Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@LLenule111 možná, že díky tomu, že byl očkovanej, neumřel, že.
Holky, prosím - je Prevenar 13 očkování i mimo jiné proti meningitidě?
Meningitida = meningokok = zánět mozkových blan???
Když hledám na netu očkování proti meningitidě, o Prevenaru nikde ani zmínka, tak proto se tu ptám ![]()
@Salorka
ano, je proti meningitide zpusobene pneumokoky.
infanrix hexa chrani mimo jine proti meningitide zpusobene hemofilem.
A proti meningokokum chrani bexsero, menveo nebo nimenrix.
to jsou 3 nejhorsi bakterialni puvodci meningitid.
Takže abych dítko, co nejvíce ochránila, musela bych mu naočkovat tři druhy vakcín?
@Salorka
4.
Hemophillus - proti tomu je Infanrix hexa (tedy základní očkování)
Pneumokoky - prevenar 13
Meningokoky - Bexsero (kmen B) + Nimenrix nebo Neisvac (kmeny A, C,W, Y)
pro úplnost z meningokoka je u nás cca 75% kmen B, zbytek vesměs C, méně Y a W
http://www.vakciny.net/…i/menab.html#3
@bamboole píše:
@LLenule111 možná, že díky tomu, že byl očkovanej, neumřel, že.
Možná měl tu silnou chřipku jen proto, že byl očkován na zcela jiná kmen chřipkového viru.
Za mne obecně očkování proti jasným nemocem typu obrna, TBC, pravé neštovice a podobně zcela jistě ano. Očkování proti chřipce bych vůbec neřešil.
Dobrý den,
jen připomínám, že shrnutí o vakcíně prevenar najdete také v Encyklopedii eMimina v hesle Prevenar 13. Také si tu můžete přečíst základní informace o dalším očkování dětí.
Dobrý den,
jen připomínám, že shrnutí o vakcíně prevenar najdete také v Encyklopedii eMimina v hesle Prevenar 13. Také si tu můžete přečíst základní informace o dalším očkování dětí.
Přeji pěkný den ![]()
adminka Eliška
Dobry den my měly pevni ockovani pred 4 dněmi a mala mi celou noc nespala je hrozně protivná sice je pravda že v noci nám trvá než usne ale po to očkování je to ještě horší vzteka jse neví jak usnout a jen řev už před tím očkování jsem byla stoho jejího spani na nervy ale teď je to extrem
Jak je to když dostala jednu vaxinu má to nějaký účinek když bych další už nedala nebo to bylo zbytečně že jsem ji vůbec s tou první trápila : ![]()
Holky prosím poraďte. Miminko 2měsíce a zítra máme jít na hexu. Chtěla bych dát i Prevenar a mám si prý rozmyslet jestli najednou nebo dát Prevenar zvlášť jiný den. Co je lepší? Jaké jsou pak případné nežádoucí reakce na očkování samotnou hexou nebo Prevenarem?
@Salorka zdravím, my byli s dvojčátky na obou vakcínách najednou v pondělí. Jednu dostali do jedné nožičky druhou do druhé. Do večera spali, pak byli dost protivní, v noci se co chvíli buduli a další den byli protivní asi z nevyspání, ale spát nechtěli. Dneska už to bude doufám v pohodě, jinak se z toho fakt zcvoknu
ale jsem ráda, že to měli najednou, jelikož toto bych dvakrát za sebou nechtěla ![]()
@Salorka jen teda ještě dodám, že nás dr varovala před teplotami, které naštěstí neměli, jen mám podezření, že jeden po tom měl průjem
a teda 24hodin neměli být na sluníčku, což u nás známená že byli protivní i proto, že nebyli venku ![]()
@Salorka
U obou dětí očkuji zvlášť. Pokud by byla jakákoliv reakce, budeme pak vědět, jestli je to na hexu nebo na prevenar. Navíc mi to naráz přijde jako moc velkej koktejl.
U prvni dcery jsme ockovali dohromady a snad nikdy nemela ani teplotu a ja to moc neresila, byla v pohode.
Ted u druhe davame zvlast, sice chodime uz 3mesice skoro co 14dni a porad neco, ale prijde mi to mensi zatez to rozdelit…a ta mi tedy reaguje teplotou, na hexu, prevenar v pohode..zrovna dnes jsme po druhe hexe, takze spala vcera od 18h a je protivna..
Dáváme vždy vše zvlášť.. vždyť to malinké tělíčko dostane zabrat už s jednou vakcínou… Jinak reakce na hexu - 1 noc horečky, pak nic. Na prevenar zvýšená teplota pár dnů. Jako jedinou „nevýhodu“ rozdělení vidím problém se stíháním očkovacího kalendáře (když se do toho připlete třeba nějaká viróza)…