Pozitivní triple test (AFP test)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
14.11.08 12:18

stanusko moc gratuluju ke zdravé holčičce!!! Mně doktor řekl, že amnio kdyžtak až jestli nebude OK ten UTZ, tak uvidím. Kvalitní by měl být jak přístroj, tak lékař, kolega z práce tam byl se ženou loni (měli Downa 1:7 - celkem brutální a samozřejmě teď mají zdravého kluka) a nenutili je pak ani na amnio - nechtěli tam.

Ty jo, do 4 dnů, to by bylo super, toto je děsné… A to jim ještě doktor, když mě objednával řekl, že to nespěchá :roll: Nevím, jestli bych tam neměla zavolat a přeptat se, jestli by to nešlo opravdu opravdu dřív - v noci jsem hodinu nespala - nejdřív řvala a pak přemýšlela, tak jsem přišla na spoustu věcí :lol:

Zas když asi počkám těch 14 dní, tak už budu 19+4, to by mělo být vidět víc, než u 17+1 (což jsem dnes podle toho včerejšího UTZ).

Čemu mám teď vlastně v tom počítání věřit? Podle PM nebo podle velkého UTZ? Na tom UTZ mi napsal i o 9 dnů pozdější TP - který je teď směrodatný? (např. pro odchod na mateřskou - jinak je to samozřejmě fuk, co mám v průkazce, mimčo stejně půjde, až bude chtít…)

Ježíš, já jsem hrozná osoba, jestli bych neměla zkusit napsat nějakou knihu, když jsem takový psavec - grafoman… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.11.08 16:24

vefi

Ahoj holky, i když vím, že bych to neměla dělat, pročítám net a hledám informace. V pondělí jsem byla na amniu a teď čekám na výsledky. Je to dlouhý čekání. NT+ jsem měla 1:140000, takže v poho, myslela jsem si, že tripple test bude jenom formalitka a ouha! Down 1:90, Edwards 1:170, SLO syndrom 1:25!!!!!!!! 8O 8O 8O Zejména to poslední je celkem maso. Byla jsem v Brně na Veveří a genetička mě uklidňovala. UTZ mi dělali před amnio (19.týden) a nenašli žádné vady. Mám ale děsnej strach. Přeju všem maminám, aby tohle nezažily a když, tak ať jim vše dobře dopadne. Džte mi prosím palečky! Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.11.08 17:26

vefi , držím palec, ty pravděpodobnosti jsou poměrně brutální, ale věřím, že všecko bude OK - když nenašli nic na tom ultrazvuku, tam by přece něco vidět bylo…

Kdy budeš mít ty výsledky? Je hrůza, to čekání…

A nic nečti, já to mám taky zakázané - takže čtu jenom ty pozitivní věci, žádné špatné konce. Je fakt, že mi to docela pomáhá, když to tolika lidem dobře dopadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.11.08 17:52

stanuško - jestli jsem negratulovala, tak gratuluju!!!! Byla jsem trochu mimo… :oops:

vefi - no, to jsou fakt hustý čísla. Ale neboj, oni jim vychází šílený hausnumera. Dokonce i z prvděpodobnosti „vyšší než 9 z 10“ se vyklubalo úplně zdravý dítě. Ty triply jsou fakt " na žalobu".

Angua - jestli máš takový rozptyl v TP, tak buď v klidu, protože na přesném urční gestačního stáří to dost záleží. naprosto chápu, jak se cítíš, já byla na mrtvici a malá ze mě asi taky…Já měla z NT riziko na Downa 1:540, z triplů 1:90 a podle věku 1:190. NA amnio jsem se nehnala, takže jsem taky čekala přes dva týdny( naprosto nekonečný) na genetický utz. Rozštěpy jdou poznat v pohodě, s Downem je to složitější, tam se poznají spíš znaky( tvar hlavy, mozku, srdeční vady, držení ručiček, nosní kůstka atd.), ale Vlašínovi věřím a navíc u nás vše odpovídalo i velikostí stáří plodu, takže tím tuto " veselou kapitolku" svého těhotenství považuji za vítězně ukončenou. :lol:
Přeju ti, ať ti to rychle uteče a výsledky jsou v pořádku. Drž se!!!A věř tomu prckovi. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.11.08 17:58

Výsledky by měly být v pondělí 24, takže ještě týden a dva dny…Zkusím tam zavolat příští pátek, možná už něco budou vědět. Uklidňuju se tím UTZ, přece by museli něco vidět! A příspěvky, kde i 9:10 nakonec dopadlo dobře…Uf uf, to bude horkej týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.11.08 20:35

vefi - vydržat!! Já jsem ještě v úterý byla na infarkt…to čekání je příšerný, já vím… :wink: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
14.11.08 20:48

Holky držte se!!!!Čekání ,ať už na výsledky nebo na vyšetření je nekonečné.Ale tripl jsou fakt testy na ho*no,tak se snažte moc ty naše mimča v bříškách nenervovat.Kdybych ještě někdy byla těhotná,jakože už asi po páté nebudu,tak bych tripl testy odmítla,to bych snad šla raději rovnou na amnio.Nejhorší jsou ty pochybnosti,když si člověk černé na bílém přečte Downa 1:100........
Mě genetička říkala,že se jí ještě za celou praxi nestalo,aby první screening vyšel dobře a tripl špatně,a pak se prokázalo nějaké postižení miminka. :wink:
držte se!

Mischni-děkuju za gratulaci,chápu,já taky nebyla úplně v pohodě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
16.11.08 09:43

Ahoj holky, po delsi dobe nakukuju...........dost jsem odpocivala po amnio.........
Cekame chlapecka, boj o jmeno pomalu ale jiste zacina.......... :lol:
A mimi bylo na UTZ nadherne, oba jsme meli slzy v ocich.......
Pristup doktora uuuzasny, prisli jsme, predstavil se nam, coz jsem zazila podruhe v zivote, poprve na genetice..........
Vse vysvetlil a rikal co prave dela..........

Stani, jeste jednou gratulace ke zdrave holcicce...........

Mischni, to uuuuzasne, moc moc gratuluju k holcicce, je super, ze na amnio nemusis, nic to sice neni, ale ty nervy… :roll: .....
A tu pani, sestricku nebo co to bylo bych poslala do prdele okamzite!!!!Toto je totiz vrchol drzosti!!!!!

Angua, moc Ti drzim palecky!!!Jinak to cekani je sileny, nastesti ja se vysledky z genetiky dozvedela ve ctvrtek a uz ve stredu sla na amnio..........takze to byla rychlost, jsem se ani nestihla otrepat z toho vysledku a uz se neco delo.........
Ted cekam na vysledky z amnio, ty budou ve stredu 19.......

Vefi, taky moc drzim palce na vysledky!!!!!To cekani je dlouhe......ty hodnoty priserne, ale opravdu ty tripply blbe vychazi..........ja na ne nastesti nesla.........

Koalko, ani nevim jestli uz mas vysledky?

Tak vsechny zdravim a drzte se!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.11.08 11:06

Holky, díky za podporu, už jsem teď mnohem klidnější - v podstatě skoro úplně v klidu (akorát malinký červík hlodá, ale ten bude stejně hlodat ještě celých 14 dní).

Spíš teď začínám být naštvaná na naše zdravotnictví - takové nehorázné peníze člověk odvádí na zdravotním pojištění a nejenomže mu z nich udělají naprosto nesmyslný a o ničem nepovídající test (by mě zajímalo, kolika lidem jsou schopni přesně na den určit délku těhotenství, o jiných faktorech nemluvě), ale ještě ho totálně vynervujou, s ním malé bezbranné miminko a mnohdy i spoustu lidí okolo. Kdyby radši přispívali na ten screening v 1. trimestru, udělali by líp, šmejdi :twisted: No, aspoň jsem se rozhodla, že příště už nic takového absolvovat nehodlám a radši budu cálovat. Fuj, to se mi ulevilo :lol:

mischini , právě tím TP se uklidňuju nejvíc. A prckovi věřím - takové nádherné miminko přece musí být OK, no ne? :wink:

xmerssy , a jaké jsi měla výsledky z genetiky, když jsi tripply odmítla? To existují ještě nějaké jiné testy? Omlouvám se, jestli se blbě ptám, ale moc o tom nevím. Na tripplech jsem taky neviděla nic špatného, dokud jsem neokusila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
17.11.08 14:22

Angua , ja vlastne mela jit na KO az v 18tt, tak se tripply ani nestihly, moje Dr. je ani nepovazuje za zvlast dulezite, mela jsem prvni screening, ona vi, ze vychazeji spatne.........
Na genetiku me poslala, protoze to jsme chteli stihnout jeste pred tehu, mame geneticke zatizeni v rodine, tak proto........
Chybi mi chromozomy ve 3 bunkach z 200 vysetrenych..........
Tak chci mit jistotu, proto jsem sla na amnio..........

Jinak mas pravdu, doktori zbytecne strasi a stresuji…bohuzel o tom vim sve...........

Dnes je uprseno, jdu na telku…

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.11.08 17:40

Aha, tak to jo, to já jsem zas nechtěla tak vyzvídat :D Ale díky za odpověď, to bych šla asi na to amnio taky - za ten klid to stopro stojí…

Můj doktor je právě ještě ze staré školy, tripple testy za důležité zřejmě považuje a o prvním screeningu mi ani neřekl :roll: Ne, že bych o tom nevěděla, ale jsem to nějak neřešila. Příště budu asertivnější :wink: Ale jinak je doktor dobrý, to si zas nemůžu stěžovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.11.08 16:53

xmerssy, tak jak Ti to dopadlo :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
20.11.08 09:55

Vefi , vcera jsem volala a nemeli jeste vysledky........ :roll:
Mam zavolat dneska ve 2h.......
Moc nadsena z toho nejsem........prijde mi o pul 2 segra.......a pokud by bylo neco spatneho, nechci aby u toho byla......... :(
Tak nevim jestli dnes zavolam..........mam strach.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.11.08 10:51

xmerssy , fuj, to jsou ale nervy, co? Jen tam pěkně zavolej, nervovat se další den fakt nemá smysl… A když bude všecko v pohodě (jakože určitě bude :!), tak to aspoň můžete se ségrou oslavit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
20.11.08 11:14

Angua, no nervy to fakt jsou, to Ti povim.........
Ja tam asi zavolam.........ale radejc bych byla doma sama.........blbe to vyslo........ale stejne zavolam.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí