Příkrmy u kojených dětí a imunologické okénko
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Zacala jsem v 5 mesici zeleninou, do 6. mesice jsem pridala lepek (kase) a az zacali jist masozeleninu, tak jsem nasadila ovoce. Nedavam med, ryby a rizikove ovoce se zeleninou do 1 roku, mlecne vyrobky - jogurt od 8.mesice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Plně jsem kojila. Banán ochutnala asi v 4,5 měsíci, jen to olízala. Dávala jsem ochutnávat kousky, imunlogické okénko jsem neřešila. Nejsme alergici nikdo z obou rodin. Vše jsem konzultovala s pediatrou, které věřím. Ale z rozumem - houby ještě neměla (rok a půl), při podávání kyselejších druhů ovoce jsem hlídala zadek. Jednou se mi osypala na puse z rajčat, ale když jsem je ochutnala tak se nedivim, bylo to v zimě a byly hrozně kyselý.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj, stejnych temat je hodne, ale pomerne starych, chci se zeptat, kdy jste zacali s prikrmy u plne kojenych deti a pokud az od ukonceneho 6. mesice, co imunologicke okenko? Proste jaky na to mate nazor.
Obe deti plne kojene a prikrmy jsem u obou zacala od ukonceneho 6. mesice. Doktorka mi rikala, ze muzu drive. Ja nechtela. Pak mi take rikala, ze mam hned dat lepek atd. Ja si jela podle sveho a vse zarazovala postupne. Nasledek nevidim. Ony se i ty nazory za 3 roky zmenily, takze co mi bylo doporucovano s prvnim, tak s druhym uz bylo uplne jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Plne jsem kojila a taky jsem začala az po ukončeném 6. měsíci.
Nejdříve zelenina, pak maso, kaše a ovoce. Četla jsem, že to imunologické
okénko už je zase překonáno. Každý rok pomalu přijdou s něčím
novým
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Teď už je zas teorie imunologického okna pasé Se zjistilo, že to vlastně není tak, jak se
předpokládalo… Každopádně já druhé dítě přikrmuji plus minus od
šestého ukončeného měsíce, první už školní není alergické naprosto
na nic, druhé se taky jeví v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kašli na nějaké okénko, x let zpět to byl žádný lepek do roka, od
nějakého okénka už se začíná taky ustupovat.
Prostě dej na svoji intuici a až budou děti jevit v rámci řekněme
4-8 měsíů zájem, tak začni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@ugluk přesně tak. Mně to doktor taky nedávno řekl… Imunol. okno je pasé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já dceru, plně kojenou začala přikrmovat asi ve 4,5. Prostě na ni bylo poznat, že už chce jíst/ochutnávat. Je drobek a přitom teď, v necelých 6m „žere“. Jí vše - kaši, ovoce, masozeleninový příkrm, dětské vhodné sušenky a krekry, před spaním a dle potřeb(nejsem doma) dostává UM. Příručky a rady si čtu, ale řídím se rozumem a citem. V jídle, jak ve všem, jsou děti originály. Syn mi takhle nebaštil, myslím, že nesnědl lžičku kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já u kojeneho syna začla ve 4 a pul měsících. Rozhodující pro mě bylo, že měl o jídlo zájem. Sem za to i radši, aspoň ho chvíli může hlídat někdo jiný a nejsme zavysli jen na prsu. V půl roce už měl 3 chody denně (ráno presnidavaka, poledne zelenina a maso, večer kaše) a mezitím třeba krupka do ruky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zrovna zacinam prikrmovat druhe dite a nemam ani tuseni co je imunologicke
okenko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Imunologické okénko je už dávno vyvrácený blábol, už jen když se nad tím člověk zamyslí, tak to nedává smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ty alergeny jsou v tom mlice, ne? Pokud teda matka ty veci ji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
U první dcery jsem začala v ukoncenem 6.mesici hodně pozvolna a
u druhé o něco dříve, okolo 5,5mesice.
Jela jsem podle tabulek..nejprve zeleninu, pak maso a nějakou tu lepkou
přílohu, pak ovoce, pak jogurt a poslední kaše..
K lepku se první dostala okolo 8.mesice, druhá okolo 7.mesice. Jogurt
v 8.mesici..
Já jsem nespechala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Dentální Hygiena u dětí ve věku od 3-6let
- Holínky pro děti s vysokým nártem a širokou nožičkou
- Sdílení fotografií vlastních dětí na sociálních sítích
- Děti bez dozoru - oficiálně?
- Proč se někomu bere za zlé to že nechce děti?
- Žlutý meloun pro děti
- Nechci mít rodinu ani děti
- Dítě štítivé k ostatním dětem - přejde to?
Ahoj, stejnych temat je hodne, ale pomerne starych, chci se zeptat, kdy jste zacali s prikrmy u plne kojenych deti a pokud az od ukonceneho 6. mesice, co imunologicke okenko? Proste jaky na to mate nazor.