Problémy s otcem dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.3.22 09:10

Děkuji všem za normální odpovědi, odpovědi typu proč jsem si s ním pořídila dítě? Bohužel někdy člověka neprohlednete ani když jste s ním přes 5let a sám toužil po dítěti. Prostě mu najednou cvaklo.

• Citovat
  • Upravit
180
20.3.22 10:26
@Anonymní píše:
Děkuji všem za normální odpovědi, odpovědi typu proč jsem si s ním pořídila dítě? Bohužel někdy člověka neprohlednete ani když jste s ním přes 5let a sám toužil po dítěti. Prostě mu najednou cvaklo.

Jasně, do člověka nevidíš. Ten argument „proč sis s ním pořídila dítě“ je úplně mimo, tak si z toho nic nedělej. Spíš udělej něco se svou situaci, takhle to není dobře, byť s někým jen že strachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.3.22 08:27

Vyskrtnout z rodneho listu pujde tezko. Pokud se otec radne stara o syna nemaj k tomu duvod. Urcite bych zasla na OSPOD a zeptala bych se tam. Zalezi taky kolik je let malemu. U soudu vam navrhnou stridavou peci o syna a nebo ho vy budete mit v peci s tim ze otec bude mit urceno kdy si maleho muze brat k sobe. Socialka kouka hodne na to zda je snaha obou rodicu.Oba dva musite mit podminky na to aby jste mohli mit syna u sebe.Coz znamena bydleni, veci pro maleho, jidlo, finance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.22 10:22

Zákaz styku otce s dítětem

Ahoj všem,

obnovuji diskuzi s trošku jiným dotazem. Je tu prosím někdo, komu soud omezil či zakázal styk otce s dítětem? Řeším to opravdu ze závažných důvodů - aktivní drogový život expartnera (marihuana, pervitin, alkohol), syn se o sebe u něj musí starat sám (je mu 9 let), sám syn k otci nechce ani s ním nechce komunikovat, když náhodou někdy zavolá. Syn se s ním pořádně neviděl od 06/2022, včera mi otec zavolal ve 4 odpoledne, že sedí v autobuse a jede za synem, má vybitý tel. a at se synem počkám na určeném místě v přesný čas - bez jakékoliv domluvy předem se mnou - odmítla jsem mu ho dát, jak byste se zachovali Vy?

• Citovat
  • Upravit
81480
19.10.22 10:40
@Anonymní píše:
Ahoj všem,obnovuji diskuzi s trošku jiným dotazem. Je tu prosím někdo, komu soud omezil či zakázal styk otce s dítětem? Řeším to opravdu ze závažných důvodů - aktivní drogový život expartnera (marihuana, pervitin, alkohol), syn se o sebe u něj musí starat sám (je mu 9 let), sám syn k otci nechce ani s ním nechce komunikovat, když náhodou někdy zavolá. Syn se s ním pořádně neviděl od 06/2022, včera mi otec zavolal ve 4 odpoledne, že sedí v autobuse a jede za synem, má vybitý tel. a at se synem počkám na určeném místě v přesný čas - bez jakékoliv domluvy předem se mnou - odmítla jsem mu ho dát, jak byste se zachovali Vy?

Spíš nedala. nejvíc by mi vadilo, že má vybitý telefon, dítě neviděl 4 měsíce a nevyzvedne si ho pak ani doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.10.22 10:45
@Anonymní píše:
Ahoj všem,obnovuji diskuzi s trošku jiným dotazem. Je tu prosím někdo, komu soud omezil či zakázal styk otce s dítětem? Řeším to opravdu ze závažných důvodů - aktivní drogový život expartnera (marihuana, pervitin, alkohol), syn se o sebe u něj musí starat sám (je mu 9 let), sám syn k otci nechce ani s ním nechce komunikovat, když náhodou někdy zavolá. Syn se s ním pořádně neviděl od 06/2022, včera mi otec zavolal ve 4 odpoledne, že sedí v autobuse a jede za synem, má vybitý tel. a at se synem počkám na určeném místě v přesný čas - bez jakékoliv domluvy předem se mnou - odmítla jsem mu ho dát, jak byste se zachovali Vy?

Nedala bych mu ho a rovnou začala soudně řešit omezení styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.10.22 10:48
@Anonymní píše:

Otec mých dětí smí děti vidět jen pod dohledem ospodu, předem osodu zavolá, ospod pak bude kontaktovat mě(on sám by se měl vyhýbat kontaktu) a třeba v nějaké kanceláři může být s dětmi. O to zájem neměl ani jednou, takže děti od června 2020 neviděl. A nám to tedy ani nevadí. Doporučuji něco takového navrhnout. Pracovník ospodu pozná, zda je otec pod vlivem a může třeba schůzku rovnou ukončit, ale aby to nebylo, že bude denně volat na ospod, že chce dítě vidět. Prostě třeba 1 den v týdnu pod dohledem ospodu, pokud bude sjetej, tak se schůzka rovnou ukončuje a má smůlu. Pokud by několikrát přišel sjetej i na ospod na schůzku, zkusila bych podat návrh na větší omezení práv(nebo rovnou zbavení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.10.22 10:59
@Anonymní píše:

Taky bych mu ho nedala, napsala bych mu strohou zprávu, že na styku se musíte dopředu domluvit, což neproběhlo a bohužel nemáte čas (to jen jako důkaz do budoucna, žes měla snahu komunikovat). A rovnou bych běžela na OSPOD poradit se, co s tím dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.22 11:06

@Fiveone mohla bych se zeptat, jak si tohoto dosáhla? Co si případně musela doakzovat? Klidně napíšu sz, pokud Ti to nevadí.

• Citovat
  • Upravit
5889
19.10.22 11:44
@Anonymní píše:
@Fiveone mohla bych se zeptat, jak si tohoto dosáhla? Co si případně musela doakzovat? Klidně napíšu sz, pokud Ti to nevadí.

U nás to vše začalo podáním TO a následným řešením všeho. Ale jinak bych prostě zašla na ospod a řekla bych jim vše a s tím, že bych prostě byla ráda, kdyby vždy u kontaktu s dítětem byl někdo třetí a jestli mohou pomoct sepsat návrh na úpravu styku. A vše co můžeš dokázat, tak vem s sebou rovnou na ospod(jestli můžeš dokázat, že bere drogy či má klidně fotky ze kterých to je jasný nebo i kdyby ti to někdo potvrdil ve zprávě, tak to alespoň ukázat, ideálně vytisknout) a cokoliv jiného co svědčí o jeho chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
19.10.22 11:58

Soud samozřejmě může v zájmu dítěte styk upravit, snížit, nařídit k němu nějaké podmínky (např. dozor), ALE musí proběhnout jednání a dokazování a tam se beze svědků a důkazů opravdu neobejdeš. Takže bys soudu měla tyto svědky navrhnout, dále se pozajímat jak je na tom pracovně/hmotně, co jeho rodiče (někdy je v případě jejich zájmu soud do péče taky zapojí-zohlední), nebude to rozhodně jednoduché, že „bere drogy“ máš dokázáno jak? byl pravomocně odsouzen např. za dealování? byl léčen?
Pokud chceš uspět, tak se připrav na boj a delší řízení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
19.10.22 12:32
@Anonymní píše:… aktivní drogový život expartnera (marihuana, pervitin, alkohol), syn se o sebe u něj musí starat sám

Jistě máš toto všechno podloženo „neprůstřelnými“ důkazy: máš v držení jeho lékařské zprávy kde je zmíněna drogová závislost, máš jeho výsledky testů na přítomnost psychotropních látek v krvi, máš jeho písemné prohlášení že bere drogy, máš jiné důkazy, nebo jsi schopna navrhnout soudu provedení důkazu výslechem svědka, který pod přísahou potvrdí vše co zde píšeš.

Pokud toto nemáš, pak Tvé tvrzení bude bráno jako pomluva.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí