Proč se mi připéká maso v papiňáku?

3124
18.11.18 12:01

Proč se mi připéká maso v papiňáku?

Prosím o radu zkušenější ženy. Už několikrát jsem se odhodlala dělat maso v tlakovém hrnci. Párkrát se mi to povedlo - dělala jsem perkelt. Ale dneska - opět, celé hovězí se během 10 minut připeklo na uhel. Smrad po celém bytě. Dávám dost vody, aby maso ve vodě plavalo-dělala jsem hovězí na cibulce s paprikou (koření) a jablečným moštem s jablky + jsem dala protlak a konzervu loupaných rajčat. Nejdříve jsem samozřejmě opekla na oleji + másle půl na půl cibulku - pak přidala maso, aby se zatáhlo. Zaprášila moukou, dala koření-papriku a přidala zbytek ingrediencí. Stupeň vaření na 13 z 19ti - na začátku, než začne unikat pára. Pak jsem chtěla ztlumit - hned po unikání - bohužel už bylo maso připečené. Achjo. Prosím o radu…co dělám špatně??

  • Citovat
  • Zmínit
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

3321
18.11.18 12:04

Já bych tipla že jestli tam máš dost vody nebo vadné těsnění papiňáku, napadlo mě, že špatně těsní.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3124
18.11.18 12:05

@Veru1987 Celé to plavalo ve vodě a dole stejně připáleno - hlavně cibule..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35634
18.11.18 12:09

to dělá ta mouka, nikdy nedávám do papiňáku mouku

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9528
18.11.18 12:09

@sediza Asi máš to dno moc rozpálené a jak zavřeš hrnec a přestaneš míchat, tak se to prostě od toho dna pálí i když je to dost podlité. Nic jiného mě nenapadá.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11516
18.11.18 12:19

Případně nekvalitní papinák, má moc tenké dno. Co máš za značku?

@aiwwa Díky za připomínku, výjimečně se mi to taky připálí a asi to fakt bude tou moukou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3507
18.11.18 12:21

Podle mě to je to moukou. Plus ta omáčka z jablek, rajčat a protlaku. To se prostě připálí a „stáhne“ s sebou to maso.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35634
18.11.18 12:24

já když výjimečně zahušťuju moukou v klasickém hrnci, tak od toho okamžiku musím míchat. takže skoro jistě za to může mouka, zahustila bych až nakonec po odklopení

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49059
18.11.18 12:32

mouku rozhodně nedávat takhle v začátku, ta se připálí hned :? . Zahustit až před koncem v otevřeném hrnci ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.18 12:33

Je to moukou. Taky se mi to jednou stalo. Zahustuj az po otevreni hrnce.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2067
18.11.18 12:34

To jsem nikdy neslysela, ze by se neco v papinaku pripalilo :think: pokud se tedy nevyvari voda. Ja tedy nikdy nedavala predem, na zacatku vareni, mouku, vzdy zahustuji az nakonec, az je to uvarene, zahustim jiskou. Jestli to bylo fakt huste, jako hotova omacka, tak se to asi v tom papinaku mohlo pripalit. :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3400
18.11.18 12:36

V papiňáku se má dělat čistě maso ve vodě, max koření, já teda zahušťuju až na konci vaření 8o osmažím cibulku, hodím maso, zaliju vodou a zavřu… :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13599
18.11.18 12:39

@sediza to bude kvůli mouce. Nikdy nedávej do papiňáku mouku, ani trošku. Zahušťuje se na konci a poradila bych spíš strouhanou bramboru než mouku ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35634
18.11.18 12:43
@neila píše:
@sediza to bude kvůli mouce. Nikdy nedávej do papiňáku mouku, ani trošku. Zahušťuje se na konci a poradila bych spíš strouhanou bramboru než mouku ;)

taky dávám strouhanou bramboru, např. v guláši je to výborné. Ale tedy musí se to hned od začátku míchat, to se připaluje velmi dobře…a dík za tuhle diskuzi, dostala jsem chuť na guláš. :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1386
18.11.18 12:47

Mouku az kdyz uz mas hotovo, pak jen provarit. Mouka se pripece.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama