Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@svadlinka ahoj vždyt píši že na to nemáme dlužíme mému otci 200 za tu rekonstrukci
máme dohromady 22tisíc na měsíc a to z toho 8 na byt ![]()
@Katka3B Nikam necho´dte, to je hloupost. Ale začněte to řešit s právníky. On j e povinnen se podílet na správě společného majetku. Nečiní tak. Jak je možné, že má na chlast? Kde na to bere? Jaká je cena toho bytu ve chvíli, kdy ho přítel dědil? Snažila bych se ho prostě vyplatit, s ponížením částek již vynaložených na zapalcení jeho problémů, nákladů za údržbu bytu, energie ( jeho podíl na nich ) atd atd atd… Lepší si vzít půjčku, kopnout chlapa do řiti, než zažívat tohle ![]()
@Katka3B Tak pak asi fakt pomůže jen nůž na krk příteli a dát mu navybranou… Buď ty a maličká, nebo brácha… ![]()
@Prcek88 Ahoj vždyt to už jsem se také snažila…řešíme to už celý jeden rok..a stále nic..ubytovnu jsme také už zkoušeli, že mu jí zaplatíme no a to se tukal na čelo že jsme se asi zbláznili že nikam nepujde..:( podle mě čeká na to až se to muj přítel rozhodne prodat a vezme prachy a pujde.. ale bouže tu je problém že se to mému příteli prodat nechce, že tu vyrustal a má na to své vzpomínky ![]()
@Katka3B A ty nemáš příbuzné, ke kterým bys mohla jít, než se to vyřeší? Já nevím, ale nesdílela bych s miminkem společnou domácnost s někým takovým. Např. k té žloutence taková „individua“ přijdou celkem snadno.
@HATI píše:
@Katka3B A ty nemáš příbuzné, ke kterým bys mohla jít, než se to vyřeší? Já nevím, ale nesdílela bych s miminkem společnou domácnost s někým takovým. Např. k té žloutence taková „individua“ přijdou celkem snadno.
muze jit bydlet k rodicum s malou. Po dobu rekonstrukce tam bydleli, mozna pak pritel se konecne k necemu rozhoupe…
@Katka3B píše:@Magnifique Ahoj děkuji za radu, ale my nemužeme jít do podnájmu, nemáme na to penízky…dnes jsou podnájmi od desítky nahoru a to je vážně hodněV tom případě zajisti finance třeba půjčkou, kterou opět přednesu právníkovi! Pochop jednu věc, pokud to necháte jen tak, budete bezdomovci a bezdomovci budou bez miminka Tam zasáhne sociálka. Popřípadě azyl pro matku s dítětem. Nejde zde jen o soukromí a odstěhování bratra, ale bohužel zde i právně zanést v jakých podmínkách jste nuceni žít a toto jste museli řešit půjčkou a podnájmem. Vše toto má vliv na urgentní řešení, než přijde exekuce a máte po ptákách… Je jasné, že se z bytu nechce a můžete cítit křivdu, že vy jste to tam zařídili, ale pokud setrváte na místě, nikdy k právníkovi nezajdete, protože se nakonec budete bratra bát.
@Katka3B pokud to nejde už rok, zbývá ti bud mu dáš nuž na krk a budeš riskovat a nebo to prodat, ale to on zase nechce, to je hrozná situace
@HATI snažím se to tu udržovat a malá je jen v pokoji kde spíme a mame malý obýváček..ale když mi celý den pláče tak to také nestíhám stále udržovat
no nevím..stále jsem zmatená a netuším co dál.. příbuzné mám ale nevím jestli je dobré odejít k otci když mu dlužíme 200tisíc a v novém bytě zustane přítel s bratrem a peníze nikde?? ![]()
V tom případě zajisti finance třeba půjčkou, kterou opět přednesu právníkovi! Pochop jednu věc, pokud to necháte jen tak, budete bezdomovci a bezdomovci budou bez miminka Tam zasáhne sociálka. Popřípadě azyl pro matku s dítětem. Nejde zde jen o soukromí a odstěhování bratra, ale bohužel zde i právně zanést v jakých podmínkách jste nuceni žít a toto jste museli řešit půjčkou a podnájmem. Vše toto má vliv na urgentní řešení, než přijde exekuce a máte po ptákách… Je jasné, že se z bytu nechce a můžete cítit křivdu, že vy jste to tam zařídili, ale pokud setrváte na místě, nikdy k právníkovi nezajdete, protože se nakonec budete bratra bát.
@Katka3B tak to je průšvih, škoda, že jste to neřešili dřív, než jste začli rekonstruovat, ale to asi nechceš slyšet. Mám taky „obdobnou“ zkušenost, že jsme nechali přes 150tisíc (jen za materiál) u tchánovců a odešli jsme s holým z… Ale jinak bychom dneska s manželem spolu nebyli. Chybami se člověk učí. Buď půjde on, nebo budete muset jít vy, já jiné východisko nevidím.
@Katka3B Nebo příteli řekni, že už takto dál nemůžeš a odejdi a tím, že se sním nerozcházíš, prostě bud on a nebo ty a malá jste rodina, kdyby se on snažil pracoval atd tak by to byla jiná, ale takto? ach jo
@Katka3B píše:
@HATI snažím se to tu udržovat a malá je jen v pokoji kde spíme a mame malý obýváček..ale když mi celý den pláče tak to také nestíhám stále udržovatno nevím..stále jsem zmatená a netuším co dál.. příbuzné mám ale nevím jestli je dobré odejít k otci když mu dlužíme 200tisíc a v novém bytě zustane přítel s bratrem a peníze nikde??
no pujcku at pritel tvemu otci samozrejme i nadala splaci, dale at dava tobe nejake penize na sebe a na malou. Kdyz bude zit s prasetem v jedne domacnosti bez sve rodiny, tak treba se rozhoupa neco resit…
@Katka3B píše:
@HATI snažím se to tu udržovat a malá je jen v pokoji kde spíme a mame malý obýváček..ale když mi celý den pláče tak to také nestíhám stále udržovatno nevím..stále jsem zmatená a netuším co dál.. příbuzné mám ale nevím jestli je dobré odejít k otci když mu dlužíme 200tisíc a v novém bytě zustane přítel s bratrem a peníze nikde??
A otec ví, že bratr je pod exekucí?