Proč zapsat otce dítěte do RL

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
13.10.14 11:00

Já mám pocit, že v případě, že bys nevyžadovala výživné na otci dítěte, ačkoliv jej znáš,, nebudeš mít nárok na dávky v systému pomoci v hmotné nouzi (příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení). Jenže do rodného listu ho asi bez něj neuvedeš, když nebude chtít, musí to s tebou sepsat na matrice s vašimi rodnými listy a OP. Pak jedině přes soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
13.10.14 11:05

@A.1993
Je třeba mu vysvětlit, že srandičky mohly být doposud. Teď ale sranda skončila. Tady už jde o život tvůj a dítěte - tedy o jeho kvalitu a různé situace, co mohou nastat do budoucna. Proč bys měla živořit a padat na hubu (no, přežít se v našem systému dá i takhle), ale když nemusíš? Dítě má otce, a ten má k němu vyživovací povinnost stejnou jako budeš mít ty. Brzy se staneš mámou a tvoji povinností bude zajistit svému dítěti všechna jeho práva i lepší život, pokud je to ve tvé moci. Tady už nejde o to, jestli se panáček urazí nebo tě nazve „krávou“ či tě pošle do různých tělesných otvorů - to je asi tak jediné co může, na zbytek tady máme soudy, který situaci posoudí, projedná a nakonec rozsoudí. On si může dělat klidně srandu dál - koneckonců co je ti po jeho reakci. Bude si muset zvyknout, že už nejedná s naivní holčičkou, ale matkou svého dítěte, která za svým dítětem (a svým rozhodnutím dát tomu dítěti vše, co potřebuje) stojí jako dospělá osoba. To dítě totiž nikoho jiného nemá, když se tatíček k tomu staví takhle. Až tuhle krizi vyřešíš (a nebude to tak těžké, jak si myslíš, protože panáček se k tomu staví poněkud zbaběle a s takovými není těžké pořízení…Navíc, pokud s ním nic nesvedeš, je tu jiná moc, soudní, která svede), nadechneš se a budeš žít dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
13.10.14 11:10

JInak, pokud se tomu bude vyhýbat a bude to prodlužovat, moc si nepomůže. Bude doplácet zpětně (možná od porodu, ale určitě od data podání žaloby :think: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.10.14 11:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
13.10.14 11:49

Snažil se argumentovat i tím, že neví kde má svůj RL…no prostě to zkouší. To je právě to - pociťuje, že nejsem tak bezbranná, má rád megery? Tak ať si užije i to, že mu nepůjdu na ruku…
Já mu do očí řekla, že si řeší s ženskými své komplexy z mládí (stačí si to domyslet z jeho mládí), ač je mi to blbé a vím, že každý má chyby a vlastnosti, on má pár takových, které nejsou nejlepší. Jako třeba sobeckost, myslí hlavně na svojí zadní část těla a je neupřímný. Není zodpovědný (což aspoň přiznává) - ale ať se na mě nezlobí, jenže se mi zdá, že v důležitých věcech jako jeho rodinný rozpočet a výdaje a vůbec přehled o financích - je na úrovni nezralého puberťáka. Jemu ale něco vyčítat nemá cenu. Prostě a jednoduše - na rovinu - tak jak to je - jeho platební morálka nic moc, rodina na krku a ještě si vyhazuje z kopýtka (to člověku nezazlívám, pobavit se občas člověk musí…ale až takovým způsobem…)… :zed:…to i moje sestra v 17cti ví, že nejdřív se poplatí závazky a pak teprve může jít někam na zábavu. Jeho věc. Ale to je to, proč mi říká, že od něj peníze neuvidím - nemá nazbyt.

• Citovat
  • Upravit
5455
13.10.14 11:56

@A.1993
Nemá nazbyt? A ty jsi jeho manželka, že víš kolik vydělává, víš jaké má zůstatky na účtě/účtech, jaký má majetek…? Nebo, že žije nadstandardně (dovolené, drahé restaurace, značkové oblečení, provoz více aut…) a na jeho dítě nezbyde, protože se nebude chtít dělit o svůj pohodlný život se svým dítětem. Kdo ví? Nakukat ti může cokoliv. A jak píšeš, rozhazuje :nevim:, takže nazbyt má, jen si chce dál vyhazovat z kopýtka. Co je ti nakonec po tom, jestli má nebo nemá. To posoudí soud, dostane se k jeho příjmům, majetkům, závazkům (a výživné má přednost) a stanoví výši výživného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
13.10.14 12:28

To je fakt…no znám ho dobře ale ne natolik jak říkáš. A je pravda - když nebude rozhazovat, tak se vždycky něco najde. Kolik vydělává vím (určitý průměr vím, jako osvč má různé příjmy) ale neumí s financemi zacházet a myslet na zadní kolečka - jak se říká…a veřte tomu nebo ne, pro něj je lepší jet na dovolenou do Turecka než zaplatit závazky nebo vrátit peníze…ale jakmile jsem si k tomu dovolila poznámku, bylo to spatně, ačkoli podotýkám, že má ode mě půjčené finance. To mě vytočilo právě. Nemá peníze ale na dovolenou k moři, na bary…to má? Chápu, že si člověk chce odpočinout a něco si dopřát…ale dá se i daleko levněji. Vlastně -mi teď došlo - že jeho finanční stránka opravdu není moje věc…jen jsem chápající..zbytečně na nesprávném místě

• Citovat
  • Upravit
13.10.14 12:56
@A.1993 píše:
Tak na úvod - o antikoncepcí vím, nebudu psát jak se to stalo a proč jsem se dostatečně nechránila…s tím, že jsem to ze zdrav. důvodů neočekávala a pod. Sice jsem si neplánovala dítě, ale (a teď mě odsuďte), je to pro mě po tom všem úleva, že se stal „zázrak“ a já jsem evidentně plodná 8o…když si vezmu, kolik žen se o dítě marně snaží…a i když jsem křtěná, nechodím do kostela…nejsem fanatik, prostě jen věřím, že to tak mělo být a je to další etapa života (na vysvětlenou)

Spíš prosím, ať nepíší rýpalky, uvědomuji si chybu, přiznávám ji, ale nestěžuji si na ni, neodsuzuji chlapa ( jsem naštvaná jen na to, jak se k tomu staví, chyba na obou stranách) a také vím, že mi za to nestojí, jen trvám na tom RL, nejsem blbá abych s ním začala mávat před všemi a zničila mu „hnízdečko“…na to jsem hrdá dost a už vůbec nejsem zoufalec. Jinak jeho rodiče a kamarádi o tom ale ví…o celé situaci s potomkem. Takže stejně dříve nebo později to teoreticky může vyjít. Nebo třeba nikdy. To je jeho věc. Když vidím, že nelení shánět náhradu. Mě to do života poučilo, pochytila jsem spoustu vykřičníků do budoucích vztahů (jestli budu vůbec mít náladu a pokud se nebudu bát se zase někomu otevřít)…

Svůj život beru na etapy. Jedna se uzavře, otevře nová a začínám od začátku…a pálím mosty se vším, s čím je potřeba. Jen začínám být více nedůvěřivá a odtažitá, takže s kolektivem to budu mít složitější. Mám jedinou kamarádku/y - sestra, mamka a babička - těm věřit můžu, zlatého tátu…u ostatních lidí jsem se upřímně nedočkala pomoci nebo pochopení, když jsem to nejvíc potřebovala.
A to jsem myslela, že když já se budu chovat k lidem hezky a budu jim pomáhat, i mě se to vrátí…snad jednou možná. Snad malej je ten dárek, co se mi měl vrátit :palec:

Tvůj příběh mě zaujal a tak nějak mi nastavil zrcadlo, můžeme si popovídat soukromě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
13.10.14 13:11
@LUCIPERKA-ddub píše:
Tvůj příběh mě zaujal a tak nějak mi nastavil zrcadlo, můžeme si popovídat soukromě?

Klidně…budu ráda…napiš do zpráv ;)

• Citovat
  • Upravit
A.1993
16.10.14 13:54

Potrebuji novou radu - na jaký úřad se obrátit, aby byl otec zapsán v RL když nechce a komplikuje mi to schválně. Jsem trvalým bydlištěm z Kladna, bydlím ale v Praze…co k tomu potřebuju? Nechám mu platit na mě, dítě, za výbavu…takový lhář a laxní člověk…už nechci být ta hodná a naivní, chápající! :,(

• Citovat
  • Upravit
A.1993
16.10.14 13:55

Vypadá to u mě na předčasný porod…nejen z nervů…jsem 31tt, tak ať nejsem v zadní části těla po porodu, kdy doufám, že neupadnu do deprese…chci to mít za sebou a jeho nikdy nevidět.

• Citovat
  • Upravit
11565
16.10.14 16:44

@A.1993 Po porodu dáš k soudu návrh na zapsání otce do rodného listu. Nevím, odkud jsi, ale obrátila bych se na nějakou občanskou poradnu, jestli by Ti to nesepsali, že bys to jen podepsala a podala. Náklady na testy otcovství (jsou dražší než ty komerční!) pak ponese on.

Ještě před soudem mu můžeš dát tohle. http://www.jakpostupovat.cz/…vi_dopis.doc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky