Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
Píše ,že spolu chodili dva roky ,takže otec měl dost času to s dětmi vyřešit než se k nim nastěhovala …pokud by měly takový odpor asi by do toho nešel …Je to divné
hmm. jak chceš šestnáctiletým dětem vysvětlit, že jim domů přivedeš osmnáctiletou macechu? kterou samozřejmě dobře znáš, protože s ní od jejích šestnácti (tedy od věku, ve kterém aktuálně děti jsou) už souložíš? a jako bonus v situaci, kdy o děti se sice vlastní matka nezajímá, ale s předchozí otcovou přítelkyní mají evidentně velmi dobrý vztah, protože se s ní i po několika letech od jejich rozchodu stále vídají? obávám se, že to by puberťáci museli mít svatozář, aby takovouhle situaci v klidu přijali a za novou macechu se nestyděli a respektovali ji ![]()
@Anonymní píše:
Tak takhle jak to pisete to rozhodne nikdo z nas nebere…
Zkus se na to podivat z te stranky jako my, kteri mame deti. Ty muzes byt strasne skvela a mila holka, ktera chce se vsemi vyborne vychazet, ale..pro ty deti je to tezke, nemaji mamu, kam by eventualne sly. Expartnerku byla asi fajn a chybi jim. A najednou maji doma, ve svem prostredi, nastehovanou vrstevnici.
Ja se domnivam, ze tolerance mi nechybi, ale take si neumim predstavit, ze by se tu ted, v mem byte, natrvalo usalasil muj vrstevnik, ktery by chodil (a spal) s mou dcerou.
@vonajebohyne píše:
Zkus se na to podivat z te stranky jako my, kteri mame deti. Ty muzes byt strasne skvela a mila holka, ktera chce se vsemi vyborne vychazet, ale..pro ty deti je to tezke, nemaji mamu, kam by eventualne sly. Expartnerku byla asi fajn a chybi jim. A najednou maji doma, ve svem prostredi, nastehovanou vrstevnici.
Ja se domnivam, ze tolerance mi nechybi, ale take si neumim predstavit, ze by se tu ted, v mem byte, natrvalo usalasil muj vrstevnik, ktery by chodil (a spal) s mou dcerou.
Já to chápu,vim ze to nemají celej život jednoduchý a obdivuju je i pritele jak to zvládli a zvládají doted. Jsou super,přítel je absolutně zbožňuje a oni jeho,ale o to víc me mrzí spolu nějak nedokazeme vycházet.
@Anonymní píše:
Už jsem to vypisovala → Šla jsem do školy v pěti a jsem narozená na konci září takže když jsem nastupovala do první třídy bylo 5, na začátku druhý mi bylo 6, na začátku třetí mi bylo 7, na začátku čtvrtý mi bylo 8, na začátku pátý mi bylo 9, na začátku šestý mi bylo 10, na začátku sedmý mi bylo 11, na začátku osmý mi bylo 12, na začátku devátý mi bylo 13, na začátku prvaku mi bylo 14, na začátku druhaku mi bylo 15, na začátku tretaku mi bylo 16, na začátku čtvrtaku mi bylo 17. V době maturity mi bylo 18 a ted na konci září mi bude 19.
Tim hur pro tebe, pokud maturitu mas. Pokud nema rozum tvuj milacek, ktery je ve veku tveho otce, tak ho mas mit aspon ty a mas si najit nekoho k sobe. Ne, ze bych vam to nepral, ale tohle nema pro tebe zadnou perspektivu. Sorry.
@Anonymní píše:
Já to chápu,vim ze to nemají celej život jednoduchý a obdivuju je i pritele jak to zvládli a zvládají doted. Jsou super,přítel je absolutně zbožňuje a oni jeho,ale o to víc me mrzí spolu nějak nedokazeme vycházet.
Dej tomu cas, pro vas vsechny je to nova situace. Jen si vzdy pripomen, ze ty se v nejhorsim muzes sbalit a vasi te asi nevyhodi, vid? Ale ty deti tu moznost volby tak nejak nemaji, kdyz mamu pres deset let nevidaji.
@vonajebohyne píše:
Dej tomu cas, pro vas vsechny je to nova situace. Jen si vzdy pripomen, ze ty se v nejhorsim muzes sbalit a vasi te asi nevyhodi, vid? Ale ty deti tu moznost volby tak nejak nemaji, kdyz mamu pres deset let nevidaji.
To je jasný. Kdyby to vážně nešlo tak zmizim.
@Anonymní píše:
To je jasný. Kdyby to vážně nešlo tak zmizim.
Preju vam vsem, aby si to sedlo. Pusobis jako mila holka, ktera s nimi chce uprimne vychazet.
@Do-not-touch píše:
Jít do vztahu a dokonce spolubydlení s chlapem s dětmi, natož s dětmi ve vlastní péči, to chce dost zocelenou osobu a spoustu trpělivosti. Přesto to vždycky nevyjde a ano, děti jsou děti, k partnerce je pouto slabší, a to i když jsou už děti odrostlé. A ty máš navíc co do činění s puberťáky a sama moc životních zkušeností nemáš.
Dala bych tomu nějaký čas, nehrotila to a radši vedla vztah bez společného bydlení, než se zamotávala do složitějších a složitějších situací.
Fakt každý, kdo jde do vztahu s někým s dětmi by to měl hodně zvážit. Někdy sebelepší vůle a úsilí nestačí.
Jj,to můžu potvrdit
@vonajebohyne píše:
Preju vam vsem, aby si to sedlo. Pusobis jako mila holka, ktera s nimi chce uprimne vychazet.
Děkuju! Vážně bych chtěla aby nám to vyšlo.
@sagina píše:
hmm. jak chceš šestnáctiletým dětem vysvětlit, že jim domů přivedeš osmnáctiletou macechu? kterou samozřejmě dobře znáš, protože s ní od jejích šestnácti (tedy od věku, ve kterém aktuálně děti jsou) už souložíš? a jako bonus v situaci, kdy o děti se sice vlastní matka nezajímá, ale s předchozí otcovou přítelkyní mají evidentně velmi dobrý vztah, protože se s ní i po několika letech od jejich rozchodu stále vídají? obávám se, že to by puberťáci museli mít svatozář, aby takovouhle situaci v klidu přijali a za novou macechu se nestyděli a respektovali ji
Tak to asi řešení nemá ,jediné mu dělat milenku,než se objeví někdo lepší
@Chytrak píše:
Tim hur pro tebe, pokud maturitu mas. Pokud nema rozum tvuj milacek, ktery je ve veku tveho otce, tak ho mas mit aspon ty a mas si najit nekoho k sobe. Ne, ze bych vam to nepral, ale tohle nema pro tebe zadnou perspektivu. Sorry.
Já si myslím že má.
@Anonymní píše:
Já si myslím že má.
Jsi mladá, času máš dost a nic tě nikam netlačí - když se ti to nebude líbit nebo to prostě nepůjde, máš spoustu času na spoustu nových začátků. Vezmi si z toho vztahu to pěkné a zbytek uvidíš. Jen bych si nepořizovala dítě - ale to asi neplánujete v dohledné době.
Holky, co řešíte za blbosti? Já se vůbec nedivím, že má 40- ti letý chlap osmnáctku. Když se podívám kolem sebe, tak dnešní patnáctky vypadají i na 30
. Proč by nemohla mít maturitu v 18-ti? Je to úplně běžné, že děti chodí do školy v 5-ti letech, protože jsou třeba narozeny v říjnu
. Také mám spolužačku, co odmaturovala v 18-ti. Prď na jeho děti. Jsou to puberťáci, co si z tebe dělají srandu
.
@jednoslunicko píše:
Jsi mladá, času máš dost a nic tě nikam netlačí - když se ti to nebude líbit nebo to prostě nepůjde, máš spoustu času na spoustu nových začátků. Vezmi si z toho vztahu to pěkné a zbytek uvidíš. Jen bych si nepořizovala dítě - ale to asi neplánujete v dohledné době.
Dítě teď určitě ne. Bavili jsme se,že třeba za 4 roky. Ted jsme spolu relativně chvíli a může se stát cokoliv. A navíc bych to neudělala ani jeho dětem ani tomu svýmu. Nevím jak bych mu vysvětlila,že ho nevlastní sourozenci nesnáší. Doufám,že do tý doby se to srovná a budeme spolu nějak vycházet.
Tak je jasný,ze je to takhle lepší ale segru by to samotnou nikdy nenapadlo.