Problém s učitelkami v MŠ - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2965
20.11.14 22:52

@winyanka
Moc ti přeji, že jsi nakonec našla dobrou školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.11.14 16:15

@SIMONA1234 8o :?: Já jsem si s tebou někdy psala o nějakých mých problémech s mým dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.11.14 14:23

@berry4 Ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.11.14 14:31

@SIMONA1234 :?: Zvláštní, že o tom nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.11.14 14:44

@berry4 To bude ta moje nová „imidž“… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.11.14 15:42

@SIMONA1234 " Simono" už jsem překročila :lol:
Heled´. Tenkrát se to netýkalo problému, který zde popisuje zakladatelka. Obrátila jsem se na tebe, jako na člověka, kterému jsem s to virtuelně důvěřovat(což je opravdu vyjímka),ovšem v jiném směru.
Tady tohle jsem opravdu zažila a ne jednou, navíc mám děcko v MŠ a vidím kolem, co se děje a jak funguje „domluva“. Určitě ne s pančelkou.
Sama jsem zažila týdny, kdy mi kdysi holka nečekaně začala odmítat chodit do školky, průjmovala, vymýšlela si horečky a kdesi cosi. Až po 14 ti dnech jsem z ní dostala, že ji p. učitelka, dá-li se tak vůbec nazvat separuje od kolektivu, staví před dětmi za každou hloupost do kouta a nebojí se ji ani uhodit.
Veškerá konverzace s ní se minula účinkem, smetla mě jak malou holku, že mám nezvladatelné dítě a kdesi cosi.
Ano, byla živější, ale určitě ne grázl. Šla jsem tedy za ředitelkou, po dalším asi týdnu, kdy se nic nespravilo a ejhle - ona mi musela přiznat, že nejsem první, že jsem několikátá, co si stěžuje na to samé.
Ta rádoby učitelka ještě to odpoledne dostala výpověd´na hodinu.
Nejen mé dítě, ale i ostatní v podstatě šikanovala.
To stejné jsem v bledě růžovém zažila po letech na ZŠ, u další dcerky.
Hodná holka, jen prostě nezapadala do nadst. požadavků v očích kantorky. V první třídě předesílám.
Rok mi ji slovně ponižovala, šikanovala, nadávala do debilů, blbečků a kdesi cosi, než jsem to nevydržela, zažádala o vyšetření v PPP a až psycholožka to z ní dostala v plné míře. M. J. potvrdila dyslexii… Ne, že mám dítě debila, ale dyslektičku. Z toho vyrostla, na jiné škole, s dobrými známkami a normálními kantory ;)
A ta mi doslova řekla jedno - utečte z té školy, nic jiného vám poradit nemohu, dejte dceru jinam, bohužel ředitel bude kantorku krýt, bude to slovo proti slovu, důkazy jako takové mít nebudeme. Paní učitelka má výborné výsledky, byt´zvláštními způsoby (přetěžuje děti psáno česky, co pro ni není v jejích očích standartní, řeší ponižováním před celou třídou a nadávkami k určitému žákovi ) ale i my jsme krátcí. Jestli ji tedy chcete zachránit, než se vám úplně složí, přeřadte ji.
Z mých zkušeností sama vím, že nemá smysl dnes nic řešit s učitelkou, ta vše ve svém zájmu popře a dokud jí to bude procházet, tak jako taková v tom prostě pokračovat bude. At´je to Jenda nebo Mána.
At´jde o cokoli.
Takové učitelky bohužel byly, jsou a budou a platí na ně jen jedno. Ne komunikace, ale řešení.
Ostatně mi to potvrzuje i další vývoj událostí zakladatelky.

Nebo si stále myslíš, že tím, jak ji odplákovala, se něco vyřešilo? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.11.14 16:07

@berry4 Že jsou některé učitelky kravky, o tom žádná…pár jich taky znám. Jediné, co jsem radila bylo, postupovat „klidněji“…ne hned nastoupit…to je vše. Taky se snažím vždy komunikovat nejdřív v klidu…domluvit se…pokud to selže řvu, stěžuju si, řeším to razantně. Ale až po pokusu o komunikaci v klidu. A nějak nerozumím té poslední větě s tím odpálkováním??? Myslíš, že jsem odpálkovala zakladatelku? Čím? Ve svém přízpěvku nic takového nevidím… :nevim:
Kopíruju:
No…nejdřív to řeš 100% s učitelkou…dohodni si soukromou schůzku, pokud se bude vymlouvat, že nemá čas, tak řekni, že v tom případě to jdeš řešit do ředitelny. (na p. ředitelku si bude muset udělat čas)…řeš to v klidu, bez emocí, pokud to jde…ať nejsi za matku-hysterku…a hlavně si připrav své otázky a argumenty…proč na děti křičí? Proč vyvěšují potupný seznam dětí, co nevystoupí na besídce veřejně na nástěnku? Atd…
Zdůraznila bych to počůrávání, zvlášť pokud se už běžně nepočůrává. Vyjádřila bych pochopení pro náročnost jejich práce (ANO, pochopení udělá víc divů než seřvání na 3 doby, byť by si to zasloužila) ale zároveň ji požádej o víc trpělivosti…
Pokud se to po tomto tvém VELMI velkorysém rozhovoru nezlepší, můžeš to řešit razantněji…třeba s více rodiči a přes ředitelku…
A myslím, že se učitelka mstít nebude, to by byla fakt blběna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.11.14 16:08

@SIMONA1234 :lol: ne ty, myslela jsem učitelku, jak odpálkovala zakladatelku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.11.14 16:15

Jeden dialog mezi mnou a p. učitelkou ze ZŠ:
Paní učitelko, proč má moje dcera samé 1,když jí nadáváte do debilů a blbečků?
Přeci ji nebudu v první třídě demotivovat - já, že jí nadávám? Prosím vás, kde jste na to přišla? Vaše dcera má sice problémy s učením, ale tohle bych si jako kantor nikdy nedovolila!
( moje známá (ING), co měla ve stejné třídě syna mi jedné debatě řekla, že tomu jejímu nadává do prasat a vyžranců, ale že to nějak přetrpí do třetí třídy, že věčně ji mít syn nebude )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.11.14 16:17

@berry4 Jo tááák…si dneska sedim na vedení… :zed:
Je to kravka, no…nejhorší je, když si někdo takový myslí, že je něco víc než ostatní…že tě má díky tomu, že se „stará“ o tvé dítě v hrsti…že ví, že se rodiče bojí ozvat, aby si nezasedla na jejich dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.11.14 16:20
@berry4 píše:
Jeden dialog mezi mnou a p. učitelkou ze ZŠ:
Paní učitelko, proč má moje dcera samé 1,když jí nadáváte do debilů a blbečků?
Přeci ji nebudu v první třídě demotivovat - já, že jí nadávám? Prosím vás, kde jste na to přišla? Vaše dcera má sice problémy s učením, ale tohle bych si jako kantor nikdy nedovolila!
( moje známá (ING), co měla ve stejné třídě syna mi jedné debatě řekla, že tomu jejímu nadává do prasat a vyžranců, ale že to nějak přetrpí do třetí třídy, že věčně ji mít syn nebude )

8o…tak to je drsná liga… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
25.11.14 09:11

@berry4 No tak to je strasny. Tenhle rozhovor bych tak, jak je, pretlumocila reditelce.Je to sice tvrzeni proti tvrzeni, ale proc by sis proboha takove veci vymyslela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25114
25.11.14 09:19

Jinak vyvoj udalosti u nas.Ve tride byla minule s ucitelkou nejaka slecna, pozorovala deni kolem a neco si tam stale zapisovala do notysku. Ze by inspekce? V patek nam rozdali anonymni dotazniky, jak jsme spokojeni se skolkou. A dnes jsem potkala pani uklizecku, ktera mi rikala, ze sebrala odvahu a sla s tim, ze zminena ucitelka je zla na deti, za reditelkou.Mimo jine i na popud, ze jeji dcera, nyni skolacka, ji mela pred rokem za ucitelku take a kazde rano plakala, ze do skolky nejde, ze se ji boji. Ucitelka dostala od reditelky pokarani.Tak uvidime dal.Ja bych za tou reditelkou sla, ale chtelo by to, aby nas bylo vic.Vim minimalne o 6 dalsich detech, ktere tam denne placou a nechteji tam byt. Jinak prerazeni nehrozi, maji plnou kapacitu ve vsech tridach. Nevim, jestli bych dosahla toho, aby ji vykopli.Tomu moc neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
25.11.14 09:25

@MartinaIrena Inspekce to mohla být nebo slečna (pokud byla mladá, tak to na inspekci nevypadá) byla z Peďáku na praxi…zapisovala si poznámky ohledně práce s dětmi. A dotazník mohl být součástí její diplomky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.11.14 09:25

@MartinaIrena Podle mě záleží na ředitelce. Moje dcera, když nastupovala do nové školky, tak mi ředitelka říkala, že se zrovna s jednou učitelkou rozloučila (byl konec září) - samozřejmě to chce „koule“, protože klasika, paní učitelka okamžitě na nemocenskou, platit ji i náhradu problém atd., to jsou pro ředitelku komplikace, nicméně pokud je ředitelka co k čemu (a ta vaše asi je, když to začalaa řešit), tak se to udělat dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin