Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22511
30.10.23 19:18
@Fiveone píše:
Dcera od 10 do 0 napočítala, jen tu 0 neřekla.

A ucila jsi ji to nebo to nekde slysela nebo na to prisla sama? Jestli to umi jako basnicku, tak mi to neprijde dulezite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.10.23 19:22
@Oriseka píše:
A ucila jsi ji to nebo to nekde slysela nebo na to prisla sama? Jestli to umi jako basnicku, tak mi to neprijde dulezite.

Neučila, možná to zaslechla, když si starší odpočítávali závod venku třeba, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
30.10.23 19:41
@Fiveone píše:
Neučila, možná to zaslechla, když si starší odpočítávali závod venku třeba, nevim.

Jo, děti hodně brzo uměly tři dva jedna díky závodům. A od deseti dolů syn, myslím, počítal nedávno, když viděl v knížce raketoplán, já jsem ho nějak úplně nevnímala, jestli to bylo úplně správně. Ale možnosti, kde to odposlouchat tedy jsou. Nebo písnička Deset zelených flašek. Ale třeba mu to prostě jen přijde samozřejmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
30.10.23 19:46

@Hlaholice věřím, že i ve školce takto mohou něco odpočítávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.10.23 19:54
@Oriseka píše:

To je právě to…řešili jsme u klinické. Třeba tu hru na hrnečky a kde je kulička. Jasně, že není úkolem rodiče denně trénovat postřeh a učit ho snad dokonce tu samou hru. To by měla být ta přirozenost, znak vývoje dítěte, že si na to přišlo samo. Podle toho určuje zralost.Kdyz ted Netopirek nabifluje holku od 20 do 0,tak si z ní sednou treba na zadek a doporučí předčasné zaškolení. Někdo se naučí 30 planet/ hvězd/ zvirat…no můj kluk zas umí 50 pokémonu :nevim: ale jasný, pro školu zní líp, že ovládá přírodopis třetí třídy :mrgreen: Máš to samý s IQ testem, když budeš dostávat 5× ten samý a někdo ti vysvětlí postup/princip, tak to taky dáš na 145.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.10.23 19:56
@Cuddy píše:
@Hlaholice věřím, že i ve školce takto mohou něco odpočítávat.

U nás frčí minus jednička, zná to z výtahu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.10.23 19:58

Minulý týden nahoda- kluk mi řekl dny v týdnu pozpátku. Schválně jsem psala učitelce, jestli se to i tak učily a prý ne :D ještě pak dál roční období pozpátku, ale prostě jen přišel a jen tak. Já když byla malá, hodně mně uklidnovalo říkat si slova pozpátku, moji babičku taky, asi je to pro někoho vrozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
30.10.23 20:44
@Bubla Bůčková píše:
To je právě to…řešili jsme u klinické. Třeba tu hru na hrnečky a kde je kulička. Jasně, že není úkolem rodiče denně trénovat postřeh a učit ho snad dokonce tu samou hru. To by měla být ta přirozenost, znak vývoje dítěte, že si na to přišlo samo. Podle toho určuje zralost.Kdyz ted Netopirek nabifluje holku od 20 do 0,tak si z ní sednou treba na zadek a doporučí předčasné zaškolení. Někdo se naučí 30 planet/ hvězd/ zvirat…no můj kluk zas umí 50 pokémonu :nevim: ale jasný, pro školu zní líp, že ovládá přírodopis třetí třídy :mrgreen: Máš to samý s IQ testem, když budeš dostávat 5× ten samý a někdo ti vysvětlí postup/princip, tak to taky dáš na 145.

To jsou prave ty otazky, jestli dite umi dny v tydnu a mesice. O cem to vypovida? O dobre pameti. Tak a ted se naucime leden-unor-brezen-duben atd. Dite odrika basnicku, ale rozumi tomu? Ono se i nauci, ze kdyz dnes je streda, vcera bylo utery a predevcirem pondeli a zitra bude ctvrtek. Jako jeste to vypovida o tom, jestli si nekdo da cas a dite to nauci a pravidelne to s nim opakuje. Az tomu bude rozumnet, tak sam bude pouzivat mesice, dny v tydnu atd. Protoze ty male deti tu predstavu casu nemaji, tak se jim rika treba, jeste 3 krat se vyspis a prijede babicka, aby se jim to priblizilo na necem, co znaji. Treba muj druhak byl na Snezce, vi kolik meri, ze je to nejvyssi hora CR, v kterem pohori lezi atd. a stejne, kdyz jsme ted videli hory Ceskeho Stredohori, tak se ptal, jestli jsou vyssi nez Snezka. Nedokazal si zaradit, ze jsme jeste v CR a tak nic nemuze byt vyssi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
1.11.23 19:51

Tohle postavil syn sam ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
1.11.23 20:03

@Oriseka krásný vytvor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
1.11.23 20:12
@Cuddy píše:
@Oriseka krásný vytvor :palec:

Jo, je sikovny. Bylo to bez navodu. Zajimave je, ze mu vysla v testech(ve skolce) horsi jemna motorika. Tak si rikam, jestli takove testy maji nejakou vypovidajici hodnotu :think:. Vcera paroval ponozky a poskladal je tak presne, jak bych to ja neudelala :lol:. Manzel mu pujcil (uz nekdy driv) brusku a rikal, jak ma pro to cit, ze to drevo krasne brousi. Lego sklada 8+. Porad neco vyrabi. Vubec bych nerekla, ze ma horsi jemnou motoriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
1.11.23 20:17
@Oriseka píše:
Jo, je sikovny. Bylo to bez navodu. Zajimave je, ze mu vysla v testech(ve skolce) horsi jemna motorika. Tak si rikam, jestli takove testy maji nejakou vypovidajici hodnotu :think:. Vcera paroval ponozky a poskladal je tak presne, jak bych to ja neudelala :lol:. Manzel mu pujcil (uz nekdy driv) brusku a rikal, jak ma pro to cit, ze to drevo krasne brousi. Lego sklada 8+. Porad neco vyrabi. Vubec bych nerekla, ze ma horsi jemnou motoriku.

Třeba ho nechali jen navlékat malé korálky a jednou se netrefil. Tyhle testy neodpovídají o ničem, muselo by to být dlouhodobé testování( třeba 3 měsíce a 1× týdně) a různé aktivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
1.11.23 20:37
@Fiveone píše:
Třeba ho nechali jen navlékat malé korálky a jednou se netrefil. Tyhle testy neodpovídají o ničem, muselo by to být dlouhodobé testování( třeba 3 měsíce a 1× týdně) a různé aktivity.

Ta prostorova predstavivost je pry proto, ze mota pravou a levou, coz mota. Starsi syn (kdyz chodil do skolky) vysel v te jemne motorice dobre(zelene) a pritom on ma vylozene obe ruce leve. Lego sam neslozi ani ted, oblekal se sam az od 4 let, strihat jsem ho ucila snad pul roku. Mladsi predskolacek striha od 2 let. Jen to vzal do ruky a slo mu to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3178
1.11.23 20:49

@Oriseka To máte hezky zpracované, tu diagnostiku dělali ve školce? Jako úplně vypovídající nebude podle mě nikdy, ale orientačně aspoň navede.
U nás ve školce s dcerkou diagnostiku dělali před dvěma týdny a s výsledky mě seznámí do měsíce, tak uvidím, třeba to budeme mít taky tak hezký zpracované, ale v tom případě jsem zvědavá co jim vyjde v emoční, pracovní a soc. zralosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
1.11.23 20:55
@Oriseka píše:
Ta prostorova predstavivost je pry proto, ze mota pravou a levou, coz mota. Starsi syn (kdyz chodil do skolky) vysel v te jemne motorice dobre(zelene) a pritom on ma vylozene obe ruce leve. Lego sam neslozi ani ted, oblekal se sam az od 4 let, strihat jsem ho ucila snad pul roku. Mladsi predskolacek striha od 2 let. Jen to vzal do ruky a slo mu to samo.

Taky znám toto ze školky. Druhý syn tam měl problém se zrakovým vnímáním. Těžko říct, jak přesně to probíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí