Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak teda jak na to koukám..zůstanu raději u starého, dobrého Ali 😅 ☝️
Nakupuju a vše bez problémů.
Dokonce mi při jedné v objednávce nedodrželi termín a dostala jsem opravdu slíbenou stovku + balíček došel asi o 10 dní později.
Temu nedoporučuji, poslali mi zásilku do jiného kraje do Boxu, řešila jsem to s nimi a stejně nic. Prý to nemám vyzvedávat, takže ani zboží ani peníze. ![]()
@Johanka266 No, ono vždy, když objednáváte zboží z těchto čínských fastfashion obchodů, tak je tam vyšší riziko, že se v materiálu opravdu bude nacházet vyšší obsah rtuti apod. Konkrétně SHEIN s tímto skutečně mělo problém. Takže oblečení (především pro děti) a nebo hračky je určitě lepší kupovat jinde.
Navíc tyto firmy neuvěřitelným způsobem zatěžují životní prostředí, ale chápu, že pro někoho jsou stále větší motivací nízké ceny, než udržitelnost..
S tím určitě souhlasím. Chtěla jsem tam objednat pouze korálky a zapínání. Oblečení bych si tam nekoupila. Každopádně na to kašlu ![]()
@misulka123
Dobrý den, došly Vám věci z toho Temu? Já dnes objednala věci za 500kc a teď čtu recenze až. já vím, pozdě, ale je to tak 😀 tak by mě. zajimalo jak to dopadlo Vám?
Ano vždy a bez problémů. Max do 14 dní. Jen občas zásilkovna mi to hodí někam kde mají zavřeno, takže občas si musím pár dní počkat ![]()
@Mandulka ano, já tam osobně kupovala pouze dekorace co tady v ČR těžko seženu. Ale každý ať si kupuje kde chce, nikomu nic neberu ![]()
@marty5555 píše:
Ahoj, má někdo aktuální zkušenost s objednávkou? Funguje vše jak má? Děkuji.
Za září tři objednávky, vše v pořádku, když jsem nebyla spokojená se zbožím, okamžitě vrátili peníze zpět. Čtvrtou objednávku mám na cestě.
@Vazkal pokud vám nevadí podpora novodobého otroctví a dětské práce pak je to v pořádku.
K tomu sheinu bych byla obezřetná, bohužel jsou k tomu i studie. Stačí pátrat
https://www.greenpeace.org/…oxicke-jedy/
Ono všeobecné i v levných výrobcích z Číny.
@V anda Rozhodně nezadávat. Dnes jsem si kvůli tomu musela v bance zablokovat účet. Strhávaly se mi peníze z účtu.
@Lucie Pokorná Ne, nedošly a ještě se mi strhly další peníze z účtu. Objednavála jsem z této stránky poprvé 😑 Musela jsem si hned nechat zablokovat účet.
@Vazkal Dobrý den, neříkám, že všechny věci a zboží jsou hrozné. Ale o sheinu se ví, že pracovníci a i děti jsou blbě placený a maličkých prostorách pracují. Je to i vidět, že produkty jsou extrémně levné. A jeslti mi nevěříte v pohodě. Každý má svůj názor. A kdyby jste si chtěl zjistit více informací doporučuju se podívat na YouTube a vyhledat si Tadeas shein a uvidíte ![]()