Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Mosie tam jsem byla je to 4 měsíce přímo v nemocnici na neurologii a také vše ok…jen teda ta RS je asi poslední možnost 😥jsem klaustrofobik, takže jedině v narkóze.
@stinga já to teď guglovala a píšou že jen jedno oko ale ne obě dvě 🤔 CHjo mít tak věšteckou kouli. Kdyby se to alespoň třebas s něčím zlepšilo ale ono je to pořád stejný a postupně horší. ![]()
@Anonymní píše: Více
Příteli dcery takhle začal problém. Napřed problémy chůze, pohyb a k tomu tiky v oku. Začal kolotoč vyšetření, hospitalizace, jestli je to RS. Léky. Jak tu bylo zmíněno, tak dlouho nesměl nic sladkého.
Nech se vyšetřit na tu RS. Ať to případně vyloučí brzo nebo začnou léčit brzo.
A co tlak?
Nemáš vyšší nebo nelítá Ti?
Popřemýšlela bych, jak to máš často, v jakých souvislostech, ono psychika dělá taky strašně moc a když máš AD, úplně ok nejsi.
Jinak když jsi byla na vyš, na očním, určitě Ti dělali vyš. očního nervu, ten se týká RS.
A bývá to na jednom oku, bych řekla…
RS mě napadla jako první. MR je určitě komplexnější vyšetření než CT a jistota. Já mám RS diagnostikovanou cca rok a s tím viděním to mám stejně. Ale ve vlnách podle ataky. Samozřejmě k tomu mám ale i další projevy RS. Nicméně radím nepodceňovat a klidně jít i na LP.
a jen čistě pokusně - nějakého osvědčeného léčitele jsi zkusila? čínská medicína?
já obvykle (jen pro „kdyby náhodou“) hledám i alternativy, když klasická medicína neumí poradit…
@free333 píše: Více
Ne ne tlak je taky ok ten si měřím i občas doma i saturaci i cukr ale 2× do roka mi vše zkontroluje obvodak u nej i krev. Psychika mě taky napadla 🤔jenže dva roky už jsem úplně ok, žádná úzkost nebo panika, v rodině taky vše ok. Jsem v klidu doma, nemám žádné stresy. To zas vyloučil psychiatr a beru pouze udržovací nasazovací a tu nejnižší dávku jednoho AD. Jinak nic víc. Kdyby se to alespoň někdy zlepsilo a někdy zhoršilo, tak by to bylo lepší, ale nic na to nemá vliv, je to pořád stejně bo horší.
@Lucy75 hypnózu a tam taky žádný konkrétní spouštěč není 🤷 jo je to záhada jenže mě to dohání k šílenství když nevím co to je a čím. Takže zkusím tu MR ok no a když bude ok? Což doufám
zase v 45 RS je už docela pozdě…dle guglu 🤔 ale chodím ok omi mluvím ok…nevím no 😥
První příznaky se mi objevily právě v 45 a v 47 jsem si konečně zašla k dr. Dle internetu je to pozdě, ale realita je jiná. Jsou i případy, kdy se projeví až po 50 ![]()
Mám 5 dioptrií - astigmatismus a posledních pár let zhoršení, takže možná už víc ![]()
Ale chci reagovat na ta AD - proč je bereš?
Mě tohle dělá panická porucha s agorafobií, když byl stres, že pojedeme 8 hod. autem pro morče (dnes no real) přestávala jsem vidět, spíš je to hodně rozmazané, stává se mi to lehce častěji, beru denně AD a BZD, bez toho nevím. Samozřejmě je nedoporučuji (BZD), jen, že psychika je mocná, tak zda to nemůže být od ní?
Přeji ať to není RS ani nic podobného ![]()
@Lucy75 jinak ne ne nikoho jiného 🤷a nic přírodního. Já se nemám čeho chytit právě, ale vůbec krom té MR ale když nemám jiné příznaky tak 🤷
chápu, já nejsem příznivec šarlatánství, natož nějakých karet a předpovědí, ale myslím fakt třeba čínskou medicínu, tam se dá třeba na TCM trošku dozvědět věci o svém těle a psychice z jiného pohledu a úplný nesmysl to není - zkus se podívat a poradit.. za jednu konzultaci to podle mne určitě stojí https://www.tcm.cz/
@Monik29 píše: Více
Hele i to mě napadlo ale bzp jsem snad rok nepotřebovala díky bohu, to víš ale musím je mít v kabelce bez nich ani ránu ☝️ mám GAD, ale jsem plně již stabilizovaná dva roky. Hodně mi pomohla hypnóza a odstranit spouštěč 😎proto beru jen udržovací dávku AD a kdybych ji prý hned vysadila, tak by se vůbec nic nestalo protože je to prý takový minimum. Zkoušela jsem si i vzít pulkovej Neurol, zda nebude změna, ale vůbec nic 🤷 to bylo první co mě napadlo že ta psychika. Ale mě to nekolísá právě vůbec
zase nasazovací minimální a udržovací dávka ad by to nemohla způsobit ne?
Moje dcera má velké problémy s lepkem, přitom celiakie vyšla negativní, krevní obraz má perfektní, ale lepek je průšvih i v malém množství, takže na nějaké testy bych se vůbec nespoléhala.