Proč dávat batolatům UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
31.10.13 20:07
@CokeLady píše:
Moc díky, prostuduju to. Zatím jsem viděla jen tu tabulku MM, UM a kravské a žádné velké rozdíly, otázkou je také schopnost využít a vstřebatelnost těch látek, Mrknu na to, dík.

jen bacha, je tam UM pro kojence, takže počítám jednička nebo dvojka. batolecí už jsou složeném víc kravské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.10.13 20:10

První se mi odstavila ve 14m, žádné Um jsem nedávali, nebyl důvod, snídala jogurt, vgečeřela kaši. druhý a třetí se mi odstavili v 9m a to mi přišlo ještě brzo, takže oba večer a v noci sunárek. druhý sám od sebe přestal vyžadovat opět ve 14m, třetímu je rok, má v noci a večer sunar. vůbec nevhápu, proč by větší děti měli dostávat UM, pokud sní jogurt, nějakou kaši a pod. nevidím ani důvod, proč by k tomu měli pít tolik kravského mléka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
31.10.13 20:11
@CokeLady píše:
Jen ještě pro pobavení. Mám známou padesátnici, co u ní bydlí ještě její 23 letý syn a ona mu Sunar kupuje. Má ho rád místo kakaa, dělá si ho prostě pro chuť třeba do půlitru. Říkala, že jí to trochu leze do peněz, ale když mu to chutná. :mrgreen:

ale to zas mě to taky chutná. kdž jsem to zkoušela holce a samo to nechtěla, tak jsem to vyžahla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
31.10.13 20:11

Fuj

• Citovat
  • Upravit
14110
31.10.13 20:12
@CokeLady píše:
Jen ještě pro pobavení. Mám známou padesátnici, co u ní bydlí ještě její 23 letý syn a ona mu Sunar kupuje. Má ho rád místo kakaa, dělá si ho prostě pro chuť třeba do půlitru. Říkala, že jí to trochu leze do peněz, ale když mu to chutná. :mrgreen:

a kupuje mu trojku, nebo čtyřku? :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.10.13 20:13

Kšeft, nic jiného v tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stefinkah1
31.10.13 20:14

Nedavno u me byla kamaradka, co bydli v Nemecku a svemu miminku ohrala normalne kravske mliko, co jsem mela v lednici, pry to u nich normalne doporucuji po ukonceni kojeni, myslim, ze mu ho dava od pul roku. Tak jsem jen koukala a bylo i vic veci, co maji uplne jinak.

• Citovat
  • Upravit
14110
31.10.13 20:17

@CokeLady za mě, výživovej smysl to má do roka, pak pokud dítě jí normálně jogurty a sejry, kaše, fakt bych ho mlíkem nenalejvala. člověk je sand jedinej savec, co po odstavu chcepít mlíko :))))) a po tom roce by to u mě bylo odvslé jen od toho, zda má hlad v noci, pak je prso či lahev prajtičtější, nežli jít dělat řízek :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
31.10.13 20:18
@CokeLady píše:
No to je další a návazná otázka… to pití mlíka. Jestli fakt dítě musí vypít denně ten čtvrtlitr toho mléka, aby měl výživově splněno. A je jedno, zda od krávy přímo nebo od krávy v prášku.

u prvního jsem si myslela, že jo, ale s tím nebyl problém, jak nedostal ráno 400, tak ječel. Ve 2 ho to přešlo. Mladší mlíko nechtěla vůbec, snědla tak půl jogurtu, kaši žádnou, sem tam tvaroh, ale ne denně. Takže půl litru minimálně od odstavení do dvou let nesplňovala ani v mléčných výrobcích. Teď začala mlíko tak ob den pít, jí i jogurt a tvaroh, možná ten ekvivalent půl litru mlíka dá dohromady.
Vlastně nechápu, proč je tak strašnej důraz zrovna na mlíko. Nic jinýho se snad nepočítá, nikde žádný konkrétní doporučení kolik denně masa, ovoce, zeleniny, vlákniny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
31.10.13 20:24

A takoví asiaté, ti mlíko v dospělosti nemůžou pít skoro vůbec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
31.10.13 20:28

Teď jsem to taky řešila, ve 20m jsem odstavila. Obecně pije hodně málo (voda a čaj), kdežto UM mu chutná. Když jsem se rozhodla odstavit, kouknul manžel (lékař) do nějakých studií a vyšlo z toho, že budem dávat už normální plnotučné (!) mléko. Plnotučné se má dávat cca do 3 let, obecně se nemá tuk omezovat. Jestli jsem to správně pochopila, POLOtučné mléko má hodně bílkovin na málo tuků, což není pro dítě dobré, kdežto u PLNOtučného se ty bílkoviny víc navážou na ty tuky a je to tak lepší.
Už týden pije tedy normální mléko a tím se jeho spotřeba tekutin asi ztrojnásobila:-D Jo a mají za den dostat 500ml mléčných výrobků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
31.10.13 20:32

Nečetla jsem diskusi, pouze úvodí příspěvek, prosím tedy o promintí, budu-li se opakovat. Kojila jsem 11 měsíců, pak měsíc UM a po roce jsem po diskusi s naší doktorkou začala dávat plnotučné kravské mléko. Říkala, že UM je taky kravské. A já za sebe věcem v prášku příliš nedůvěřuju :-). Prcek to přijal velice dobře, vypije flašku ráno a večer, přes den jogurt nebo kefír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
31.10.13 20:41

Začala jsem dětem dávat kravské někdy od 10-11 měsíců.

@CokeLady píše:
Já se nemůžu zbavit pocitu té strašné chemičnosti toho prášku. Musí to být děsné chemické procesy, aby se vzalo mléko od krávy a přes x cest se z něj stal zázračný prášek obohacený o ty správné přidané vitamíny a minerály a dá se to do teplý vody a dělá se z toho taková nutnost.

Nejde o chemický proces, spíš fyzikální - nějak se rozstřikuje do horkého vzduchu a tím se suší na prášek. aspoň myslím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
31.10.13 20:44

Já mam 21m a UM dávám ptž, teda od 4měsíce byla na UM a dále ptž pořádně nejí a nechce jíst, cpu to do ni horem dolem. A UM ráno a večer je pro mě taková malá jistotka, že aspon něco v tom žaludku má. Až bude vyváženě a pořádně jist tak ho vysadim. Kupuju ho v Německu za asi 2.99E takže mě to stoji takřka jak normální mléko. Možná méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.10.13 20:48

@rozumbrada minimálně tam bude nějakej bordýlek, aby to drželo jako prášek, nelepilo se, nehrudkovlo a vydrželo jedlý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová