ještě mnohem radši, že vám to tak dobře dopadlo!!! Oni fakt člověka někdy tak vyděsí, přitom kdyby mu na začátku hned řekli, že se jedná o nějakou mrňavou odchylku… Ach jo… No, ale když všechno dobře dopadne, tak se na to celkem snadno zapomene, že jo?

Méďo, dej určitě vědět :! :! :! A držím pěsti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
8.1.09 21:16

Anguo, jasně, že dám vědět!!!!!!
Bohužel jsem četla i špatné zprávy je to síla :oops: :cry: :oops:
Je to trošku jak sportka. Padne to na tebe nebo nepadne. Už jsem s tím smířená a s miminkem musíme bojovat!!!! Povídám mu to každý den tak snad to zmákne :lol:
Pa, pa a dík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.1.09 21:25

Méďo, špatné zprávy a příběhy vůbec nečti!!! Já vím, že se to děje, je to síla, ale kdybych si to měla připouštět a číst ty špatné věci, tak bych se asi fakt zcvokla… Stačilo, když na tom genetickém ultrazvuku vyšla ven paní a brečela - to bylo drsné, v nikom by se tam krve nedořezal :(

Takže číst a myslet si jenom to pozitivní a uvidíš, že to mimčo zvládne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
9.1.09 12:34

Medo , moc moc Ti drzim palce!!!!!!!!

Jak pisou holky, tyto testy jsou dost casto pozitivni, a muze to zkreslit i vek.........
Pokud na amnio pujdes, niceho se neboj, a hlavne klidne lezet, ale to uz urcite vis.........

Hlavne se zbytecne nestresuj, dopadne to dobre!!!!!!

A nejake spatne pribehy vubec necti!!!!!

Moc drzim palce!!!

Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí