Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý večer. Prosím, máte někdo zkušenost z Podolí, že by po prvním porodu sekcí proběhl druhý prirozene. Rodila jsem tam před třemi lety syna. Nyní v dubnu mě čeká porod dcery a jsem registrována také tam. Slyšela jsem nedavno nějaké info o tom, že po první sekci automaticky dost tlačí i do druhé. Já bych ale tentokrát moc ráda porodila prirozene.
Jen pro upřesnění, prvni porod probihal zcela normálně celou prvni dobu porodni. Během par hodin jsem byla otevřena na 10 cm, zasla branka. Bohužel malý nesestupoval, nerotoval, vysoký přímý stav děložní. Oxytocin. Otok porodnich cest (dlouhe tlačení - cca hodinu a půl). Pak malému začaly klesat ozvy, takže akutní císař v narkóze.
Tentokrát bych moc chtela porodit prirozene…muj gynekolog mi dava velke naděje, že kdyz jsem se dostala až k fazi tlačení, jsem jako kazda jina druhorodicka a přímý stav děložní se většinou neopakuje. Jde mi ale o to, zda na to stejne budou koukat i v porodnici.
Díky za jakekoliv info ![]()
Hlavně neblbni a neplánuj
Jinak v našich říjňátkách je jedna. Taky Podolí, první císař (důvod nevím) a druhý vyprdla v klidu, co psala, tak jí spíš podporovali.
Sestre po predchozi sekci pro nepostupujici porod v Podoli automaticky naplanovali dalsi sekci a mne po dvou predchozich taky ( tam to je jasné). Ale sestra se prirozeneho porodu nedozadovala.
Kamaradka mela prvni sekci a ted ji nechali do urciteho tydne, ze to zkusi prirozene a pokud se to nerozebehne tak bude sekce. Duvod byla velka hlava miminka.
Take jsem rodila v Podoli akutni sekci, otevrena za tri hodiny, ale po 2 hodinach tlaceni maly vubec nesel. Dalsi porod Apolinar, na prohlidkach u me gynekolozky nikdy nepadlo, jak budu rodit az kdyz jsem prijela v 36 tt do porodnice s odteklou vodou a na 7 prstu otevrena resili doktori zda mi udelaji sekci nebo zkusime porodit normalne a hlavne se me pt
ali jaky porod upřednostňuji… Rekla jsem ze to necham na nich a za pul hodiny se narodila holcicka na tri zatlaceni behem jedne kontrakce…
Dají ti na výběr. Mne v přirozeném porodu podporovali a přenášela jsem do 40+2,s tim, že jsme byli domluveni, že pokud se porod nerozbehne sám do 40+6,tak by jsme udělali císaře (odmítla jsem vyvolávání porodu).Nakonec jsem i tak skončila s císařem, ale to je zase jina kapitola. Každopádně si budeš moct určit, za jakých podmínek chceš přirozeny porod (zda necháš vyvolávat, zda souhlasíš s oxytocinem atd).Dostaneš hromadu papíru, kde jsou jasne popsána pro a proti kazde varianty. No a v dubnu se tam možná potkáme, jdu na třetího cisare ![]()
Diky všem za reakce. Jinak vyvolávání bych také nechtěla, takže doufám, že se porod rozběhne sám a vše pujde hladce
![]()
Rozhodně tě tlačit do sekce nebudou, neboj se
. Já byla v Podolí po akutním císaři, a po dvou letech se mě ptali, jak chci rodit. Nikoho do ničeho nenutí. Výběr byl čistě na mě. ![]()
@Fialka84 Ono asi záleží, na koho tam narazíš. Mně u prvního porodu pořád strašili při přenášení a nutili do vyvolání a byl z toho císař. Při druhém mi moje gynekoložka vyloženě řekla, že jestli to chci zkusit přirozeně, tak do Podolí ne. Ale je pravda, že já mám mezi dětmi malý rozestup. Druhé jsem teda rodila jinde.
@Run píše:
Hlavně neblbni a neplánuj![]()
Jinak v našich říjňátkách je jedna. Taky Podolí, první císař (důvod nevím) a druhý vyprdla v klidu, co psala, tak jí spíš podporovali.
Prosim tě, napsala bys mi nick te paní? Chtela bych se s ni spojit a na par veci se poptat. A bohuzel planuju teda hodne, mam toho plnou hlavu. Nechci se zas probudit po narkoze, nevedet, co je s miminkem a lezet na jipu. Chci byt prvni, kdo si malou pomuchluje ![]()
@Fialka84 ahoj, mám stejný problém jako ty, i když ty už máš nejspíš po porodu, že. Pokud bys měla chvilku, ozvala by ses mi, jak to dopadlo, co jsi zjistila atd.? Díky ![]()
@petule9 píše:
@Fialka84 ahoj, mám stejný problém jako ty, i když ty už máš nejspíš po porodu, že. Pokud bys měla chvilku, ozvala by ses mi, jak to dopadlo, co jsi zjistila atd.? Díky
Po porodu ještě nemam…az za 3 tydn mam termin. Ted 9.4.jdu do Podolí na mereni jizvy a miminka a podle toho se mnou budou pry konzultovat způsob vedeni porodu. Tak uvidime, co mi reknou. Dam vedet ![]()
@Fialka84 aha, já to počítala jen odhadem
Budeš moc hodná, když mi dáš vědět, moc mě to zajímá. Já jsem teprve ve 14tt, takže času dost, ale to víš, nedá mi to už teď o tom nepřemýšlet ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.