Přítel/kyně nosí pleny

Anonymní
2.9.12 18:52

přítel/kyně nosí pleny

Mám dotaz, je tu někdo, kdo má přítele-přítelkyni s plenami, jak reagujete, když se třeba venku pomočí…zajímá mne to. Kamarádka má přítele na plenách. Prý ho i přebaluje(je na vozíku, ale není mentálně postižený),do plen jen močí, když jsou venku, doma ho dává na mísu a dává mu bažanta.
Omlouvám se za anonym…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10657
2.9.12 18:56

Tak jestli dospělý člověk má pleny, pravděpodobně má zdravotní problémy, ne? A nemůže za to. Asi nechápu dotaz. Jak bych asi měla reagovat? Smát se? Utéct od něho? Brečet? Nebo mu pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.12 18:57

Já měla takhle tchýni.. jak reagovat? normálně, oni to prostě necítí, s tím nic neuděláš, buď si zvykneš, nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
2.9.12 19:02

Co je tohle za otázku? Pokud partnera miluješ, tak není co řešit. Prostě děláš, co je potřeba.

• Citovat
  • Upravit
8814
2.9.12 19:10

Nechapu dotaz.
Jak by asi clovek mel reagovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
2.9.12 19:13

Nechápu anonymitu. Se stydíš za kamarádku nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
2.9.12 19:17

Taky znám jednoho bezva kluka, bohužel je na vozíku, plenky nenosí, ale musí se pravidelně cévkovat :( ti lidé to opravdu necítí a nemohou za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
2.9.12 19:22

Když miluješ není co řešit, moje tchýně je bývala pečovatelka a dokonce své pacientce musela pomáhat v leže při vyprazdňování takže bud musíš milovat nebo mít k tomu cit!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
2.9.12 19:41

Nepochopitelný dotaz a co by měl člověk dělat, pokud se tohle vinou nemoci stane životnímu partnerovi (manželce-manželovi). Myslím, že dotyčný to nedělá schválně, jsou to „malé“ věci, někdo musí svého partnera-dítě krmit sondou, měnit stomické sáčky apod. Pokud jeden pro druhého něco znamená, tak se nad tím vůbec nepozastavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.9.12 19:42

Tak jasně si psal/a že venku má pleny, tak jak asi může kamarádka vědět, že se přítel pomocil? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.9.12 19:52

Ja nechapu, proc se na to zakladatelko ptas.
Mas senzaci z toho, ze je nekdo vazne nemocny? A zajima te, jake to je se pocurat? Nebo jake je to vymenit plenu pritelovi? Uplne normální.
A co chces za zkusenosti? Proste se vezme plena a vymeni.
Jako evidentne je to zivotni partner tve kamaradky a ta se s tim poprala dobre. Takze je to pro o. k. Nejhorsi jsou presne ti lidé, co se zajímají o cizí nestestí.

Kdyz jsem byla nemocna, taky ne ma kazdy cumel. A hloupí meli hloupé otázky typu, co delám kdyz…

Nezlob se, musela jsem ti to napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.9.12 19:57

Chápu anonymitu, kamarádka by třeba nemusela skákat radostí, že se o tom někdo baví veřejně…

Zakladatelko, pokud močí do plen jen venku, nemělo by to být vidět pod oblečením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
2.9.12 20:05

Taky moc nechápu diskuzi :) Ale pokuď doma močí do bažanta, tak močí stejně tak i na veřejnosti. Přítelkyně, manželky, kamarádi a blízké osoby dotyčného toto neřeší ;)
Myslím, že máš mylné info-na mísu se kvadruplegik ani paraplegik nedává, nejdřív je v plenách a cévkuje se a většinou po konci poúrazové RHB léčby je již schopen vymočit se do bažanta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andy20
2.9.12 20:23

Eshta…proč by se nedával na mísu? Co na velkou stranu? :)

• Citovat
  • Upravit
25007
2.9.12 20:33
@Andy20 píše:
Eshta…proč by se nedával na mísu? Co na velkou stranu? :)

Většinou se dávají normálně na záchod ;) pocit na velkou stranu se ochrnutý člověk cítit naučí, jinak než zdraví lidé ale naučí. Začne ho bolet hlava a má v hlavě zvýšený tep a na záchod se přesunout stihne. To je ta základní soběstačnost, co se po úraze musí naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí