Prevenar 13 - očkovat nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alena1995
16.6.21 10:08

@Salorka Dávám zvlášť s rozestupem alespoň 2 týdny.

• Citovat
  • Upravit
6594
16.6.21 10:24

Holky díky. U prvního jsem právě dávala najednou a teď úplně nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
16.6.21 10:28

Přestože dcera neměla reakci na žádné očkování včetně meningokoka, tak jsem dávala zvlášť. Pediatra mi sama řekla, že je to lepší. Pokud by vznikly nežádoucí účinky, tak by nevěděla, kterou vakcínu hlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.6.21 10:29
@Salorka píše:
Holky prosím poraďte. Miminko 2měsíce a zítra máme jít na hexu. Chtěla bych dát i Prevenar a mám si prý rozmyslet jestli najednou nebo dát Prevenar zvlášť jiný den. Co je lepší? Jaké jsou pak případné nežádoucí reakce na očkování samotnou hexou nebo Prevenarem?

Precti si pribalovy letak. Je tam uvedeno, ze pri podani najednou je vyssi riziko kreci.

NIKDY bych nedala vic nez jednu vakcinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
16.6.21 10:48

Rozhodně zvlášť, dohromady se tyto dvě vakcíny dávat nemají.

• Citovat
  • Upravit
421
16.6.21 12:02

Každou vakcínu jsem dala zvlášť, aby tělo mělo prostor se s tím vypořádat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
16.6.21 12:10

Moc díky všem! Dám zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14844
16.6.21 12:48
@Salorka píše:
Holky prosím poraďte. Miminko 2měsíce a zítra máme jít na hexu. Chtěla bych dát i Prevenar a mám si prý rozmyslet jestli najednou nebo dát Prevenar zvlášť jiný den. Co je lepší? Jaké jsou pak případné nežádoucí reakce na očkování samotnou hexou nebo Prevenarem?

Ahoj, za zvážení stojí, že Prevenar lze očkovat kdykoliv, přičemž po druhem roce věku stačí ke kompletnímu naockovani pouze jedna dávka vakcíny. Je to uvedeno v pribalovem letáku, tak si ho přečti.

Rvát do mimina x dávek je vyloženě o kseftu pro doktora, protože stačí chvíli počkat (do těch dvou let) a voilà, ke stejnému efektu od té doby dostacuje pouze jeden pichanec. Velmi bych se proto divila, kdyby tě s touto alternativou pediatr seznámil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14844
16.6.21 12:55

A to samy Bexsero, od určitého věku stačí pouze 1+1. Ale rvát to budou všichni do prtavejch mimin 4×, hlavně ze to dobre vynáší. (Jsem se zase vytocila tady, pardon :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
16.6.21 13:30
@Semtex píše:
Ahoj, za zvážení stojí, že Prevenar lze očkovat kdykoliv, přičemž po druhem roce věku stačí ke kompletnímu naockovani pouze jedna dávka vakcíny. Je to uvedeno v pribalovem letáku, tak si ho přečti.Rvát do mimina x dávek je vyloženě o kseftu pro doktora, protože stačí chvíli počkat (do těch dvou let) a voilà, ke stejnému efektu od té doby dostacuje pouze jeden pichanec. Velmi bych se proto divila, kdyby tě s touto alternativou pediatr seznámil.

A voila do 2let neni dite ockovane proti meningokokum :nevim:

Nevim, nejsem ani ockovaci ani protiockovaci maniak, ale zrovna meningokoka davam, protoze se ho bojim, protoze to jde pak hrozne rychle, protoze u tech prtat to nemusis uplne poznat. Takze za me je proste cekacka 2roky trochu dlouha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14844
16.6.21 13:45

@JednaPrazacka prevenar je na pneumokoky, na meningokoky nimerix a to bexsero a snad ještě něco? Nevím teď přesně.

Vedomi, ze dítě není do dvou let ockovane proti pneumokokům, zrovna pro mě nepředstavuje problém. To je ale každého věc a kdo má jiný názor, tomu ho nezakazuji ;). Já jsem jen toho názoru, ze všeho moc škodí a není třeba mít vše hned.

Spis mě štve přístup lékařů, že automaticky neseznamuji rodiče s těmi možnými alternativami. Přeci rodič je ten, kdo dává informovaný souhlas s výkonem, a když někdo nebyl lékařem řádně poučen, tak jakou má potom ten souhlas hodnotu?

A k čemu je lékař, který zatajuje pacientovi informace o přípravku, který mu hodlá podat? Proč nabídne rodičům pouze jedno schéma, když to lze zařídit i jinak? :nevim: No proč - lenost v kombinaci s finančním benefitem od výrobce potažmo distributora za aplikaci více dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
16.6.21 13:47

@JednaPrazacka
Prevenar je ale proti pneumokokům :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
16.6.21 17:18

@Salorka Doktorka mi také nutila dvě vakcíny najednou a řekla jsem, že opravdu ne. Dávám rozestupy měsíc od sebe. Už tak je vakcína zátěž, natož kombinovaná. Natož k tomu přidávat další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
16.6.21 18:57

My máme měsíc od očkování první dávky prevenaru, zvlášť bez hexy v rozestupu 14dnu a katastrofa, teď toho moc lituju. Dcera od té doby trpí nechutenstvím, stále jen pláče, není to spokojené dítě. Nejsem proti očkování, ale tohle jsem fakt nečekala. Takže za mě raději očkovat zvlášť, ať víš jaké jsou reakce na jakou z vakcín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
16.6.21 21:10

@xxprincesscz takže lituješ, že jsi dala zvlášť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek