Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám nějaké starosti teď s přítelem
nedávno to byl rok našeho společného bydlení a v poslední době to jde nějak z kopce :/ Já jsem raní ptáče a on si rád přispí a v tom v poslední době na mě nebere ohled :/ máme byt 1+kk, jelikož chodím do fitka a do práce na devátou max desatou tak vstávám v pět nebo když nejdu cvičit tak v sedm…přítel nechápe, že potřebuju 8 hodin spánku a klidně si do jedný do rána nahlas paří na playstationu, který je naproti postele
a já nemůžu usnout, pak naspim čtyři hodiny a jsem nepoužitelná :/když jsem mu to vytkla tak mě sjel, že mě to nemůže rušit :/ v poslední době chodí z práce nejdřív po osmé večer, dřív chtěl být v sedm doma…v pátek většinou dodržuje, že je po šesté už doma (maká 5 minut od baráku) a zrovna tenhle pátek jsem s ním chtěla jít na vinobraní, jelikož jsem byla nachcípaná tak jsem mu řekla, že tam nemusíme a že si můžem pustit film, slíbil že bude po šesté doma a dorazil v devět :/ tohle dělá pořád a já na něj čekám s večeří, když to čekání trávim TV tak mi pak řekne, že furt čumim na TV a když bych šla po práci někam s kámoškou tak by měl zase kecy, že furt někde lítám :/ když jsem mu řekla, že mi chybí to jak chodil v sedm domů, tak on mi vyčte, že před rokem a půl zpátky jsem s ním koukala třeba do tří do rána na filmy a dělali jsme filmové marathony :/ na to mu odpovím, že to bylo vždy o víkendu a chodila jsem ještě do školy a neměla žádne starosti o domácnost, vaření apod…:/ a nemluvím o tom, že minulý týden jsem marodila a zvládala u toho vařit, uklid apod. Když jsem ho požádala o kapky na kašel tak jsem si nakonec pro ně musela sama :/ jemu bylo včera blbě a já už v osm ráno letěla do nejbližší lékárny mu pro prášky :/ tak já nvm co s nim :/ mám ho ráda, ale tohle chování mě trápí, já se kvůli němu můžu přetrhnout a on takhle :/ máte nějaké tipy a triky jak si toho svého v tomhle zkrotíte??
Zkrotit chlapa nejde, ma to prostě v sobě, a jen tak se nezmění, nechápe te a je to sobec. Taky jsem měla doma něco podobného, vydrzela jsem to necelé tři roky. ![]()
No a když hraje na PS tak nemůže si to dát do sluchátek?
přítel když hraje xbox a já chci spát tak to takhle řešíme ![]()
jinak nevím co ti poradit, musíte si sednout a o všem si promluvit, hlavně dělat kompromisy. Jinak teda kdybych byla nemocná a chlap mi ani nezašel pro kapky, tak bych mu to oplatila stejně, taky bych mu tam pro ně nešla když by byl nemocnej.
Ale jediná rada asi je si o všem promluvit a neválčit, nedělat si naschvály… ![]()
Kup mu poradny sluchátka k ps - to tedy by byl první krok. Ať se vyspis v tichu. Změnila jsi životní styl a jemu to zjevně nevyhovuje - s tím toho asi moc nenadelas. Přestala bych na nej čekat s večeři a fakt chodila večer víc ven apod. Třeba nechce domácí putku?
@Anonymní píše:
Zkrotit chlapa nejde, ma to prostě v sobě, a jen tak se nezmění, nechápe te a je to sobec. Taky jsem měla doma něco podobného, vydrzela jsem to necelé tři roky.
Já ho mám i přesto ráda…nejhorší je že se snažím od ledna zhubnout :/ v práci mám sem tam nějaké starosti, a do toho ještě tohle doma, z jeho strany co se týče jídelníčku a cvičení absolutně žádná podpora :/ k vánocům dostala ode mě permici do fitka na rok, že budem chodit spolu, chodil tak do března a pak se na to vybod :/
@reznikova12 píše:
Já ho mám i přesto ráda…nejhorší je že se snažím od ledna zhubnout :/ v práci mám sem tam nějaké starosti, a do toho ještě tohle doma, z jeho strany co se týče jídelníčku a cvičení absolutně žádná podpora :/ k vánocům dostala ode mě permici do fitka na rok, že budem chodit spolu, chodil tak do března a pak se na to vybod :/
no pokud na to není, tak ho asi nedonutíš
taky jsem začala běhat a chlap mi řekl že semnou nikdy běhat nebude
ale jinak mě podporuje, jen ho to prostě nebaví takže od něj nemůžu čekat že semnou bude chodit běhat.
@Tichošlápek sluchátka jsem zkoušela ale marně, vadí mu to, no podle mě domácí puťku chce, ale to vadí zase mě…když jdu jednou za měsíc s kámoškou ven tak hned bombarduje smskama co bude k večeři a kdy dorazím a jestli to udělám nebo to radši má udělat on…to samé včera jsem si po dlouhé době četla knížku bylo to zajímavé a chybělo mi 8 stran a on se zvedne a jde mejt nádobí a sjede mě, že to šel radši umýt aby neposlouchal kecy…přitom kdyby počkal 15 minut tak jsem si to udělala radši sama
@juliettee to fitko jsem s ním vzdala, když jsem začala chodit bez něj tak jsem toho udělala mnohem víc než on, ale mě vytáčí, že doma se snažím vařit zdravě a přes týden v práci dodržuju jídelníček a o víkendu ne a pak to od něj poslouchám, že proč jsem naštvaná že to o víkendu nedodržuju a nemůžu se pak divit že nehubnu ![]()
@reznikova12 píše:
@juliettee to fitko jsem s ním vzdala, když jsem začala chodit bez něj tak jsem toho udělala mnohem víc než on, ale mě vytáčí, že doma se snažím vařit zdravě a přes týden v práci dodržuju jídelníček a o víkendu ne a pak to od něj poslouchám, že proč jsem naštvaná že to o víkendu nedodržuju a nemůžu se pak divit že nehubnu
a proč to o víkendu nedodržuješ? ![]()
Asi bych s ním promluvila, co mi vadí a co by mohl zlepšit. K PlayStation bych mu koupila bezdrátová sluchátka. S večeří bych na něj nečekala, prostě večeře je v sedm, nejsi doma, tak zbytek najdeš na sporáku/ v lednici. A zvážila bych, jestli má tento vztah perspektivu nebo jste spolu jen ze zvyku.
@reznikova12 aha
tedy ten je ale vážně netolerantní. Jinak my třeba mame domácí práce docela jasně rozdělené a pak se vyhnes temhle kecum - manžel vytíra, myje nádobí (to co nejde do myčky), myje okna, chodi s odpadky. Co to zkusit taky tak? Proste jasna pravidla ohledně chodu rodiny. Btw když nechce sluchátka, protože mu to vadí - znamená to, ze mu nevadí unavená a nešťastná partnerka? Nad tím bych se vazne zamyslela a zeptala se ho na to přímo. A co větší bydlení? To by mohlo pomoci se soukromím
@juliettee protože on si vymyslí nezdravý jídlo a nebo někam jde a pak nevychází ty porce apod :/
@reznikova12 tak co se tyce playstationu at si vezme sluchatka.. Co se tyce hubnuti a fitka.. Promin to je tvuj problem a ty se musis zaseknout a jit do toho sama a ne ze kdyz partner nepujde tak ty to neudelas. Je to o vuli. On neni povinen cvicit kdyz se mu proste nechce jen protoze ty musis hubnout. Tam pozor kdo je sobec..
@reznikova12 píše:
@juliettee protože on si vymyslí nezdravý jídlo a nebo někam jde a pak nevychází ty porce apod :/
tak to bych řešila tak, že on si uvaří to co chce na jídlo on, ty si uvaříš svoje a pokud se mu to nelíbí, tak bude jíst to co uděláš ty. jinak souhlasím s tím že ohledy na tebe nebere, ale asi by sis s ním měla o všem promluvit, jinak to nikdy neskončí.