Která UM je podobná (chuťově) MM?

jancic
18.5.11 21:34

Přechod z MM na UM

Ahoj,
malému je deset měsíců, do konce června bych ráda přestala s kojením, včera jsem mu poprvé ráno dala Bebu, myslím, že mu to moc nechutnalo … a moc nevypil. Vím, že od něj nemůžu čekat hned zázraky.
Jen se chci zeptat, je nějaká UM podobná (chuťově) MM? … pro ty co odstavovali, učili jste dítě na flašku, nebo pilo z hrnečku? Malému jsem dala mlíko do Avent hrnečku, z kterého běžně pije, ale nedokážu si představit, že by byl schopný vypít 150 ml na ráz, většinou tak usrkává … Ale zas učit ho na flašku mi přijde jako krok zpět.
Je tu někdo, kdo nenahrazoval kojení UM, ale udělal to ze dne na den?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
18.5.11 21:38

já mám dceru taky na bebě,ale od narození a mamky kolem mně co kolily tak přešly z 99% na SUNAR.
Co se týče lahve tak mi mlá pila do 2r z lahve mlíko ráno a večer a jinak pila a pije už z normální skleničky nebo hrnku.

Příspěvek upraven 18.05.11 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
18.5.11 21:40

ahoj, tak já ještě kojím- ale to už jen na chuť a na zuby :-D a dítka krmím nutrilonem, ten od roku mi přijde MM hodně podobný, na rozdíl od těch předchozích pro začátek doporučuju to míchat - zkusit něco odstříkat a na míchat, ať si zvyká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
18.5.11 21:49

Ahoj, ja vynechavala jednotliva kojeni jak zacal jist celou porci, nakonec mi prave zbylo to ranni kojeni, nemohla jsem se odhodlat prestat, pac se mi nechtelo delat rano mliko :lol:
No a 2× jsem mu tak jako dala tu lahev, moc nechtel, pak ji dostal rano potreti a najednou vytahl 100 ml, druhy den 150 ml a dotedka rano pije 160 ml hned po probuzeni.
Do te doby nemel lahev v puse, proste ji nechtel, dala jsem mu Avent s tim pitkem a bez toho silikonu, aby mu to proste teklo do pusy :lol:
Normalne uz pouziva hrnek, ale mliko ma rano proste porad do lahve (a to mu byly 3 roky :mrgreen: )

Jestli jsem to teda pochopila spravne, kojis uz jen rano?? :lol:

Jinak mame Bebu HA, kvuli alergii a normalne to prijal, nejak se nesklebil, ze mu to nechutna (ale je fakt, ze jsem mu z toho delala kazdy vecer kasi od 8 mesicu, takze mozna uz tu chut jako znal…)

Ted me to ceka s mladsim, kojim uz jen rano, ale protoze vstava v pul 6, tak se mi nechce prestavat, bleee :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
18.5.11 21:50

S UM neporadím, stále kojím, ale zkoušela jsem převést částečně na láhev (odstříkané mlíko) a nulový úspěch, prostě láhev odmítá i jen strčit do pusy a to je přitom dudlíkový. Takže třeba budeš ještě ráda za hrneček ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
18.5.11 21:57

Ahojky - já přešla z MM na UM minulou středu doslova z hodiny na hodinu. Šla jsem k doktorce s virózou - nebo spíš s dlouhotrvajícím kašlem - a vrátila jsem se s ATB, která se s kojením neslučují.
Měla jsem výhodu, že Berunka je naučená na láhev (vracela jsem se velmi brzy do práce a tak dostávala z Avent láhve moje mlíko). Jinak mlíko jsem zvolila Babylove z DM - četla jsem tady na něj dobré recenze, Berunka miluje Babylove kaše a podstatná je u neplánovaného výdaje i cena, co si budeme povídat. Měla jsem štěstí, protože Berča ho vzala hned a bez problémů baští :palec: . Super je, že cca po týdnu od přechodu na UM mi začala spát celou noc :palec:

• Citovat
  • Upravit
7569
18.5.11 22:04

Mlíko musíš vyzkoušet.
Prckovi Nutrilon nechutnal, tak teď pije Sunar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.5.11 22:11

Kojim a zacala jsem vecer davat UM. Nutrilon HA mi naprosto nechtela, tak jsem ji dala obycejnou bebu a tu mi vzala, ale chvili to trvalo nez vypila plnou davku.

Ted uz ji vypije kdykoli. :)

• Citovat
  • Upravit
15074
18.5.11 22:13

MUDr. mi k dokrmování (kojím plus UM) doporučila Nutrilon jako chuťově vhodnou variantu. A je fakt, že malá ho bere dobře už od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
18.5.11 22:44

Nám přechod z MM na UM trval asi měsíc. Ze začátku si jen srkla, tak jsem zkoušela každý den. No a postupně pila o něco víc. Teprve za měsíc vypila 125ml. Přecházeli jsme ve 14m. Pijeme Bebu s pítkem od aventu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.5.11 22:47

vyzkousej…ja kdyz sem nekam jela nebo sem proste nemohla kojit tak sem davala nutrilon bez problemu…maly to nevadilo…pak kdyz sem kojit prestala tak chvilu pila nutrilon pak sunar…je o hodne levnejsi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
18.5.11 22:56

Syn nechtěl žádnou UM, prostě ochutnal a odtáh se, dokud jsem nekoupila ochucený sunar, ten zabral a postupně jsem přešla na normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.11 23:53

já taky kojím sice čím dál méně,ale my teda,abych nepřišla o kojení krmím prstem a stříkačkou…a máme Bybylove z DM cena luxusní a malé chutná a prospívá po tom..v noci mi spí těch 9-10hodin a nerada bych přišla o ranní kojení..malá se budí v okolo půl 6 a dělat mlíko nevím nevím..takhle ji nakojím a usnem jestě do půl 9 :-)

jinak první UM jsem zkousela HIPP s probiotiky..nejdřív se ofrfňávala,ale tak na potřetí to zmákla a pak jsem zkusila ten DMkovej a ten mi přišel že ji chutnal víc… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
19.5.11 00:02

No ono utnout najednou kojení a dávat jen UM není moc dobrý pro tvoje prsa.. lepší je nahrazovat jednotlivá kojení postupně, tak jak jsi s tím začala :nevim:

Naši pijou mlíko tak od roka z obyč. hrnečku s pítkem z domácích potřeb, ale je fakt, že když jim bylo deset měsíců tak by to ještě asi nezvládli… asi bych dala v tomhle věku ještě flašku. Ale třeba máš šikovný dítě :lol: Nebo zkus vyndat z toho Avenťáckýho hrníčku ten silikonový kroužek, to pak teče samo a nemusí tolik tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
19.5.11 00:08

já skončila ze dne na den když bylo synovi 10m, v té době jsem kojila už jen ráno a večer (a pokud se vzbudil tak v noci). Prostě jeden večer místo prsa dostal láhev a bylo.Dala jsem mu Hami.Ze začátku se moc netvářil, ale viděl že nic jiného není tak vycucnul plnou lahev (260ml). :mrgreen: Teď dáváme Babylove z DMka a spokojenost,synovi chutná a cena je super (129Kč 600g)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová