Reklama

Předpříprava jídla na další den, osvědčilo se Vám?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
vannilka
Povídálka 30 příspěvků 11.10.18 12:16
Předpříprava jídla na další den, osvědčilo se Vám?

Dobré poledne, zápasím s vařením- i když ráda vařím, dochází mi nápady, energie a přijde mi, že jdu od vaření k vaření. Doma teď batole 20 mes, co rve jak tur pri uspávání zrovna kolem 11 hodiny a nastydlá čtyřletacka, jinak školková. Večer připravuji teplé večeře tak 4-5× v týdnu. Chtěla jsem se zeptat, jestli si dělate večer nejake pripravy na druhy den, nebo planujete jidelnicek na cely tyden? Vyplatilo se vám něco?
Sama sebe odbývám a přibírám :(


Reklama

Reakce:
 
Janasas
Kelišová 5237 příspěvků 11.10.18 12:37

@vannilka já taky kvůli tomu nakynula..Pak jsem to dělala tak, že jsem si dělala večeři tak, že byla pro všechny a pak , aby zbylo i na oběd pro mě a děti.. Vlastně tebe pokud si sama a pokud je doma i 4 letá tak pro ni … Ale záleží co, určitě všechno nejde.. ale různé rýže, těstoviny, maso ve štávě a td. klidně i na druhý den.. Vařila jsem jednou denně teplé jídlo..

 
bublinek
Kelišová 5016 příspěvků 11.10.18 12:38

Měla jsem vymyšlený jídelníček nejpozději v neděli. Vařila jsem na více dní.
Holky vstávaly brzo, uvařila jsem už ráno a pak jsme mohly vypadnout na dopoledne ven nebo na kroužek.

 
kacakaca
Závislačka 2554 příspěvků 11.10.18 12:43

Jidelnicek na tyden a k tomu nakup si planuju, kdyz setrim cas nebo penize. Na materske casto delam pripravy vecer a obed mivam hotovy v 6 nebo 7 rano, at mam volne ruce na cely den. Nachystala jsem si vecer treba svickovou, nechala ji pect v zelenine, pred spanim jsem trubu vypla a ona pekne v horkem pekaci do rana zmekla. Rano jsem jen dodelala omacku, z vecer nakrajenych rohliku jsem udelala knedliky. Vcera jsem posbirala, oloupala a nakrajela rajcata, dneska jsem mela omacku ke spagetam za 10 minut meho casu. Nekdo duveruje troube a necha jet celou noc na nizkou teplotu. Ja volim zavrene nadoby, pred spanim vypnout, rano je to jeste teple. Vyvar ze slepice, rano jen udelat novou zeleninu, obrat maso. Husu nebo husi stehna, rano slit sadlo a pred obedem omedovat a zezlatnout kuzicku. Taky jsem vecer casto delala testoviny, pres noc se susily u krbu, pred obedem 2 minuty varily.

 
lachtanice86
Kelišová 5989 příspěvků 11.10.18 13:08

I jako netehotna a bezdětna jsem jídlo plánovala na celý týden. Chlapovi dělám teplé večeře každý pracovní den. A teď co jsem doma na ppm s tím pokračuji. Samozřejmě nevím co bude až se narodí malá, jak budu stíhat ale budu to chtít dělat taky šetří mi čas že vím co budu vařit, někdy i na několik dní.

 
P4ja
Kelišová 5758 příspěvků 11.10.18 13:14

Vařím na víc dní a když je potřeba, tak uvařím klidně večer, abych měla dopoledne volné.

 
Anna85
Kecalka 324 příspěvků 11.10.18 13:19

Co jde varim vecer, prilohy dopoledne.
Omacky, maso s mrkvi, obracene řízky v troubě, polevky, sekanou, karbanatky, atd. Radsi si to udelam kdyz uz dite spi a dopoledne mam volne.

 
alialiali
Kecalka 159 příspěvků 11.10.18 13:27

já vařím se synem 21 mesicu jen večer kdyz uz spí, nebo o víkendu dopoledne ale to je muž doma a jde s ním ven, jinak se to s ním vůbec nedá, vyžaduje mě u všech činností a hraní a když stojím u kuchynské desky tak se po mě sápe a chytá mě za ruku at jdu za ním, vařím na 2-3 dny dopredu, s ním uvařím jedině tak přílohu a i to je někdy o čas :( bud jsem si ho špatně naučila, nebo nevím :(

 
Anais
Kelišová 5577 příspěvků 23 inzerátů 11.10.18 14:17

My vaříme každý den, syn už má 5 let, ale do 3,5 než šel do státní školky jsem mu kvůli dietě vařila i obídky do školky. Já si obědy nosím i do práce.
Máme jídelníček na celý týden, co je na večeři, je druhý den do práce na oběd. Ze začátku jsem vařívala ráno, než jsem šla do práce, rozvařila jsem si třeba maso, šťávu a přílohu jsem udělala po příchodu domů. Ráno mi třeba manžel než šel do práce zapnul troubu a upekla jsem kuře, přílohu jsem zvládla buď ještě ráno, nebo jak jsme se vrátili domů.
Maso běžně nakládám den dopředu. Střídám to tak podle času jak to vyjde. Někdy vařím maso na 2 dny, pak dodělám jen jinou přílohu. Chce si to namyslet a pak to dobře zorganihovat. Takové náročnější jídla jako vepřo knedlo, lasagne, musaku, zapékané palačinky děláváme o víkendu. dodávám, že nevařím polívky, ale ke každému jídlu máme zase zeleninový salát :)
Syn mi při vaření na mateřské „pomáhal“, bylo to jednodušší, než ho od toho odhánět, hrozně ho to baví dodneška, tak už mám v 5-ti letech malého pomocníka. Sice to trvá trochu dýl, ale když se mu chce klidně nakrájí zeleninu na salát, připraví si svačinku do školky, pomůže mi naklepat maso, šíleně rád hněte rukama sekanou… i ty děti se do toho dají zapojit. Máte pak sice chaos v kuchyni,ale trávíte čas spolu a děti se postupně učí

 
vannilka
Povídálka 30 příspěvků 11.10.18 15:49

@Anais Děkuji. Když děláte maso dopředu, znamená to, že ho jíte v den, kdy se vaří a následující den? Nebo i klidně delší dobu v lednici?

 
vannilka
Povídálka 30 příspěvků 11.10.18 15:49

@Anais Děkuji. Když děláte maso dopředu, znamená to, že ho jíte v den, kdy se vaří a následující den? Nebo i klidně delší dobu v lednici?

 
Anais
Kelišová 5577 příspěvků 23 inzerátů 11.10.18 18:55

@vannilka max 2 dny. Příklad v pondělí naložím, v úterý uvařím a max středa oběd to dojíme :)

 
lucynka25
Kelišová 7344 příspěvků 2 inzeráty 11.10.18 21:02

@vannilka jj já si dělám jídelníček na týden a podle toho i nakupuji, hlavně ve slevových akcích , abych ušetrila ;)
A většinou si vařím na 2 dny,abych měla jeden den trošku voraz, nebo třeba upeču..atd, batoleti vařím ješte extra, recepty dávam do skupinky vaříme pro kojence a batolata


Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Stát chce finančně podporovat mikrojesle a dětské skupiny, aby maminky mohly jít do práce

Ministerstvo práce vyslalo do připomínkového řízení návrh, aby státní... číst dále >

Články z Expres.cz

Z lamače srdcí je pobledlý tlouštík. Řeší Elon Musk problémy návykovými látkami?

Ještě donedávna platil za miláčka davů a byl jedním z malé hrstky miliardářů,... číst dále >

Drsný porotce StarDance Zdeněk Chlopčík: V osobním životě jsem měkkota

Ačkoliv ho mnozí nazývají katem, dnes už si bez něj nelze StarDance... číst dále >

Články z Ona Dnes

Sedm hříchů, které škodí pleti. Pozor na mačkání pupínků i dietu

Péče o pleť je pro většinu z nás každodenní součástí života. Často se však... číst dále >

Superpotravina mák v hlavní roli. Upečte si bábovku, makovník či závin

Česká republika je makovou velmocí a mák je jednou z nejtradičnějších surovin... číst dále >