Jak na příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
29.7.16 08:49

Prikrmy

Ahoj holky, male je 7 mesicu a je stale plne kojena, prikrmy mi stale odmita, zvladne max 1-2 lzicky.. Mate nekdo stejnou zkusenost? Uz jsme zkousely ovoce, zeleninu, polivky, jak kupovane tak i domaci… Budu rada za rady a tipy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
7.12.16 16:42

Soutěžte s Hami!

Milé maminky,

soutěžte s Hami o balíček produktů! Vyberte si Váš nejoblíbenější Hami produkt, podělte se na těchto stránkách o Váš názor, proč jej máte rádi a výhra je Vaše! Čím více maminek, tím větší šance vyhrát!

Pěkné odpoledne :kytka:
Tým eMimino.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.21 14:46

JAK dávat příkrmy

Holky, prosím, jak mám malou krmit? Přijdu si úplně neschopná. Koukala jsem na YouTube jak se dávají příkrmy - no v lehátku nám řve a ve vajíčku je strašně zapadlá, takže krmím v náručí - to je celkem v pohodě. Ale. Dám jí lžičku s jídlem do pusy a ona si tam hned narve ruce, nejlíp obě. Tak jí vytáhnu ruce, otřu, dám další lžičku. Takhle je to dokola. Nemají se ty ruce dětem nějak vázat? :lol: Nejen že mi u toho tečou nervy, ale i když ji otřu tak je všechno zapatlaný. Oblečení její, moje, nakonec i postýlka. To budu fakt jako každý den všechno prát? Je to normální? :think:
A hlavně jsem se chtěla zeptat, když mi sní třeba 20g příkrmů, tak ji pak dám o 20ml méně mléka? Nebo jak to funguje ty poměry s mlékem?

• Citovat
  • Upravit
703
10.3.21 17:22

Je tak to mi teď začínáme s prikrmy a je to jízda…já si sednu a ji si dám taky do sedu na sebe a jednu ručičku ji skripnu mezi nás a ta druhá ručička prostě úřaduje 🤣 🤣 Mi máme problém, že mi to plive… Všude se píšou jiné rady.Ja nejdřív nakojim a pak až příkrm… Chce to prostě čas nevím co jiného poradit…A nebo opravdu svázat :dance: :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.21 20:32
@KKikina píše:
Je tak to mi teď začínáme s prikrmy a je to jízda…já si sednu a ji si dám taky do sedu na sebe a jednu ručičku ji skripnu mezi nás a ta druhá ručička prostě úřaduje 🤣 🤣 Mi máme problém, že mi to plive… Všude se píšou jiné rady.Ja nejdřív nakojim a pak až příkrm… Chce to prostě čas nevím co jiného poradit…A nebo opravdu svázat :dance: :roll: :lol:

Někde jsem četla že jestli má ještě ten vypuzovací reflex tak na příkrmy není připravena. Kolik jí je? Kdyžtak zkus chvíli pauzu, mně nechtěla otvírat pusu a byla z toho nešťastná, tak jsem týden počkala a zkusila znovu a už dobrý. Teda až na ten svinčík :roll:
A když kojíš tak předpokládám že ji dáš prostě kolik si vypije. Pak nemusí chtít příkrmy když je najedena, zkusila bych obráceně

• Citovat
  • Upravit
703
10.3.21 22:01
@Anonymní píše:
Někde jsem četla že jestli má ještě ten vypuzovací reflex tak na příkrmy není připravena. Kolik jí je? Kdyžtak zkus chvíli pauzu, mně nechtěla otvírat pusu a byla z toho nešťastná, tak jsem týden počkala a zkusila znovu a už dobrý. Teda až na ten svinčík :roll:
A když kojíš tak předpokládám že ji dáš prostě kolik si vypije. Pak nemusí chtít příkrmy když je najedena, zkusila bych obráceně

No právě že za 5 dní 6 měsíců…
Pauzy dávám tak den dva.Zas to do ní nechci prát… Rostou ji dva zuby a nechce mi pít, když ji zvážim tak kolem té 13-14 hodiny tak mi vypije cca. 50-60 ml.Vic nechce ale mléko odsaju, takto možnost měla… Říkala jsem si že už chce něco jiného… Asi to budou zuby… Přijde ti normální že 8,2 kilové miminko vysaje cca 600-700 ml denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 08:45
@KKikina píše:
No právě že za 5 dní 6 měsíců…
Pauzy dávám tak den dva.Zas to do ní nechci prát… Rostou ji dva zuby a nechce mi pít, když ji zvážim tak kolem té 13-14 hodiny tak mi vypije cca. 50-60 ml.Vic nechce ale mléko odsaju, takto možnost měla… Říkala jsem si že už chce něco jiného… Asi to budou zuby… Přijde ti normální že 8,2 kilové miminko vysaje cca 600-700 ml denně?

Na 8,2kg je to docela málo když příkrmy nejí. A na váze celkově přibírá? Naše jí přes 700ml a má o 2kg míň, vychází nám to cca 120ml/kg/den. Podle Dr. dostačující, ikdyž běžně mimča jedí víc. No to budou asi ty zuby, taky nám teď začaly růst a tím začla flákat pití. Může kvůli tomu i plivat ty příkrmy.

• Citovat
  • Upravit
703
11.3.21 22:11
@Anonymní píše:
Na 8,2kg je to docela málo když příkrmy nejí. A na váze celkově přibírá? Naše jí přes 700ml a má o 2kg míň, vychází nám to cca 120ml/kg/den. Podle Dr. dostačující, ikdyž běžně mimča jedí víc. No to budou asi ty zuby, taky nám teď začaly růst a tím začla flákat pití. Může kvůli tomu i plivat ty příkrmy.

No právě že přibývá krásné..
Do toho 4 měsíce 1 kilo měsíčně teď po 600 gramech každý měsíc… Já si taky myslím že mi pije málo, ale tak co mám dělat…Když nechce…já už byla tak zoufalá že jsem ji skusila dat odsáte z láhve, aby to měla bez práce… Ona vypila ještě míň než z prsu? :nevim: dnes mi vzala kousek kaše. Skusili jsme vanilkovou od sunaru mě chutnala a jí to vypadalo taky trošku snědla, ale bylo to všude :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.21 06:39
@KKikina píše:
No právě že přibývá krásné..
Do toho 4 měsíce 1 kilo měsíčně teď po 600 gramech každý měsíc… Já si taky myslím že mi pije málo, ale tak co mám dělat…Když nechce…já už byla tak zoufalá že jsem ji skusila dat odsáte z láhve, aby to měla bez práce… Ona vypila ještě míň než z prsu? :nevim: dnes mi vzala kousek kaše. Skusili jsme vanilkovou od sunaru mě chutnala a jí to vypadalo taky trošku snědla, ale bylo to všude :P

Hele tak jestli přibírá na váze a je spokojená tak bych to neřešila, některým dětem prostě stačí míň. No vidíš, kaše, na tu jsem si ani nevzpomněla :D Joo ten svinčík to je něco :mrgreen: kdyby někdo poradil nějaký fígle jak krmit bez bordelu, budu ráda :lol:

• Citovat
  • Upravit
22934
13.3.21 08:39

Já jsem měla polohovací židličku od Gmini, ale krmila jsem až od 6.měsíce..
Dokud jsem krmila já, zapatltané nebylo nic, když se pak rozhodly, že se budou krmit samy, to byl mazec a jídlo lítalo všude :mrgreen:
Jinak já jsem nikdy nic nepočítala a po každém jídle dokojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí