Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1190
11.4.24 09:52

@renap Jo, u nás to samý. Počítáme spíš s tou školou na třetím místě, ale i ta je skvělá. a hlavně hned za rohem, což by bylo nádherný:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
11.4.24 09:56
@Francis6 píše: Více

O tom přesně píšu, pokud má škola nastavenou min. bodovou hranici, tak dcera ady80 nemá tedy dopředu žádnou jistotu, že se dostane, i kdyby měli na škole ještě volná místa. Navíc ředitelé dostanou výsledky z Cermatu a budou muset ještě zohlednit vysvědčení, olympiády, školní část testů, talentovky atd. Díky novému systému bude ale vše mnohem rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 10:17

@Blondiena Nevím, jak je to s tou školní částí. Ty děti pak do škol podle počtu bodů a prioritizace rozděluje systém Cermat, takže jsem předpokládala, že body za školní část pošlou školy, ředitelé, Cermatu. A ten to pak všechno vyhodnotí a rozdělí. Ale nezkoumala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
11.4.24 10:32
@ada80 píše: Více

Já beru v potaz celkový počet přihlášených, protože i člověk, který to má jako trojku, předběhne jedničku, když se na dvě předchozí školy nedostane a bude mít víc bodů než ta jednička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
11.4.24 10:32
@jkra píše: Více

Jak který test, někdy jsme byli lepší než 90% a jindy lepší než 70%. Syn tam byl 21*. Tak lítal nahoru, dolů. Ale nikdy nebyl níž bez 70%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
11.4.24 10:34
@Veveří píše: Více

Přesně, priorita je téměř jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
11.4.24 10:40

to má ale reálně horší šance na přijetí na tu jedinou školu, na kterou teoreticky má, docela risk, za mě je lepší dát nedosažitelnou jen jednu, druhou tu co nejvíc chci a je reálná a pak ještě záchranu, stát se může cokoliv.

Ona si je přijetím na tamtu školu jistá, že ji má až na 3. místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
11.4.24 10:40

Já myslím, že ty procenta jsou důležitá. Protože když bude těžký test, tak třeba nejlepší bude mít 70b, nejde o nutný počet bodů, ale o porovnání s ostatními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 10:47

@TetaBeata To jo, ale s úplně jiný složením dětí. Na Todáš chodí všechny dětí i ty, kterým stačí minimum bodů. Na ty dvě první školy u dcery jdou děti, které jsou zvyklé dávat to na téměř maximum. A ona má výkyvy, češtinu nejspíš dá hodně dobře a matiku prostě podle toho, jak jí to sedne. Počítáme ale s tím, že jí ty první dvě školy stejně nevyjdou. Což určitě nevadí, pokud vyjde ta třetí škola:-) A nebudeme muset řešit 2. kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
11.4.24 10:48
@Niemeyer píše: Více

Když ono je to v Praze dost složité. Tady nejsou školy mío pod 60b. A všude násobky uchazečů. Máme jednu školu kde berou každého 8., jednu každého 5. a jednu každého 3. a i tam bylo třeba asi 58b před odvoláním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 10:51

Jistá určitě ne, ale tam má velkou šanci. Píše ty testy fakt dobře, jen zkrátka na ty dvě předchozí školy byly v loňských letech přijaty děti s hodně vysokým počtem bodů, většinou nad 45 b. za test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
11.4.24 10:53
@TetaBeata píše: Více

no, v Praze bych to obzvlášť neriskovala. tak držím palce

ale ta škola kde berou každého 5. jak píšeš, se mi zas tak nedostupná nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 10:54

@Niemeyer A ještě, ta třetí škola měla body za vysvědčení, to má plnej počet bodů A za školní část, kterou má taky perfektně. Takže šance je oproti těm dvěma školám fakt velká. Ale nepopsala bych to jako „záchrannou školu“, to ne:-) Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
11.4.24 10:55

@TetaBeata ta Praha je tragická. U nás na hranici se Slovenskem na gymplu vloni ještě naháněli děti na odvolání, aby naplnili třídy. Úplně jiná situace. Ale je fakt, že i u nás rodiče s gymply taktizovali a mělo to opačný efekt… málo uchazečů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
11.4.24 10:58

jasně, tak snad vám to vyjde, pocitově nejlíp víte…

mě ty priority přijdou jako výborná možnost podpořit si volbu, která je realistická, očekávaná a ještě víc si pojistit jistotu přijetí. Kor v Praze, kde jisté není nikdy nic…
tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati