Dostala jsem se do tíživé situace. Mám synka, necelé dva měsíce, na mateřskou nemám nárok, takže jdu rovnou na rodičovskou, kde budu dostávat nějakých těch 7800 po dobu 9 měsíců a poté 3600, nebo tak nějak podobně. S otcem nežijeme a není napsaný ani v rodném listě kvůli dluhům a jiným osobním problémům. Výživné nepřichází v úvahu. Momentálně teď bydlíme v podnájmu, kde máme vlastní pokoj, ale už to takhle dál nejde a musíme do vlastního. u nás se nájmy pohybují kolem 6- 7 tisíc zhruba.. to je nejmíň, pokud nechci přímo bydlet mezi romama.Na co dalšího mám od státu nárok? Nechci stát ždímat, jen se postara sebe a své dítě. Prosím hloupé komentáře si odpusťte, žádám tu o radu od těch, kteří o tom něco vědí, nebo se dostali do podobné situace. děkuji
Příspěvky k mateřské
Já jsem se teda do podobné situace nedostala, divím se že za 9 měsíců
těhotenství stihl nasekat dluhy a udělat jiné problémy, ale tak vybrala sis
sama..
určitě příspěvek na bydlení takže hledej byt s nájemní smlouvou kde si
zařídíš trvalé bydliště… možná dosáhneš i na hmotnou nouzi ale to
nejde takhle říct posuzuje se ti individuálně.. hodně štěstí
Upřímně, tvůj problém, že nechceš uvést otce do RL, tak se taky sama starej… nevidím důvod proč by se měl starat stát, když se svým rozhodnutím připravuješ o výživné. Jinak krom rodičáku budeš mít nárok na přídavky na dítě a teoreticky na příspěvek na bydlení, prakticky těžko, protože pochybuju, že budeš mít na kauci a první nájem, než by ti nějaký příspěvek přišel.
Pokud budeš mít nájemní smlouvu (ne podnájemní) a trvalé bydliště v daném bytě, můžeš žádat o příspěvek na bydlení. Nezkoušela jsi žádat o porodné? Tam je u samoživitelky nárok, pokud za kalendářní čtvrtletí předcházející porodu nedosahoval tvůj průměrný čistý měsíční příjem 13 176 Kč.
Bud se vrátit k rodičům nebo asi azylák. Vždyt nebudeš brát skoro nic
a i kdyby jis zvládla sehnat bydlení,
zaplatit kauci tak dostaneš příspěvek na bydlení ale 3800+500 přídavek
na dítě a to je vše. hmotka ne tam se bude řešit proč neni otec v rodném
listě, jak první se o dítě musí starat rodiče a pokud jsi otce nenapsala
tak smůla
@Anonymní píše:
Dostala jsem se do tíživé situace. Mám synka, necelé dva měsíce, na mateřskou nemám nárok, takže jdu rovnou na rodičovskou, kde budu dostávat nějakých těch 7800 po dobu 9 měsíců a poté 3600, nebo tak nějak podobně. S otcem nežijeme a není napsaný ani v rodném listě kvůli dluhům a jiným osobním problémům. Výživné nepřichází v úvahu. Momentálně teď bydlíme v podnájmu, kde máme vlastní pokoj, ale už to takhle dál nejde a musíme do vlastního. u nás se nájmy pohybují kolem 6- 7 tisíc zhruba.. to je nejmíň, pokud nechci přímo bydlet mezi romama.Na co dalšího mám od státu nárok? Nechci stát ždímat, jen se postara sebe a své dítě. Prosím hloupé komentáře si odpusťte, žádám tu o radu od těch, kteří o tom něco vědí, nebo se dostali do podobné situace. děkuji
Zajdi si na sociálku, tam ti poraděj co a jak, jinak tím že neuvedeš
otce a dobrovolně se připravíš do budoucna o alimenty není moc dobrý
nápad.
@Anonymní píše:
na nic, vzhledem k tomu, že dítě nemá otce v Rl - naštěstí si stát
uvědomil, že spousta lidí to zneužívá
No tak prostě v 6 měsících dáš dítě do jeslí a půjdeš pracovat na plný úvazek. Holt ne každá maminka si může dovolit sedět doma s dítětem 3 nebo 4 roky. Vybrala sis za otce dítěte špatnou osobu, tak teď je to bohužel na Tobě. Dostaneš plat a přídavky, na bydlení vám stačí garsonka 20m. A hlavně zpacifikuj toho svého ploditele, ať kouká platit, jeho dluhy Tě zajímat nemusí. Zajdi za jeho rodiči, pokud jsou normální, něco na vnuka přispějí. Najdi si brigádu, letáky můžeš roznášet i s kočárem.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.