Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
já mám dceru taky na bebě,ale od narození a mamky kolem mně co kolily tak přešly z 99% na SUNAR.
Co se týče lahve tak mi mlá pila do 2r z lahve mlíko ráno a večer a jinak pila a pije už z normální skleničky nebo hrnku.
Příspěvek upraven 18.05.11 v 21:40
ahoj, tak já ještě kojím- ale to už jen na chuť a na zuby
a dítka krmím nutrilonem, ten od roku mi přijde MM hodně podobný, na rozdíl od těch předchozích pro začátek doporučuju to míchat - zkusit něco odstříkat a na míchat, ať si zvyká ![]()
Ahoj, ja vynechavala jednotliva kojeni jak zacal jist celou porci, nakonec mi prave zbylo to ranni kojeni, nemohla jsem se odhodlat prestat, pac se mi nechtelo delat rano mliko ![]()
No a 2× jsem mu tak jako dala tu lahev, moc nechtel, pak ji dostal rano potreti a najednou vytahl 100 ml, druhy den 150 ml a dotedka rano pije 160 ml hned po probuzeni.
Do te doby nemel lahev v puse, proste ji nechtel, dala jsem mu Avent s tim pitkem a bez toho silikonu, aby mu to proste teklo do pusy ![]()
Normalne uz pouziva hrnek, ale mliko ma rano proste porad do lahve (a to mu byly 3 roky
)
Jestli jsem to teda pochopila spravne, kojis uz jen rano?? ![]()
Jinak mame Bebu HA, kvuli alergii a normalne to prijal, nejak se nesklebil, ze mu to nechutna (ale je fakt, ze jsem mu z toho delala kazdy vecer kasi od 8 mesicu, takze mozna uz tu chut jako znal…)
Ted me to ceka s mladsim, kojim uz jen rano, ale protoze vstava v pul 6, tak se mi nechce prestavat, bleee
![]()
S UM neporadím, stále kojím, ale zkoušela jsem převést částečně na láhev (odstříkané mlíko) a nulový úspěch, prostě láhev odmítá i jen strčit do pusy a to je přitom dudlíkový. Takže třeba budeš ještě ráda za hrneček ![]()
Ahojky - já přešla z MM na UM minulou středu doslova z hodiny na hodinu. Šla jsem k doktorce s virózou - nebo spíš s dlouhotrvajícím kašlem - a vrátila jsem se s ATB, která se s kojením neslučují.
Měla jsem výhodu, že Berunka je naučená na láhev (vracela jsem se velmi brzy do práce a tak dostávala z Avent láhve moje mlíko). Jinak mlíko jsem zvolila Babylove z DM - četla jsem tady na něj dobré recenze, Berunka miluje Babylove kaše a podstatná je u neplánovaného výdaje i cena, co si budeme povídat. Měla jsem štěstí, protože Berča ho vzala hned a bez problémů baští
. Super je, že cca po týdnu od přechodu na UM mi začala spát celou noc ![]()
Mlíko musíš vyzkoušet.
Prckovi Nutrilon nechutnal, tak teď pije Sunar…
Kojim a zacala jsem vecer davat UM. Nutrilon HA mi naprosto nechtela, tak jsem ji dala obycejnou bebu a tu mi vzala, ale chvili to trvalo nez vypila plnou davku.
Ted uz ji vypije kdykoli. ![]()
MUDr. mi k dokrmování (kojím plus UM) doporučila Nutrilon jako chuťově vhodnou variantu. A je fakt, že malá ho bere dobře už od narození.
Nám přechod z MM na UM trval asi měsíc. Ze začátku si jen srkla, tak jsem zkoušela každý den. No a postupně pila o něco víc. Teprve za měsíc vypila 125ml. Přecházeli jsme ve 14m. Pijeme Bebu s pítkem od aventu.
vyzkousej…ja kdyz sem nekam jela nebo sem proste nemohla kojit tak sem davala nutrilon bez problemu…maly to nevadilo…pak kdyz sem kojit prestala tak chvilu pila nutrilon pak sunar…je o hodne levnejsi ![]()
Syn nechtěl žádnou UM, prostě ochutnal a odtáh se, dokud jsem nekoupila ochucený sunar, ten zabral a postupně jsem přešla na normální.
já taky kojím sice čím dál méně,ale my teda,abych nepřišla o kojení krmím prstem a stříkačkou…a máme Bybylove z DM cena luxusní a malé chutná a prospívá po tom..v noci mi spí těch 9-10hodin a nerada bych přišla o ranní kojení..malá se budí v okolo půl 6 a dělat mlíko nevím nevím..takhle ji nakojím a usnem jestě do půl 9 ![]()
jinak první UM jsem zkousela HIPP s probiotiky..nejdřív se ofrfňávala,ale tak na potřetí to zmákla a pak jsem zkusila ten DMkovej a ten mi přišel že ji chutnal víc… ![]()
No ono utnout najednou kojení a dávat jen UM není moc dobrý pro tvoje prsa.. lepší je nahrazovat jednotlivá kojení postupně, tak jak jsi s tím začala ![]()
Naši pijou mlíko tak od roka z obyč. hrnečku s pítkem z domácích potřeb, ale je fakt, že když jim bylo deset měsíců tak by to ještě asi nezvládli… asi bych dala v tomhle věku ještě flašku. Ale třeba máš šikovný dítě
Nebo zkus vyndat z toho Avenťáckýho hrníčku ten silikonový kroužek, to pak teče samo a nemusí tolik tahat.
já skončila ze dne na den když bylo synovi 10m, v té době jsem kojila už jen ráno a večer (a pokud se vzbudil tak v noci). Prostě jeden večer místo prsa dostal láhev a bylo.Dala jsem mu Hami.Ze začátku se moc netvářil, ale viděl že nic jiného není tak vycucnul plnou lahev (260ml).
Teď dáváme Babylove z DMka a spokojenost,synovi chutná a cena je super (129Kč 600g)
Ahoj,
malému je deset měsíců, do konce června bych ráda přestala s kojením, včera jsem mu poprvé ráno dala Bebu, myslím, že mu to moc nechutnalo … a moc nevypil. Vím, že od něj nemůžu čekat hned zázraky.
Jen se chci zeptat, je nějaká UM podobná (chuťově) MM? … pro ty co odstavovali, učili jste dítě na flašku, nebo pilo z hrnečku? Malému jsem dala mlíko do Avent hrnečku, z kterého běžně pije, ale nedokážu si představit, že by byl schopný vypít 150 ml na ráz, většinou tak usrkává … Ale zas učit ho na flašku mi přijde jako krok zpět.
Je tu někdo, kdo nenahrazoval kojení UM, ale udělal to ze dne na den?