Prevenar 13 - očkovat nebo ne?

189
3.4.12 22:57

prevenar 13 očkovat nebo ne?

Ahoj maminy, v úterý mám jít s Honzíkem na 1. očkování a chtěla jsem k tomu i 1. dávku prevenaru 13, ale dneska jsem slyšela hodně špatnou kritiku na tohle očkavání tak teď vůbec nevím jestli ho mám nechat prckovi píchnout nebo ne. Prosím poraďte jaké máte zkušenosti s tímhle očkováním. Děkuju :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
3.4.12 22:58

My jsme očkovali zároveň s hexou a bez reakce.

• Citovat
  • Upravit
20557
3.4.12 23:05

¨My neočkujeme nic a jsme taky bez reakce… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
3.4.12 23:06

HOdně špatnou kritiku?Odkud?Od koho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
3.4.12 23:08

A jak je starý Honzík? Hlavně by měl být před očkováním naprosto zdravý. Pokud se ti nebude zdát, tak to odlož, není kam spěchat. Názory na společné očkování s Hexou se různí. Někdo je pro rozložení, někdo zase pro píchanec na ráz. Každé očkování je pro miminko velká zátěž a jakou bude mít reakci (hned nebo i s odstupem času) ti nikdo předem neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
3.4.12 23:12

mamina že mluvila dneska s homeopatičkou a ta že se na tohle očkování ptala a že zjistila že na to děti mají špatný a zákeřný reakce a že celý očkování je jen o tom jak tahat z lidí peníze že někdo vymyslel že budou vydělávat na té :think: hle vakcíně a že je to ten bacil vytažený z nakažených dětí nebo tak něco… Tak se právě ptám abych Honzíkovi spíš neublížila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
3.4.12 23:14

Honzíkovi budou v sobotu 3 měsíce… To doktorka říkala že zkusíme obojí a kdyby to nedělalo dobrotu tak bychom chodili po 14ti dnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
3.4.12 23:16

Osobně bych teda rozhodně neočkovala a kor ne dohromady s hexou, nikdy nevíš jak na to může reagovat a jestli vůbec pak to chození po 14 dnech bude mít smysl. Ale to si musíš rozmyslet sama, jak to vidíš ty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.4.12 23:22

mám prevenarem naočkované obě děti.
první to měl zvlášť, druhý dohromady s hexou.

rozhodovali jsme se u prvního dlouho, upřímně, rozhodoval spíš muž doktor, resp. on si všechno nastudoval. u druhého bylo jasno.

žádný z kluků neměl nikdy žádnou reakci na žádné očkování. vždy jsem také úzkostlivě dbala na to, aby byli úplně zdraví..

ale nemohu radit, co máš dělat. my očkujeme. očkujeme tehdy, pokud si myslíme, že vakcína za to stojí.
a u prevenaru jsme se rozhodli, že riziko pneumokokové sepse, nebo zápalu plic, meningitidy apod. je pro nás horší, než vakcinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
3.4.12 23:27

Ne,nešla bych do něj.Už hexa bude pěkný zápřach na imunitu. ;)

• Citovat
  • Upravit
5277
3.4.12 23:45

My měli hexu + prevenar 13 současně a bez reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
3.4.12 23:51

Ja ockuju po 14 dnech od hexy zvlast a az od 4 mesice i hexu i prevenar, takze mame teprve po prvnich davkach a reakce zadna ani na jedno ockovani. Slyset od homeopata, ze jsou zakerne reakce…co to je zakerna reakce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.4.12 00:02
@Miška 1991 píše:
mamina že mluvila dneska s homeopatičkou a ta že se na tohle očkování ptala a že zjistila že na to děti mají špatný a zákeřný reakce a že celý očkování je jen o tom jak tahat z lidí peníze že někdo vymyslel že budou vydělávat na té :think: hle vakcíně a že je to ten bacil vytažený z nakažených dětí nebo tak něco… Tak se právě ptám abych Honzíkovi spíš neublížila…

jejda, tak zákeřný reakce teda nevím, jaké jsou. jsou prostě reakce, které jsou popsané. viz příbalový leták, který je ke stažení na stránkách SUKL.
jsou odpůrci a jsou příznivci očkování. ale upřímně, takhle paní homeopatička mi spíš přijde jako blázen..
od odpůrce očekávám fakta, relevantní fakta, ne to, že jsou na něco zákeřný reakce…mmchodem, na prevenar (teda pravda 7, ten starý, teď jsem se už neptala) jsou podle mojí pediatričky z kombinovaných vakcín(tj. proti více kmenům nebo více bakteriím/virům)právě reakce nejmírnější. a je už dost stará na to, aby pamatovala hodně druhů očkování :)

očkování samotného se neboj, obecně. snaž si ale vybírat..
já mám třeba sama pochyby, resp. ne pochyby, ale přímo se mi to nelíbí - proč píchat do 3m dítěte vakcínu proti hep.B? raději bych očkování společně s hepA ve 3letech. jenže s hexou nemám na výběr. :(
stejně jako priorix nechci očkovat v 15m (už ani nestihneme), ale po dohodě s manželem až po druhém roce. neočkovali jsme rotaviry, ani meningokoka - zatím, ani klíšťovku.
nejsem pro všechna očkování tak, jak jsou předepsaná/doporučená.nejsem ovce.
ale prevenar jsme očkovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Karin
4.4.12 00:08

Natašo, tvůj manžel, jak jsem pochopila je lékař a sám uznal, že MMR je dobré očkovat až po 2 roce, tak proč nám sakra doktoři nutí děti očkovat už pomalu od 15 měsíců a vyhrožují, že nás nahlásí na sociálku. Viz můj připad, doktorka mě uhání od 17 měsíců malé a já ji řekla, že to chci odložit po 2 roce a ona, že to se nesmí a že mě bude hlásit na sociálce. Ach jo, proč tak naléhají , to mají z toho nějaké body nebo postihy nebo co?

• Citovat
  • Upravit
1472
4.4.12 00:21
@Barusak78 píše:
Ja ockuju po 14 dnech od hexy zvlast a az od 4 mesice i hexu i prevenar, takze mame teprve po prvnich davkach a reakce zadna ani na jedno ockovani. Slyset od homeopata, ze jsou zakerne reakce…co to je zakerna reakce???

Pak patříš mezi ty co mají štěstí a jejich děcka to očko ustáli. Bohužel někteří to štěstí neměli. Znám dva případy co jim po očku děti zemřely, a některé se perou s následky ještě teď. Zákeřné následky si přečti na příbalovým letáčku k vakcíně. Dalo by se říct (spíš já bych to brala tak), že by se mezi ně dala počítat i teplota a pod.
No a nejspíš má s tím homeopat zkušenosti, když o tom tak mluví. Co ty víš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek