Příkrmy - jak dál? Nevím si rady

11522
2.11.12 19:35

prikrmy- jak dal? nevim si rady

Ahoj zkusene maminky…mam nekolik otazek- verte, ze jsem na ne nenasla odpoved :D a prosim nemyslete si, ze jsem uplnej trotl :mrgreen:
nase situace je takova: zitra to budou 3 tydny co jsem zacala prikrmovat. dcera byla rekneme vzdy vetsich rozmeru :mrgreen: a tak jsem si myslela, ze bude hltat zeleninku jedna basen…no nestalo se :D (vim ze to neni o vaze)
jde o to, ze mi nechce jist vubec..posledni 3 dny se to zlepsilo, ale i tak je to slabe (3 tydny jsou 3 tydny..) nesni mi ani 20g :zed: 1)a tak nevim zda mohu dat do zeleniny uz masicko, i kdyz mi zdaleka plnou davku nesni a

1. zda muzu dat uz dopoledni prikrm 3) ci vecer kasi :nevim: dekuji moc za odpovedi :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1021
2.11.12 19:42

Ja bych rekla, ze muzes zkusit, masicko, kasi, nebo treba i ovoce. Ale vic jak dva prikrmy denne bych zatim nedavala. Tak je to spis na tobe, v jakou dobu se chces zbavit kojeni a co misto toho chces dat. A ona ti neji, protoze ji to jako nechutna nebo proc? Malej mi vubec nechtel prvni mesic jakoukoli zeleninu, co jsem mu zkousela davat, tak jsem pak presla na kasi a ta do nej jela! Ovoce taky. Zeleninu ani maso mi v podstate nejedl do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
2.11.12 19:45

Myslím si, že maso už po třech týdnech dát můžeš, začla bych s kuřecím nebo krůtím. Podle mého můžeš zkusit i přesnídávku dopoledne, nebo kaši večer. Zavádět teda pomalu, aspoň dva dny nový druh. Já po 14-ti dnech přikrmování k obědu začla s přesnídávkou a pak za týden už i s kaší. Určitě jí to bude chutnat, malej mi za kaši málem ukousl ruku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
2.11.12 19:45

Ahoj to si pockam taky na rady :) u nas je to podobne! akorat ja prikrmuji asi cca 14dni..ale mala mi sni 2-3lzicky zeleninky..mno..taky byla vetsi(porodni vaha pres 4kg, ted ma v 5mesicich pres8kg :mrgreen: ) tak to zatim nijak nehrotim, prospiva pekne…zatim nedavam nic -jen v dobe obeda mno :think: ale chtelo by se to nejak posunout dal.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
2.11.12 19:46

Další příkrm bys měla zavádět tehdy, když se povede nahradit kojení/ dávku um příkrmem. Což malá zatím určitě nesplňuje. Ale já mám jedlíka, tak moc radit nemůžu. Maso bych přidala, ovoce zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522

Chutnat ji to chutna, sama uz otvira pusinku (to jsou ty 3 dny zlepseni ;) ) ale vic jak 5 lzicek mi nesni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087

A nasi male nejede ani kase moc.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
2.11.12 19:48

Je to o dítěti, každé je jinak, ale to maso bych už určitě zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
2.11.12 19:49

Me jde o to jestli muzu pridavat, kdyz mi nesni tu davku a s takovou rychlosti postupu, by ji snedla az v roce snad :roll: tak ja dam maso a uvidim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.11.12 19:51

Naše malá třeba kaši nejedla nikdy, nejí doteď (přes dva roky) a to jakoukoli, hned ji to natahuje na zvracení. Jinak v tvém případě bych zatím s jiným příkrmem počkala, zkoušela tu zeleninku, klidně i s masem, třeba bude masová :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
2.11.12 19:52
@janica252 píše:
Naše malá třeba kaši nejedla nikdy, nejí doteď (přes dva roky) a to jakoukoli, hned ji to natahuje na zvracení. Jinak v tvém případě bych zatím s jiným příkrmem počkala, zkoušela tu zeleninku, klidně i s masem, třeba bude masová :D

ano, uz jsem na to prisla, ona bude po tatinkovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
2.11.12 19:53

Za mě…
cca měsíc po začátku příkrmů se má začít dávat maso a nebo dobře uvařený žloutek. Takže to bych určitě zkusila.
Jinak jakou dáváš zeleninu? zkusila si domácí i kupovanou, více značek? možná jí jen nechutná to, co jí aktuálně dáváš.
Druhá možnost je, že prostě ještě není na příkrm připravená, ségry děti začaly dlabat příkrmy nějak okolo sedmi měsíců, i když to zkoušela už od 4-5M.

takže máš 3 možnosti, zkusit jiný druh jídla, zkusit přidat maso, třeba zachutná, a nebo se na to vyprdnout, nechat zase týden dva na MM nebo UM, a pak nabídnout znovu.
ale těžko radit, kterou možnost zvolit. ani jedna není špatná, záleží na tobě ;)

a s tím druhým jídlem - no mě doktorka říkala, že dokud jednoho jídla nesní celou dávku, tak nemám přidávat další…na druhou stranu, dle jí je plná dávka 150g, což najednou nesnědl ještě několik měsíců po začátku přikrmování, a i přesto jsem začala dávat další.
Já začla zeleninou a masozeleninou k obědu, pak sem přidala ovocnou přesnídávku dopoledne a pak kaši na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
2.11.12 19:57

@Mar__tanka198 kupovanou jsem nezkousela, me je to nejak proti srsti :nevim: (vim, ze jsou tu maminy, ktere si to zase nemuzou vynachvalit…) ze bych mozna jednu zitra koupila :think: zkusit to muzu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.11.12 20:01

Maso bych asi zkusila ale ovoce zatím ne, aby si nezvykla na sladké a pak ti tu zeleninu neodmítala úplně…některé děti na to hold jdou pomaleji a i naše doktorka říkala, že máme začít s dalším příkrmem, až nám oběd nahradí kojení, to bylo asi tak po měsíci. Já osobně bych to nehrotila, třeba na to jen není připravená a pokud dobře přibírá a tvé mléko jí stačí, tak bych to neřešila, zkušela bych každý den trochu, jednou si určitě vezme víc :) S kupovaným bych ještě počkala, pokud prospívá.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.12 20:24

@alsem
Já jsem si také ze začátku říkala, že kupovat skleničky nebudu a vydrželo mě to asi tak měsíc, kupovala jsem jen skleničky s dýní. Teď, když papá maso, tak je kupuji, nevyplatí se to kupovat a vařit. A navíc jsou mnohem lepší na složení a vyvážení surovin, domácí obsahují hodně dusičnanů…

Jinak ti také neporadím, mě malá od 4. měsíce jí kaši, pak po 14 dnech jsem začala se zeleninou a teď 14 dní jí ovoce odpoledne a vše bez problémů a ve velkém množství…Držím palce, aby se u vás papání zlepšilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí