Změna jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
5.2.21 12:18

Myslim, ze se prijmeni moc precenuje. Vetsinou nejsme slechticove nebo vyznamne bohate rodiny, kde je jeho vyznam dulezity kvuli rodinne historii nebo spolecenskym kontaktum a prestizi.
Ve spouste zemi je naopak bezne, ze rodina nema jedno spolecne prijmeni.
Pokud ma otec pekne prijmeni, nevidim duvod, proc ho diteti nedat a trvat na svem jenom proto, abych i ja mela stejne, ikdyz nedojde ke svatbe, nebo dite po rozchodu prejmenovavat. Moje dite to bude vzdycky.
Rekla bych, ze at v pripade otce nebo matky, obema rodicum jde spis o nejakou formu „uznani vlastnictvi“ a vlastni ego (a to nemyslim ve zlem, je to asi prirozene). Diteti je to spis jedno, pokud ma s rodici normalni vztahy.
Bylo by mi jedno, ze se otec prejmenuje na moje prijmeni, aby se jmenoval stejne jako deti. Spis by mi to u nej prislo smesne. Ale mozna i mile. :)
Vsak zmenou prijmeni se nestane dedicem rodoveho majetku. :mrgreen:
U zakladatelky pripadu. Kdyby se otec deti zrovna ozenil, nebo mel zenit a ona bych se ted nechala prejmenovat, tak by to vypadalo jako pomsta nebo zavist. Ale jinak proc ne.
Prijmeni ditete bych nemenila. Geny otce ma a zmena prijmeni je nevymaze, mne budou rikat prijmenim ditete, ikdyz v papirech se budu jmenovat jinak, takze se s tim jeste trmacet na urady, mi prijde zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
5.2.21 16:28

A přibrat si ke svému příjmení ještě jedno asi nejde, že. Pokud se nevdávám. Místo té změny mého rodného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
6.2.21 08:05

Nevidim na tom nic spatneho. Znama to tak taky udelala po rozchodu s partnerem. A je pravda, ze jsem ji gratulovala ke svatbe. Ale tak co? Mne by tohle nevadilo, ji snad take ne. Proste mi jen vysvetlila situaci.

My jsme se brali az se 3 spolecnymi detmi. A nikdy me ani nenapadlo, ze by se deti nejmenovaly po tatinkovi. A to jsem vazne se svatbou nepocitala. Vubec mi nevadilo ani to, ze me lidi oslovovali prijmenim deti. Nekdy jsem rekla, jak se jmenuju, nekdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
6.2.21 18:14

@s.s.s.ky

Můžeš si změnit jméno kompletně, křestní, příjmení, přidat prostřední jméno… takže nevidím důvod proč by nešlo přidat ještě jedno příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová