Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
13.11.23 13:18

@Míša213 Možná je zvyklá, že v okolí její dítě vyniká a najednou tady není ve všem (kognitivním) nejlepší, tak z toho buď úzkostně vyšiluje nebo nasupeně rýpe.
Jako teda já mám taky často pocit, že jsou ty naše děti úplně blbé, protože mám přehnané nároky a přehnaná očekávání. Ale tohle už je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24373
13.11.23 13:19

@ka2ka nejmíň jadernou fyziku jako maminka :lol: ale na rozdíl od ní on ten doktorát určitě dokončí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
13.11.23 13:19
@Cuddy píše:
A proto by se měly ty odklady zakázat, aby byl ve třetí třídě normální ten jednorožec a „nediktovaly“ dětem nástup do škol ty zaostalé děti s odkladem, co budou šikanovat řádně nastoupené děti.

Za nás byla proste zvláštní třída, kde byli ti vybocujici. Bohužel ti nadanejsi mají zas potlacene to socialno a tím se průšvih prohlubuje. Taky mám v okolí kdy maminka tlačí na dítě, které na to totálně nemá - sociálně, logipedicky ani inteligencne.., šest bude mít začátkem září a většina spolužáků jde do školy tak aby se neztratily kontakty s kamaradama… no za me největší úlet… ale dle maminky je dítě strašně šikovne a má na to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24373
13.11.23 13:20

I já mám občas pocit, že to mé nejstarší dítě je nejtupější nejmíň v celém okrese :zed: Přitom objektivně má jen mírně podprůměrný intelekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27677
13.11.23 13:20
@Amandine píše:
@ka2ka nejmíň jadernou fyziku jako maminka :lol: ale na rozdíl od ní on ten doktorát určitě dokončí :lol:

tak fajn, alespon bude mít Drábová nástupce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24373
13.11.23 13:23

@hospodki tak proto jsou různé poradny, jelikož rodiče často nemají na své dítě ten správný náhled. Já jsem za nějakou tu konzultaci se spec. pedagogem moc ráda, už jen proto, že narozdíl ode mě ona těch dětí viděla už stovky nebo tisíce a má s čím porovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236

@Cuddy Já s tou VŠ ani nepočítám. Beru to jako jednu z možností, určitě ne jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140

@Amandine A můj má syn má zjevně hraniční IQ a čeká nás jít po škole do fabriky. Víš jak nám jako rodičům je? Nadané dítě… Pro nás scifi. Víš jak se trápime jako rodiče? Víš co je mít skoro postiženyho prosťáčka? Víš kolikrát se nám kvůli tomu nechce žít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5325
13.11.23 13:27

@Hlaholice Je to možné, ale tohle už je na psychiatra :zed: Moje dítě taky neumí hodiny a spoustu věcí co tu padlo, ale určitě se z toho nehroutím a nezačnu to do něj teď hustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24373
13.11.23 13:28

@MaminkaMarket začni u sebe, pokud mohu radit, i pro dobro toho dítěte…
Tak holt jedno děcko z x dětí bude takhle nadané, objednat si to nejde, já mám zas poměrně blbé to starší, ale jako rodiči je mi i tak dobře (většinou :D ) a žít se mi taky chce…

Nebo fakt provokace už, sedám si na ruce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 13:28

@Cuddy tak me dítě nikdy na VŠ nepůjde. My se modlime za běžnou ZŠ. Ani nevíš jak nám je. Jakým peklem si prochazime. Po škole chceme praktickou aspoň, ale spíš rovnou práce.

Tak ať tve dítě přeskočí ZŠ a udělá si hned maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27677
13.11.23 13:31
@MaminkaMarket píše:
@Amandine A můj má syn má zjevně hraniční IQ a čeká nás jít po škole do fabriky. Víš jak nám jako rodičům je? Nadané dítě… Pro nás scifi. Víš jak se trápime jako rodiče? Víš co je mít skoro postiženyho prosťáčka? Víš kolikrát se nám kvůli tomu nechce žít?

jsi zlá a hnusná :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
13.11.23 13:32
@MaminkaMarket píše:
@Amandine A můj má syn má zjevně hraniční IQ a čeká nás jít po škole do fabriky. Víš jak nám jako rodičům je? Nadané dítě… Pro nás scifi. Víš jak se trápime jako rodiče? Víš co je mít skoro postiženyho prosťáčka? Víš kolikrát se nám kvůli tomu nechce žít?

Jasně, zabít se kvůli intelektu dítěte. To bych musela být už mrtvá, nejstarší má snad vsechny existující dys a poruchu pozornosti. S učením bojuje, ale rád hraje šachy, učí se programovat, učí se dva jazyky a dnes projevil zájem i o tanec a jako pohybově méně nadaný si v pokoji zkoušel breakdance. Rád si čte i když s tím bojuje. Prostě pokud ho něco zaujme, má výdrž a nevzdává se. Se zbytkem bojuje dál. Toto má společné s kamarádky synem. Ten nosí poznámky kvůli vyrušování, má různá dys. Číst ho skoro nedonutí, ale o bylinkách, stromech, hmyzu apod., o tom dokáže mluvit hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24373
13.11.23 13:34

Změna tématu :) Posíláte své předškoláky na školku v přírodě? My ano, jde o 5 dní a 4 noci v ČR, asi 70 km od domova, ať se trochu otrká :)
Mimo domov spal zatím jen u babičky, ale nemá problém se přizpůsobit cizímu prostředí, umí si vše domluvit, zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
13.11.23 13:34
@MaminkaMarket píše:

Ve starších diskusích ho chválíš, jak je na tom kognitivně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí