Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
dneska ráno v 6 mi praskla voda (díky bohu, že jsem zrovna vstala na záchod
. Jsem na jednu stranu ráda, protože jsem se bála, že nepoznám porod. Jenže po telefonu mi řekli, že mám čekat na kontrakce a kdyby se 12 hodin nic nedělo, tak až pak mám přijet. Jednu kontrakci jsem měla jen těsně potom, co to prasklo a teďka už 6 hodin nic. Přítel tady šílí, že bysme měli jet už teďka..
Tak mě jen zajímá, jak dlouho to trvalo vám, než se začalo něco dít v případě, že vám praskla voda?
Díky
mě se rozjeli do hodiny, ale je zvláštní že ti řekli že máš přijet az za 12hod, normálně se jizdí tak okolo 2hod po, kvůli riziku infekce, aspon nám to říkala PA na kurzu
Mně u 1.dítka to trvalo asi 12 hodin a to až po dvou injekcích.
a u druhého dítka asi 6 hodin.
Přesně stejný scénář, ve 2 ráno praskla voda a pak nic. Ale mě teda řekli, abych jela do nemocnice hned, kvůli infekci
Tak me praskla voda v porodnici a kontrakce se dostavili do pul hodky ![]()
A taky se divim,ze ti rekli,ze mas prijet az za 12 hodin.Nam na kurzu v porodce rikali,ze tak do jedny az dvou hodin by jsme meli prijet.
No, my žijeme ve Finsku a tady je to prostě zřejmě jinak, na našem kurzu říkali těch 12, no.. ![]()
No, mě dr řekla od prasknutí vody být do hodiny v porodnici. ![]()
Kontrakce začaly po 4 hodinách. Vlez si do sprchy a co nejvíc horkou vodou, co sneseš, sprchuj břicho, podbřišek a záda. To mi poradila moje kámoška, dělá porodní asistentku.
Přeju rychlý porod a zdravé mimčo ![]()
Mně taky řekli, že pokud praskne voda, tak do porodnice jet hned. ![]()
Poprvé mi taky nejdřív začala odtékat voda. Po čtyřech hodinách už jsem cítila takové to pálení v podbřišku zhruba tak 4-5× do hodiny.
Ale opravdu všude píšou i doktoři tvrdí, že po odtoku vody do dvou hodin nástup. To teda nechápu že ti řekli až do dvanácti hodin.
Kdyžtak můžeš jet a říct že se ti třeba něco nezdá.
Minimálně na tebe mrknou a zjistí co a jak. ![]()
Děkuji moc, holky
… No, což o to, já bych do té nemocnice nejradši jela taky už teď, jenže se prostě bojím, že mě pošlou pryč, když to ještě nebylo těch jejich 12 hodin… před chvilkou se něco začalo dít, ale už je to 15 minut a zas nic.. Tak já se jdu asi spařit do té sprchy
![]()
dej si sprchu a jed se tam ukazat, treba se neco deje, jen to zatim moc necitis, jsou i takovy pripady, myslim z ete nevyhodi kdyz jim reknes ze se necitis ok
Ahoj
Mi praskla voda taky doma ráno, ale jelikož jsem byla závislá na známé, co mě vezla do porodky tak jsem jela hned i když jsem bolesti neměla. No a v por. mě vyšetřili, zjistili že nejsem vůbec připravena na porod a že pokud se to do tuším 24 hodin nerozjede jdu na císaře. Dali mě na hekárnu, tak jsem si lážo plážo lebedila, vedle mě maminka brečela bolestí chuděra. No po 5 hodninách lehárka se mi zachtělo na velkou. Tak jsem to řekla sestřičce, ona že mě před tím ještě zkontroluje(naštěstí) Koukla se na mě, zaholákala „jejda vždyť vidím hlavičku“…šup mi klystýr i když jsem jim říkala že to nestihneme tak mi ho dali. Já běžela na záchod, sedla, malá hlavinku skoro venku tak jsem vstala běžela SAMA
na sál po cestě se ke sprintu přidali i sestřičky
dvakrát jsem zatlačila, poprvé jsem se jim tam posr.la
podruhé byla malá venku ![]()
tak to bylo u mě ![]()
Přeju ti hodně štěstí, zítra určutě budeš mít bobíska u sebe ![]()
Ahojky - mně u Berunky praskla voda v sobotu v 19 hodin…do porodky jsem jela cca ve 22 hodin, ale do pondělního rána se kontrakce neobjevily. Po 12ti hodinách od odtoku mi začali dávat kapačky ATB a v pondělí ráno mi porod vyvolali.
Přeji bezproblémový průběh
![]()
http://www.hus.fi/default.asp?…
pokud rozumíte anglicky.. tak to je přímo stránka porodnice, taky tam píšou 12 hodin.. tak nevím ![]()
zajeďte tam! teče z tebe hodně vody?
já měla taky takový průběh, vody plno, kontrakce nikde, nakonec vyvolávání, ale podávali mi ATB kvůli příp. infekci a nechali si mě tam…
radši jet jednou navíc, než pozdě…držím palec! to zvládnete!