Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ada80 půjde normálně do školy.
Btw. A až bude po přijímačkách, vůbec nebudu nic zjišťovat a pátrat po správném řešení testů. Prostě počkám do května, klepnout mě může i později ![]()
@ada80 píše: Více
Nebude mít příští týden volno. Dcera by ten volný čas doma stejně prospala. Vím naprosto přesně. Ve škole budou dělat cvičné testy. Akorát ve čtvrtek nejde do školy. Jede na další školní kolo. Zabere do oběda. Než se vrátíme domů. A v pátek na stejnou školu jede s taťkou znovu na testy.
dítě si samo vyžádalo omluvenku na čtvrtek, že déle doma být nechce, nevidí v tom přínos.
U nás jdou ve čtvrtek na výlet. Jen jim zrušili odpoldku. U nás taky jde do školy a jen nepůjde na trénink a místo toho si dá test.
Do školy. Odhlasovali si změnu rozvrhu a budou mít celý týden jen ČJ a M - přípravu na přijímačky. Plus si myslím, že samotní doma, by byli akorát nervózní. V kolektivu se vzájemně víc podpoří a rozptýlí obavy.
@AvajBr píše: Více
to musí být strašný, ne. Vždyt už to ta hlava potom ani nebere. A ostatní třídy a učitelé budou mít celý týden suply místo češtin a matik?
@vokishka píše: Více
Nevim, asi ano. Prostě to tak mají. Vyhovuje jim to, chtěly to samy děti, odhlasovaly si to oni a pak finálně schvalovali rodiče. Mají ale zkrácenou výuku, max. 5 hodin. Žádné odpoledky. Myslím, že to je naopak nastavené výborně. Jaký je rozdíl v tom, když by bylo děcko doma a samo si počítalo, dělalo testy? Takto mají moznost ještě probrat to, co jim nejde, přímo s vyučujícím. Řekne jim konkrétně, v čem dělají chybu, vyhodnotí testy. Mně to přijde úplně v pořádku a fajn přístup. Doufám, že u mladšího dítěte bude škola fungovat směrem k přijímačkám úplně stejně.
@AvajBr píše: Více
U dcery mají zase v době přijímaček čtvrťáci nalejvárnu z nejtěžšího maturitního předmětu. Taky jsou rádi.
U nás půjde normálně do školy. Uvidím, jestli dá i kroužek, možná jo, ať není ve stresu ještě víc.
U nás se začíná stresovat. To v březnu před první zkouškou nedělala. Minule jen těsně před brečela v autě, že to nedá, že tam nejde. Dneska úplně vyšiluje, protože se může rozhodnout, jestli půjde cestou kresby nebo malby. Podle toho si musí vézt pomůcky. Vzteká se, že nebude dělat zas…ný tělocvik. Mimo jiného je tam Jackův test. Tužky máme na prd, paletu nemůže najít. Papír chtějí moc veliký formát. Už tady sedí skoro dvě hodiny. Napřed hledala, co bude dělat. Ať si to cvičně zkusí. Pak ji to zas nevyhovovalo. Tak nový výkres. Říká, že na žádnou zkoušku nepůjde, že na to kašle. Dvě školy stačí.
@Kelsey
tak to máš doma přímo ukázkově.
já zatím honím mladého po hřišti, aby neměl čas na stresové myšlenky. A manžela naháním, ať si zařídí volno a jel s ním, protože mě z práce nepustí.
@neumisa píše: Více
Jj, dneska to na ní dolehlo. Už chápu, proč jim jedna učitelka říkala, ať si dají tekutého zobana na nervy, ale neopijí se moc. Jen líznout a uklidnit se. Jedu ve čtvrtek. Napřed bylo zamítnuto. Pak bylo povoleno, že můžu. Je to teda výměna. Hodiny za hodiny. Jsem ráda, že jedu. Vypadá, že čtvrtek bude nejvíc stresující. Taky jsem naštvaná. Napřed bylo, že přílohy můžeme nahrát do dipsy. Teď tam mají psané, že přílohy v dipsy nebudou vůbec akceptovat. Za to je 8 bodů. Musí se vše odevzdat v papírové verzi do 17. 4. (tuším tohle datum). Takže přílohy tam půjdu vyřídit. V pátek jede jen taťka. To je zas stejná škola. Dál. A v pondělí pojedu, protože to je u nás ve městě. Ale musím se vrátit dopoledne.
Mně syn poslal SMS do práce, že chce ve středu a čtvrtek zůstat doma, prý nikdo nejde do školy. Radši jsem to proklepla u učitelky a čekám na odpověď, ať ještě nemá neomluvené hodiny. Vám to školy umožňují?
Byla bych radši, kdyby normálně šupajdil do školy. Jinak syn je zenově klidný, až mu závidím. S přípravou se moc nepředřel, udělal za poslední týden cca tři cermaty (tak z půlky) a teď šel do fitka relaxovat 🙈 V květnu už vám asi nenapíšu, protože budu někde na jednotce intenzivní péče…
@Veveří píše: Více
tak škola nemá co umožňovat, absenci omlouvá rodič… a pokud to není vysloveně záškolák a záškodník, tak tento týden to všichni pochopí.
@Veveří píše: Více
omluvenku musíš napsat v každém případě. A školy s tím počítají, umožnují není správné slovo, školy to akceptují, neřeší, co má v omluvence. Takže učitelka to ani nemusí vědět, pokud jí to rodiče nehlásí dopředu. At jde ve středu a uvidí. Ve čtvrtek bych nechala doma, vyspat se a udělat si klidný den.