Příkrmy před 4 měsícem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Proč proč proč proč? proč lidi nečtou. ať si chytrolínka přečte libovolný článek o zavádění příkrmů
špatného na tom vidím, že úplně zbytečně zatěžuje nevyzrálý organismus. tohle jsou ty ženský, který dětěm v půl roce narvou kapra a salát s majolkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje znama pracovala v Irsku jako ‚pomocnice‘ a jejim ukolem bylo nahlasit doktorce kohokoliv, kdo podaval prikrmy pred ukoncenym 17. tydnem veku ditete.
Je to nezodpovedne a skodi to zdravi ditete. To se snad dnes uz vi!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď nevím, co je horší
matka, která zbytečně krmí děti předčasně
nebo kamarádka, která se neumí starat sama o sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mého to brzy je, já mám na zavádění příkrmů poněkud jiný názor, ale na druhou stranu jsou to její děti, trestné to není a tobě to může být jedno. Ať si je láduje třeba gulášem.
Lidi jsou prostě různí a ty to asi nevyřešíš, že jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi Sama o sebe se starat umím. Kamarádka to není…psala jsem známá. A ptam se kvůli těm dětem ne ze bych neměla co na práci ![]()
- Citovat
- Upravit
Moje známá taky dávala na fb fotku, jak jejímu 3měs. klukovi chutná borůvkovej jogurt. Když ji tam její kamarádka napsala, že je to ještě brzo, tak ji sprdla, že jí její máti taky dávala ve 3m zabíjačkovou polívku a žije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi
no toť otázka
jinak zakladatelko, ona zavedla příkrmy sama?? Já měla malou na UM víceméně od narození, a na doporučení dětský lékařky jsem začala dávat zeleninku právě před tím ukončeným 4 měsícem, ALE sama bych to vživotě dělat nezačala a hlavně je pravda že malá je celkem ve všem dost napřed, i lékařka nad tím dlouho přemýšlela, ale ona vše zvládala naprosto s přehledem a hlavně nezvládla víc jak jednu lžičku, víc toho snědla až po tom 4 měsíci a kaši fakt nee, to až opatrně někdy po tom 7-8 měsíci.
No ale nevím jestli bych tě chtěla za známou, takhle mě propírat na netu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebuu píše:
@subsomi Sama o sebe se starat umím. Kamarádka to není…psala jsem známá. A ptam se kvůli těm dětem ne ze bych neměla co na práci
a když ti tady většina (včetně mne) potvrdí, že to vhodné není, tak uděláš co???
zavoláš na ni sociálku? půjdeš ji domů vynadat? dáš ji přečíst tuto diskuzi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je před 4. měsícem? Tři dny? Tři týdny? Třeba jí to doktorka doporučila, třeba světová zdravotnická organizace vydala letos zase nová doporučení, co se kojenecké stravy týče
Mám dvě děti, první začínala s příkrmy v 6m, dřív ani omylem, za dva roky u syna na mě zase koukali jak na tyranku, že jsem nechtěla začít přikrmovat úderem 4. měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebuu a ono, pokud máš ty dítě kojené, fakt je to naprostý nesmysl přikrmovat už od toho 4 měsíce, pokud je na UM, dávají se dřív
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi píše:
a když ti tady většina (včetně mne) potvrdí, že to vhodné není, tak uděláš co???
zavoláš na ni sociálku? půjdeš ji domů vynadat? dáš ji přečíst tuto diskuzi?
Tak chce slyset nazory.
Ja osobne si myslim, ze je to brzy a je to zbytecny. Mam temer 5mesicni a na prikrmy se zatim jeste nechystam. Taky nevim, co k tomu zensky vede, pochopim jen hlad a nepribirani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebuu kamarádce doktorka doporučila přikrmovat cca 2 týdny před 4. měsícem, protože dítě vypilo 1200 ml UM a už mu nestačilo. Bála se, aby si neoddělalo ledviny, tak jí doporučila, aby už pomalu začali se zeleninou.
A ano, je rozdíl, jak moc před 4. měsícem to je.
Navíc mi pořád přijde lepší domácí přesnídávka ve 3 měsících, než ve 4. měsíci nacpat do dítěte svíčkovou. I takovou holčinu jsem zažila.
EDIT: Um nestačilo = budilo se v noci klidně po 2 hodinách a vypilo by klidně ještě mnohem víc.
- Citovat
- Upravit
@subsomi samozřejmě ze ne. Jen me to osobně zajímá. Jestli je to v pořádku nebo ne. Nemusíte se do me navazet. At si dělá každý co chce. Já jen chtěla názor někoho jiného. To snad není trestné ![]()
- Citovat
- Upravit
Těžko říct nemá to dovolené od dětské?
My jsme u nejmladšího začali mrkvi týden před uk.4 měs. dětská, že můžeme najet, protože on mi už nějakou dobu pil přes litr um, k tomu vodu nebo čaj na žízeň, ládoval se už co 2,5h. když ještě zkrátil čas mezi jídly a k tomu zvětšil dávku, tak bylo jasné, že mu jen um přestávalo stačit.
Tvoje kamarádka na to najela moc hopem, ještě bych pochopila, kdyby ji dětská řekla um a k tomu můžete zkoušet zeleninu pamalu pokud ma nenasyty, ale že by i kaši tak brzo to se mi nezdá, že by dr. posvětila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím maminky, chci se zeptat na váš nazor. Mám známou která ma dvojcatka. Ted jim jsou zhruba 4 měsíce. Od narozeni jsou na UM. A ještě před 4 měsícem už do nich ladovala presnidavky které si doma sama dělala. Na tom samozřejmě není nic špatného. Ale jen z pohledu lajka (sama mám první dítě…jsou mu tři měsíce) by me zajímalo jestli to není moc brzo jim takhle davat UM, kaši a ještě presnidavky?