Pozvání k návštěvě ČR

328
6.4.16 21:03

Pozvání k návštěvě ČR

Ahoj,
máte někdo zkušenost s Pozváním cizince k návštěvě ČR?
Budeme u nás ve firmě zaměstnávat slečnu z ciziny a celé jsem to dostala na starosti. Včera jsem absolvovala dopoledne na cizinecké policii, kde mi při vyplňování žádosti o pozvání řekli, že musím zaškrtnout, že přebíráme veškeré finanční náklady související s pobytem zvaného cizince. Na vysvětlování nebyl čas, žádné velké vybavování v tom spěchu tam nebylo možné a nemůžu teď nikde dohledat, co to pro nás fakticky znamená? :nevim: Bez toho by prý pozvání nebylo vydané, takže s tím nic nenadělám. Ale spíš bych chtěla preventivně předejít všem možným komplikacím, třeba vystavením nějaké dohody, kde si slečnu zavážeme k tomu, že musí být při vstupu do ČR pojištěná či nějakým dojednáním, že jí uhradíme pouze cestu a nikoliv náklady s ubytováním… aby se nám pak nemohlo stát, že slečna někde udělá nějaký průšvih a veškerá zodpovědnost by nešla za námi… :think:
Předem díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1883
6.4.16 21:24

Ať návštěva řekne že jen migruje kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.4.16 21:43

Jo, prave proto je pozvani takhle udelane, aby zvouci clovek byl skutecne za navstevu zodpovedny, kdyz si ji pozve. ja kdysi musela dokonce na cizinecke policii prokazovat financni prostedky, ze v pripade „prusvihu“ mam z ceho za dotycneho platit.
byla to docela palba, mam pocit, ze chteli prokazat 50tis a to slo o kratkodobou nasvtevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
6.4.16 21:52

Po nás rovnou chtěli výpis z účtu, aby si ověřili stav konta a příjmy… :zed: No děs, takové byrokracie kolem toho :cert: asi to budu muset pojistit nějakou formální dohodou se slečnou, byť se toho závazku nijak zákonně nezbavíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.16 07:46
@shaari píše:
Po nás rovnou chtěli výpis z účtu, aby si ověřili stav konta a příjmy… :zed: No děs, takové byrokracie kolem toho :cert: asi to budu muset pojistit nějakou formální dohodou se slečnou, byť se toho závazku nijak zákonně nezbavíme…

ta případná dohoda Ti bude platná jak mrtvému zimník.. od toho to pozvání je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
7.4.16 12:01

@Bora-Bora Je z Ruska. My si toto u nás ve firmě absolvujeme poprvé. Ona mi přímo dala instrukce, že aby dostala vízum, musí mít pozvání do ČR od cizinecké policie. :nevim: Já právě ani nevím, jaký rozsah odpovědnosti naše firma bude mít. Je to přeci jen takové ošemetné a pro nás jako pro firmu velmi zavazující.
@martina.se No to já vím, že po právní stránce by nám to k ničemu nebylo, ale ráda bych alespoň předešla případným komplikacím, kterým se předejít dá. Například se domnívám, že bychom jí museli uhradit lékařskou péči, pokud by se jí něco stalo a v tom případě by nám pomohlo, pokud by ve chvíli vstupu do ČR měla zařízené pojištění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.16 12:06

@shaari jasné, leda to zkontrolovat, že si to uzavřela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
7.4.16 12:15

@Bora-Bora Díky, příště zkusíme jít touto cestou :) A nevíš, v jakém rozsahu firma za zvaného člověka ručí? To by mě asi zajímalo nejvíc… Dohodnuté máme, že slečně uhradíme všechny potřebné cesty z-do Ruska, ale bydlení už tu bude v její režii (pouze jsme jí pro účely jednání na úřadech poskytli přechodnou adresu zde v ČR, jen formálně). Jde mi o to, aby si tu nenašla nějaký podnájem, nenasekala v něm dluhy a pak se toho nezřekla s tím, že to za ní musíme zaplatit my… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová