Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2930
13.11.23 13:35
@MaminkaMarket píše:
@Amandine A můj má syn má zjevně hraniční IQ a čeká nás jít po škole do fabriky. Víš jak nám jako rodičům je? Nadané dítě… Pro nás scifi. Víš jak se trápime jako rodiče? Víš co je mít skoro postiženyho prosťáčka? Víš kolikrát se nám kvůli tomu nechce žít?

A to soudíš podle čeho? Že v pěti letech nedělá převody jednotek, plynule nečte a chápe jen základy hodin a času? Jdi se léčit, to dítě nejvíc nicis ty, prý postiženého prosťáčka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 13:38

@Cuddy tak sveho génia strč jinam a ne do běžné základky. Co bys dělala, mít silné opožděné dítě? Zkusila sis to aspoň představit? Až tvůj pětiletý ti bude sám číst se nad tím co je mít mentálně postižené dítě zamýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
13.11.23 13:39
@Míša213 píše:
@Hlaholice Je to možné, ale tohle už je na psychiatra :zed: Moje dítě taky neumí hodiny a spoustu věcí co tu padlo, ale určitě se z toho nehroutím a nezačnu to do něj teď hustit.

Přitom podle starších diskusí je to dítě spíš napřed. Já mám dokonce dojem, že i z nějaké diagnostiky vyšlo jako nadané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 13:39

@thalasan To soudím z řady věci. Mam srovnání, taky jiné děti kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
13.11.23 13:41

@MaminkaMarket Co takhle raději napsat, co tvé dítě zvládá. Ale je pravda, že tvé příspěvky na mě dělají dojem, že si s nás buď děláš legraci a nebo potřebuješ psychiatra ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
13.11.23 13:43
@MaminkaMarket píše:
@thalasan To soudím z řady věci. Mam srovnání, taky jiné děti kolem sebe.

A já tedy soudím, že mentálně postizena jsi ty :roll:
Je to tvoje dítě, jak o něm můžeš takhle hnusně psát a smýšlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5325
13.11.23 13:43

@Hlaholice Taky mám dojem, že na začátku psala kolik toho umí. Podle mě trol. Napřed nadané dítě a teď „postižený sprosťáček“. Tohle matka snad ani o svém dítěti, nemůže být schopná napsat. To je hnus. Nereagujte na ní, holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
13.11.23 13:48

Toto napsala MaminkaMarket letos v únoru - založila novou diskusi. A najednou má dítě, co nic neumí,

22.2.23 21:25 0

Co umí / neumí Vaše pětileté děti? Jak je rozvíjíte?

Milé maminky,
ráda bych založila diskuzi o Vašich dětech, které slaví pět let a jací jsou v tomhle věku kdy slaví tyto narozeniny? Blíží se nám i preventivní prohlídka, tak bych ráda věděla jak na tom jsou ostatní, zda jdeme dobrým směrem.
U nás začnu tím co neumíme: 1) Není moc na sport, je poměrně drobný, na svůj věk nevypadá a tomu odpovídá i ta kondice

Sebeobsluhu dělá nerad, zvládne to, ale rád dělá, že ho bolí ručičky a nechce se. Rád v tomhle směru vzdoruje. Není schopný naučit se smrkat. :nevim:
Neumí ještě úplně čistě R a Ř. Jinak ale mluví už moc pěkně, gramaticky správně, má ohromnou slovní zásobu, používá i termíny jako (tím pádem, ovšem, domnívám se), hodně přídavných jmen, umí básničky, písničky, vymýšlí si s panáčkama příběhy, je strašně upovídaný

Umí a zvládá: Barvy, tvary, tvary přiřadit k předmětům v reálu (př talíř jaký má tvar), umí prostorovou orientaci, roční období a časovou orientaci z části, třeba že vyjmenuje dny v týdnu, má svůj kalendář, zná i měsíce a ví, co se v kterém slaví, dělá. Občas mu to ještě vypadne nebo to není 100%, ale chápe, že je nějaká časová osa.

Je ohromně zvídavý, má rád knížky a o všechno se zajímá, takhle díky své povaze se orientuje v některých oblastech. Třeba zná lidské tělo, orgány, zná zvířata a dělí je na třídy (savci atp, pak kde žijí apt.), pozná květiny a stromy a ví jak rostou, zná dopravní značky a silniční pravidla, protože miluje jízdu autem, zná i značky a modely aut, zná povolání, určí a pozná třeba počasí, živou a neživou přírodu, koloběh vody, materiály věcí kolem nás a odkud se ty materiály berou, hodně ho baví zeměpis, kontinenty, památky, ale i vesmír a má o tom už i znalosti.

Baví ho čísla a umí počítat kolik čeho je, třeba řekne, že navleče 28 korálků a napočítá, řekne, že vezme 15 kostek a vše napočte správně a pozná i dvojciferná čísla. Nyní začal sčítat a odčítat do desíti. Začíná i poznávat hodiny a orientovat se v nich.
Písmena pozná, pozná sluchem i první písmeno ve slově, vytleská slovo, ale učit se číst nemá zájem.

Zvládá různé logické úkoly, třeba labyrinty a bludiště, odhalí co nepatří do řady (třeba vidlička nepatří mezi nábytek), přiřazování co k sobě patří.

V jemné motorice by na tom mohl být dobře, ale nebaví ho, netvoří rád, ale když na to přijde, namaluje něco a my poznáme co to je. Baví ho zažehlovací korálky a stavebnice a na to je velmi zručný.

Jeho silná stránka je, že má rád lidi, děti a je extrovert, ale jeho slabina je, že je občas strašně vzdorovitý, neposlouchá, umí zuřit a stále testuje naše hranice. Emočně bych řekla, že je naopak nezralý, třebaže ve školce se chová líp.

Napadá Vás, co třeba ho krom zmíněného se může naučit, jak ho rozvíjet, když bude předškolák? Ráda bych inspiraci, co třeba Vaše děti dělaly v tomhle věku.

Příspěvek upraven 13.11.23 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 13:49

@bodlis Školku zvládá v pohodě. Jen není chytrý. Nejde nám ho donutit číst ani počítat. Bohužel… Takže nechceme klasickou zakladku, protože nas nebaví ta norma - mě dítě čte a počítá příklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
13.11.23 13:49
@berua13 píše:
No a tak bude mít horší známky… svět se nezboří. Bude mít třeba šikovné ruce, vyučí se a bude spokojený. Každý nemůže být inženýr.
Mrzí to, chápu to… mám to taky.
Starší syn je taky „pouze“ vyučený elektrikář…no ale je to hodný a spokojený kluk. :nevim:

Neblbni, ze jen elektrikar. To je uplne nedostatkovy zbozi. Ten si vydela penez vic nez kde ktery inzenyr. Radsi nebudu psat, kolik nas vysla nova elektrika v byte. To jsou strasne sumy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
13.11.23 13:50
@hospodki píše:
Za nás byla proste zvláštní třída, kde byli ti vybocujici. Bohužel ti nadanejsi mají zas potlacene to socialno a tím se průšvih prohlubuje. Taky mám v okolí kdy maminka tlačí na dítě, které na to totálně nemá - sociálně, logipedicky ani inteligencne.., šest bude mít začátkem září a většina spolužáků jde do školy tak aby se neztratily kontakty s kamaradama… no za me největší úlet… ale dle maminky je dítě strašně šikovne a má na to. :nevim:

Ji to vysvětlí v poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
13.11.23 13:52
@MaminkaMarket píše:
@Cuddy tak sveho génia strč jinam a ne do běžné základky. Co bys dělala, mít silné opožděné dítě? Zkusila sis to aspoň představit? Až tvůj pětiletý ti bude sám číst se nad tím co je mít mentálně postižené dítě zamýšlí.

Mít silné opožděné, mentálně postižené dítě, tak ho strčím do školy pro tyto případy určené, co asi jineho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
13.11.23 13:55
@Míša213 píše:
@Hlaholice Taky mám dojem, že na začátku psala kolik toho umí. Podle mě trol. Napřed nadané dítě a teď „postižený sprosťáček“. Tohle matka snad ani o svém dítěti, nemůže být schopná napsat. To je hnus. Nereagujte na ní, holky.

Já si ji pamatuji z jiných diskusí, třeba i z těch rok starých. A ještě si pamatuji nějakou mámu s dítětem s VD ale zároveň s velkou slovní zásobou a dost chytré, vlastně natolik, že se na tu VD přišlo až docela pozdě, byla nenápadná. A mám dojem, že to dítě bylo adoptované. Mám trochu pocit, že je to ta samá uživatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
13.11.23 13:56

@bodlis no tak třeba potřebuje mít dítě vynikající ve všech oblastech, tak ji štve, že některé děti umí něco více než její dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.11.23 13:58

@Cuddy A někdy je dají do běžné ZŠ. A zvládnou ji se ctyrkama. Ale ty a tvoje děti asi z toho máte trauma.

Tak si vaz co máš a trochu soucitu. Každý máme něco. Ty jsi vybírat vejsku a ředitelský posty a my fabriku.

Ne každý plodí GENIE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect