Prevenar 13 - očkovat nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
4.4.12 09:24
@nepřihl. Karin píše:
Natašo, tvůj manžel, jak jsem pochopila je lékař a sám uznal, že MMR je dobré očkovat až po 2 roce, tak proč nám sakra doktoři nutí děti očkovat už pomalu od 15 měsíců a vyhrožují, že nás nahlásí na sociálku. Viz můj připad, doktorka mě uhání od 17 měsíců malé a já ji řekla, že to chci odložit po 2 roce a ona, že to se nesmí a že mě bude hlásit na sociálce. Ach jo, proč tak naléhají , to mají z toho nějaké body nebo postihy nebo co?

nemůže tě nahlásit, ve vyhlášce je napsáno, že očkuje od 15 měsíce věku. když tě nahlásí, nemůže se nic dít, paragraf mluví jasně. není žádná horní hranice, do kdy musí být doočkováno. doporučuje se školkový věk, na přihlášce do školky je kolonka očkování..
mě dr. taky uhání. ale má smůlu, znám svá práva 8)
postih z toho určitě nehrozí ani jemu, body za to jistě nemá, u praktiků je paušál, takže čím méně praktik léčí, tím víc z tebe vlastně má.. bych řekla, že prostě chtějí mít „splněno“, jinak si to neumím vysvětlit, že chtějí mít do 2let kompletně očkované dítě.. :nevim:

starší první MMR vakcínu dostal někdy v 18m, byl zdravý, ani rýmička, tak mi to nevadilo.
ale náš mladej má alergii, zatím nevíme na co, celou zimu byl chcíplý, teda vlastně teď víme, že nebyl chcíplý, ale alergický, tak do něj tedy rozhodně živou vakcínu, která v pohodě snese odkladu, teď prát nebudu.

podle mého se musí děti posuzovat individuálně. když je dítě zdravé, dobře snášelo předchozí očkování, tak proč neočkovat po tom základu, s rozumným odstupem pár měsíců, klidně. proto je podle mého ve vyhlášce ta spodní hranice, aby mohli dr. přistupovat individuálně. jenže dr. si jí mnohdy vysvětlují jako datum :think: nerozumím tomu, opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kdoule
4.4.12 10:07
@Miška 1991 píše:
Ahoj, u nás na ouška trpěla moje sestra a Honzíkovo nevlastní sestřička…

Můj syn měl velmi časté záněty středouší, každé ucho píchané min. 10× plus každý druhý měsíc ATB pro neustupující horečky přes 40 a schvácenost, nikdy ale nebyl zjištěn jako původce pneumokok. Pro nás by očkování tedy nebylo vůbec žádnou pomocí a přesto, když vyvstala kontraindikace antibiotik, se mě pokusili přimět k doočkování pneumokokem. I při průkazném argumentu, že u něj to původce opak. nemoci není, nedokázali vymyslet nic lepšího.

Jsem ráda, že je to očkování dobrovolné a že můžeme zvážit, jestli náš strach a naše zkušenosti spíš podbízejí očkování, nebo nám důrazně říkají raději opatrnost. Pro mě ale ochrana proti 7(13) kmenům pneumokoka z víc než 80 není moc velkým pocitem ochrany a bezpečí.

• Citovat
  • Upravit
29436
4.4.12 10:43

Příspěvek upraven 08.05.18 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.4.12 18:12

Po poradě s doktorkou jsem se včera rozhodla, že ho dáme asi až ve dvou letech a zaplatíme (koneckonců má pravdu, že je fuk, jestli doplatím 4× 500,– nebo 1× 2000,–). Trpěli jsme na uši s mužem oba, tak říkala, že by to dala, ale že má lepší reakce, když se to dá až později. Malý ho taky má, tak bych ho chtěla dá i malé. Dohromady s hexou bych to osobně vůbec nedávala, nemám z toho dobrý pocit - a to měl malý všecky očkování bez reakce (včetně TBC :roll: :lol: ). I přesto, že je „nereakční“ a velmi zdravý, jsem odložila Priorix - jdeme na něho příští týden, takže téměř přesně ve třech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.12 07:24

My měli také Hexu a mezitím Prevenar a bez reakce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karin
5.4.12 09:46

ono může být 1000 dětí bez reakce a tak si řeknete, že když to ostatní zvládly, tak proč ne my, ale to vám předem mohou zaručit nějaké podrobné testy imunologie, abyste byly víc v klidu. Já jsem se u starší dcery moc o vedl. účincích očkování nezastavovala a věřila jsem doktorům a reklamám. Starší dcera měla febr. křeče a odvážela nás rychlá do nemocnice a já si to vůbec nespojovala s očkováním. Až před rokem, tedy víc jak 3 roky od těch křečí, jsem se začala o očkování podrobněji zajímat a podívala jsem se do oč.průkazky starší dcery a viděla jsem, že ty křeče nastaly po 10 dnech od očkování hexy. Ono vážně nemůžete spoléhat , že když jiné děti neměly reakci na určité očko, tak automaticky to tak bude u vás. Určitě znáte tragický příbad Milenky , ale třeba někdo ne a třeba mu to pomůže, kdyby náhodou jejich dítě mělo po určitém očkováním podobnou reakci, aby věděl, že se nesmí nechat od doktora odbýt. Já jsem vždy při čtení o Milence strašně rozpláču a když jsem to dala přečíst manželovi, tak jsem viděla , jak nenápadně utírá slzy

http://www.dlouhacesta.cz/…alitida/c367

• Citovat
  • Upravit
17521
5.4.12 16:27

C

Příspěvek upraven 29.05.14 v 23:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.4.12 14:33

My mame prevenar 13 a ockovali jsme s hexou dohromady a nikdy zadny reakce nemel. Jen ted cekam, jdeme na Priorix pristi tyden, tak doufam, ze bude taky bez reakce. Kamosky mala mela po nem 40 horecky 4 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
11.4.12 14:22

Bohužel musím souhlasit s názorem homeopatky.Nechala jsem malému naočkovat prevenar 13 a po druhé dávce jsme skončili v nemocnici se zánětem ledvin.Doktoři mi nedokázali říct jak k tomu přišel :,( přelečili biotiky a šli jsme domů s udržovací dávkou biotik.Po 3 měsích mi došla trpělivost a také jsem navštívila homeo a ta se mně hned ptala jestli nemá nahodou naočkovaného pneumokoka, že ten zánět byl reakcí na očkování.A stálý vyskyt bakterii v moči je doznívání.Nyní jsme konečně v pohodě, moč sterilní a ledviny o.k :potlesk: .Třetí prevenar jsem posunula až v 15 měs. ale trnula jsem co bude.naštěstí dobré, ale pro jistotu jsem mu homeo dala.další povinné očkování dáme rozhodně až po druhém roce a u druhého pneumo určitě očkovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
11.4.12 14:27

Mám 2 děti - 4 a 2 roky. U prvního bych Prevenar platila,u druhého už byl zdarma,ale naše Dr.toto očkování doporučuje až v případě,že by děti často trpěly na záněty uší. U nás naštěstí dobrý,takže naočkovaný není ani jeden.
Dr. má stejně starého vnuka jako je můj syn a toho taky neočkovala!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
11.4.12 14:55

Vem Vám moc děkuju za názory :hug: Včera jsme byli prvně očkovat, ale jen hexu. Prevenar jsem si rozmyslela když mi volala známá, že její malá skončila v nemocnici a dávali jí do oušek nějaké trubičky aby slyšela a to i přes očkování… Takže jsem sakra rychle změnila názor a neočkovala jsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
12.4.12 12:06

B

Příspěvek upraven 29.05.14 v 23:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
12.4.12 12:18
@Babe007 píše:
Ještěže všechny pediatři nepasou jen po provizích od farmaceutických firem a doporučí očkování jen tak kde je to vhodné…Zbytek musí spoléhat, že se dobře rozhodne.

Bohužel je to tak… Ale naše zdravotní a hlavně úplně všechny lidi v našem státe řídí peníze… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.4.12 08:59

neočkovala bych nějakou látku v kojeneckém věku jen kvůli zánětu středouší,my jsme očkovali kvůli invazivním formám, které způsobují sepsi, zápal plic a meningitidu, pro nás to bylo závažné riziko, i proto, že manžel je pneumolog a všechny sajrajty jim leží na oddělení…
kdybych chtěla chránit proti z. středouší, počkala bych a očkovala po 2.roce, případně. ale tohle fakt nebylo to, proč jsme očkovali..

zánět ledvin může miminko dostat celkem snadno, bohužel, je to jeden z nejčastějších závažných infektů u dětí a já osobně bych to do souvislosti s vakcínou nedávala. velmi pravděpodobně by ho dostala i bez očkování. mohlo se stát, že po očku bylo dítě oslabené, a snadněji podlehlo infekci, ale to by bylo i po samotné hexavakcíně. zajímalo by mě, jak homeopat pozná, že nějaká choroba je reakcí na očkování.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.4.12 11:20

Nejsem odpůrce očkování, to určitě ne.Jen mám pocit, že je toho v prvnim půl roce až příliš.Samozřejmě je to na každém jaké očkování zvolí, já už bych do toho nešla.Homeopatka to asi nepozná, ale má více takových případu.Navíc od lékařů jsem se nic nedozvěděla.Proč jsme zánět dostali ani jak se mu vyvarovat do budoucna.Dostali jsme antibiotika a hotovo, když byli bakterie v moči tak znovu antibiotika.Během prvního roku jsme je měli 3× :zed: po čtvrté už jsem je odmítla a riskla homeo…vyšlo to.Tím ale netvrdím, že je to všelék.Pořád mám na prvním místě pediatričku, jen když jsou doktoři bezradní tak zkouším i jiné alternativy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek